Trendline

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Kris82
Stały bywalec
Stały bywalec

Trendline

Nieprzeczytany post autor: Kris82 »

Witam,

znalazłem ciekawy wskaźnik "Bheurekso_pattern" który rysuje na wykresie trendline. Zastanawia mnie kwestia w jaki sposób mógłbym porównać do siebie dwie linie trendu 1 i 2 pod względem ceny, czasu itp. Może ma ktoś jakieś pomysły :D
Link do inductora, może się komuś jeszcze przyda https://forex-station.com/attach/file/3408237
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trendline

Nieprzeczytany post autor: personov »

To nie są linie trendu tylko linie wsparcia i oporu. W takich liniach chodzi o to, że cena może od nich odbić lub je przebić w bardziej dynamiczny sposób. Zazwyczaj są wyznaczane na ostatnich szczytach i dołkach.
Solą życia jest kasa.

Kris82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kris82 »

Praktycznie tak, bardziej się zastanawiam jak się do nich odnieść. Wskaźnik numeruje te linie, a interesuje mnie w jaki sposób za pomocą przykładowo skryptu odczytać wartości ceny, czasu itp. danych linii i z sobą je porównać. Próbowałem za pomocą pętli, ale prawdopodobnie żle definiuje szukaną nazwę przypisaną do tych linii.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Jeśli chcesz znaleźć i zdefiniować poziom cenowy danej linii to musisz odszukać linii po nazwie i odczytać parametr PRICE tego obiektu.
Linie wsparcia mają nazwę zaczynającą się minusem i numerem, a linie oporu mają nazwę zaczynającą się plusem i numerem.
Czyli przykładowa nazwa to "+23..."
Ta liczba to tylko liczba porządkowa i nie ma nic wspólnego z ceną, czasem itp.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ