trailing stop prawdziwy
trailing stop prawdziwy
Witam, czy da sięw MT4 zzrobić trailing stop ale nie na zasadzie, że jak np ustawie 50 pipsow to on przeskakuje na BEP. Chodzi mi o to, aby sl cały czas podążałza rynkiem. Np. BBiorę long ustawiam TP na + 100 punktów. SL -80 punktów. I jeżeli rynek pójdzie 10 ppunktów w moją stronę to SLbbędziena -70 itd. Gdy rynek zawraca to SL ssięjjuż nie rusza. Z góry dzięki za pomoc.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
-
- Maniak
Re: trailing stop prawdziwy
cze, kiedyś testowałem takie rozwiązanie w EA, wyniki mocno mnie zaskoczyły, tzn. totalna rozwałka wcześniej dodatniego wyniku w jakimś tam okresie czasu. Może to zależy jeszcze od samej strategii wejścia ale w moim pomyśle powodowało to głównie straty wynikające głównie z braku zwycięskich pozycji. Po prostu wszelkie pozycje były zbyt wcześnie zamykane na stracie.
Ok, ale czy da się to jakoś ustawić bez EA?
Nie. W MT4 zrobisz to tylko przez EA. Na JForex działa tak jak piszesz z tego co pamietam. Jest też tak w TS na HFT Robotero ale do tego musiałbyś nagle grać tylko pod dane więc pozostaje EAKondek pisze:Ok, ale czy da się to jakoś ustawić bez EA?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- SuperFOREX
- Gaduła
W przypadku platformy Trading Station masz możliwość wykorzystania takiego trailing stopa w standardzie - każde 0,1 pipsa ruchu rynku w Twoją stronę zmienia odpowiednio poziom stopa.
Stop zmieniający się po ruchu o zadaną ilość pipsów też oczywiście jest.
Stop zmieniający się po ruchu o zadaną ilość pipsów też oczywiście jest.
Szkoda, wiec bawię sięrręcznie.
- fx-technik
- Fanatyk
Ale co masz przeciwko EA?Kondek pisze:Szkoda, wiec bawię sięrręcznie.
Można sobie łatwo takie EA pod siebie napisać, lub posklejać z gotowców.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?