Trading room w Warszawie
Trading room w Warszawie
Wraz z kolegą rozważamy założenie firmy. Mógłby być to właśnie trading room. Pytanie tylko czy są osoby, które chciałyby wspólnie inwestować? Jeśli tak to jak wyobrażacie sobie taki pokój?
Re: Trading room w Warszawie
Na YT sa filmy dokumentalne na temat daytraderów, tam można podpatrzeć jak to wygląda 
Tylko co to znaczy wspólne? Wspólny kapitał, czy tylko udostępniacie miejsce pod grę?

Tylko co to znaczy wspólne? Wspólny kapitał, czy tylko udostępniacie miejsce pod grę?
"Choise, the problem is choise"
Dzięki:)Na YT sa filmy dokumentalne na temat daytraderów, tam można podpatrzeć jak to wygląda
To zależy od grupy osób jaką by się udało uzbierać. Istnieje opcja gry kapitałem wspólnym lub gra na własną rękę. Gra kapitałem wspólnym jest nieco bardziej skomplikowana pod względem prawnym ale myślę że możliwa do zrealizowania:)Tylko co to znaczy wspólne? Wspólny kapitał, czy tylko udostępniacie miejsce pod grę?
A nie obawiasz się tego, że jedna osoba może pociągnąć w dół cały zespół?
Przewidujesz jakieś negocjacje z brokerami na temat mniejszych prowizji itp.?
Przewidujesz jakieś negocjacje z brokerami na temat mniejszych prowizji itp.?
1 osoba moze caly kapital przepuscic w kilka sekund 
Jak sie zabezpieczysz na taka ewentualnosc?

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Jeśli w grę będzie wchodził HFT/scalping/day-trading to może być tu niezła karta przetargowa.Arturro pisze: Przewidujesz jakieś negocjacje z brokerami na temat mniejszych prowizji itp.?
Co do samego pomysłu... Wielu już próbowało. Jednym wychodziło, innym nie. Z tego co sam zaobserwowałem to musi być jedna, max. dwie osoby, które będą miały dobrze przemyślaną wizję jak to ma wyglądać i będą ją konsekwentnie realizować.
Jeśli myślicie o kapitale łączonym to pomijając kwestie prawne tego rozwiązania dochodzi aspekt podziału zysków (proporcjonalnie wg kapitału czy może wg skuteczności danej strategii?), zabezpieczenia i kontroli ryzyka. Da się to wszystko rozwiązać ale trzeba mieć klarowny pomysł...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jeśli byłby to kapitał tej osoby to nic mi do tego. Natomiast jeśli miałby to być kapitał grupy to problem można rozwiązać na kilka sposobów. Jednym z nich jest gra odpowiednią strategią z niewielką dźwignią.DavidFx pisze:1 osoba moze caly kapital przepuscic w kilka sekund
-- Dodano: śr 25-06-2014, 18:55 --
Tak to prawda. Z mojego punktu widzenia potrzebna też jest grupka trederów chętnych do dłuższej współpracy:)raposo pisze:Arturro pisze: Da się to wszystko rozwiązać ale trzeba mieć klarowny pomysł...
Milion Dolar Trader - w tamtym trading roomie przy kapitale ogólnym 1 mln uczestnicy mieli rozbite np. 10-30 tyś. na głowę i tak stopniowo najlepsi dostawali coraz więcej.
Pojawiał się zysk od wypracowanych kwot. Tylko, że to już mini korporacja się robi
Pojawiał się zysk od wypracowanych kwot. Tylko, że to już mini korporacja się robi

hej,
jestem z Gliwic i mam/miałem podobny pomysł.
służę strategią i ograniczonymi możliwościami czasowymi (17-22) oraz kilkoma pomysłami na kapitał początkowy (nie dla zabawy).
przeszkoda pt. odległość nie stanowi dla mnie problemu (jest internet).
pytanie jaką macie koncepcję pracy wspólnej? i bardzo chętnie podejmę działanie
przemek
jestem z Gliwic i mam/miałem podobny pomysł.
służę strategią i ograniczonymi możliwościami czasowymi (17-22) oraz kilkoma pomysłami na kapitał początkowy (nie dla zabawy).
przeszkoda pt. odległość nie stanowi dla mnie problemu (jest internet).
pytanie jaką macie koncepcję pracy wspólnej? i bardzo chętnie podejmę działanie
przemek
Temat coś widzę strasznie przycichł. Jakieś postępy w tym? Sam niedaleko Wawy jestem, więc ciekawi mnie progres w tej sprawie
PS>
Tylko FX czy jeszcze np. CFD lub czyste akcje?

PS>
Tylko FX czy jeszcze np. CFD lub czyste akcje?