Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
devport
Gaduła
Gaduła

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: devport »

pudel pisze:Setup na USDCAD się szykuje. Podobny scenariusz jak wczoraj na kablu, który jednak zakończył się fałszywym wybiciem. Oby tylko dzisiaj dane z Kanady niczego nie popsuły.
Na kablu otwarło mi zlecenie 1,51850 wczoraj po czym wróciło na ~ -80pips, ale czekałem, dziś UP
Gram na Engulfing na Weekly
Podobnie GBPCAD

Co do USDCAD'a problemy może już mieć na 1,018 ponieważ spotka się z EMA 50 na D1 mini SR 1,018.
Jak dla mnie to tam szukałbym czegoś do wejścia UP.
Wracam po latach przerwy....

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pudel »

devport pisze:
Na kablu otwarło mi zlecenie 1,51850 wczoraj po czym wróciło na ~ -80pips, ale czekałem, dziś UP
Podobnie GBPCAD

Co do USDCAD'a problemy może już mieć na 1,018 ponieważ spotka się z EMA 50 na D1 mini SR 1,018.
Nie korzystam ze średnich bo co feed to te średnie są w innym miejscu. :)
Na fxpro ema 50 z daily jest na 1.013, natomiast ważona jest tam gdzie piszesz. :)

W tej chwili najchętniej zobaczyłbym jakiegoś falsebreak'a w okolicach 1.0202, tak aby można było odwiedzić 1.0236 i otworzyć shorty, ewentualnie zamykając longi, jeżeli będzie okazja na wejście w długą. Ale zobaczymy na co rynek pozwoli i jak się h1 zamknie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

Co do kabla to na Weekly Engulfa chyba nie ma, bo cena nie zamknęła się powyżej 1.5200 w zeszłym tygodniu. Osobiście chciałbym, aby cena jeszcze przez jakiś czas pobujała w tej okolicy i wybiła ten poziom wraz z spadkową linią trendu z Daily. Wtedy wejście w longa było by łatwiejsze, ale pewnie tak ładnie nie będzie i jeżeli wyraźnie przebijemy to 1.5200 to będziemy kopali się z tą TL i longi nie będą już tak pewne w takim scenariuszu.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

pudel pisze:
devport pisze:
Podobnie GBPCAD

Nie korzystam ze średnich bo co feed to te średnie są w innym miejscu. :)
Na fxpro ema 50 z daily jest na 1.013, natomiast ważona jest tam gdzie piszesz. :)

W tej chwili najchętniej zobaczyłbym jakiegoś falsebreak'a w okolicach 1.0202, tak aby można było odwiedzić 1.0236 i otworzyć shorty, ewentualnie zamykając longi, jeżeli będzie okazja na wejście w długą. Ale zobaczymy na co rynek pozwoli i jak się h1 zamknie.
Swietnie sie rozegral ten scenariusz z falszywym przebiciem.

http://screencast.com/t/D9y5nKYrOYwk

Ja dzis zaliczylem serie strat i ogolnie najslabszy dzien w tym roku.

Awatar użytkownika
pudel
Bywalec
Bywalec

ZielonaMgielka pisze: Swietnie sie rozegral ten scenariusz z falszywym przebiciem.

Szkoda tylko, że nie było za bardzo okazji aby zapakować się w tego longa po fałszywym przebiciu 1.0202. Były 2 BUOBy - jeden na m5, drugi m15. Pierwszy przegapiłem, przy drugim byłem zbyt zachłanny i za dobrze chciałem. Na h1 za blisko poziomu, z którego shorciłem.

A short z 1.0237 oczywiście zamknięty ze stratą. :mrgreen:
Można by to potrzymać do 1.0257 i tej krótkoterminowej linii trendu prowadzonej po ostatnich szczytach na h1, ale nie lubie patrzeć jak cena zdejmuje mojego stopa. :)
Szybsze cięcie strat, kiedy nie ma porządanej reakcji na granym poziomie w dłuższym terminie pewnie się opłaci.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

pudel pisze:
ZielonaMgielka pisze: Swietnie sie rozegral ten scenariusz z falszywym przebiciem.

Szkoda tylko, że nie było za bardzo okazji aby zapakować się w tego longa po fałszywym przebiciu 1.0202. Były 2 BUOBy - jeden na m5, drugi m15. Pierwszy przegapiłem, przy drugim byłem zbyt zachłanny i za dobrze chciałem. Na h1 za blisko poziomu, z którego shorciłem.

A short z 1.0237 oczywiście zamknięty ze stratą. :mrgreen:
Można by to potrzymać do 1.0257 i tej krótkoterminowej linii trendu prowadzonej po ostatnich szczytach na h1, ale nie lubie patrzeć jak cena zdejmuje mojego stopa. :)
Szybsze cięcie strat, kiedy nie ma porządanej reakcji na granym poziomie w dłuższym terminie pewnie się opłaci.

Tak czasami bywa. Odprowadzajac cene wzrokiem ma sie pozniej ochote wyrwac wlosy z glowy.

Na historii wszystko wyglada ladnie ale pullback na swieczce BUOB byl swietna okazja do wejscia.

http://screencast.com/t/agqXrMPhyadg

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

hmmm

Wiem że to już po ptokach, sam też tego nie grałem ale zdażyło mi się już podobnie wchodzić. IMHO cała sytuacja wyjaśniła się w ciągu minuty po odrzuceniu ceny z ~1,01988 do ~1,02123 ( FxPro ) to 13,5 pipsa i to właściwie całe ryzyko można je było jeszcze zmniejszyć do 9-11 pipsów ustawiajac zlecenie na zaznaczonym poziomie.

Zaznaczony kwadrat sprowadza sie do pinbara - dla mnie najsilniejsza figura, setup na wszystkich rynkach.

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

RoLudlum pisze:.........

Pozdrawiam
Niestety można wklejać tylko trzy załączniki :(

Na dodatek nie można wysłać jednego postu za drugim:(:(
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

GU_1H

entry limit S 51295
GU_1h.png
Objective perspective, just businiess...

ODPOWIEDZ