Trading oparty na D1 Price Action
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: Trading oparty na D1 Price Action
Co do NZD CHF zauwaz jaka ladna cyklicznosc zachodzi... poczatek, srodek, koniec miesiaca.
AUD USD mi sie podoba.. i na weekly i na daily.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Dosyc symetrycznie zmienia sie kurs na tej parze ostatnio. Idac tym tropem mozna zalozyc ze przed nami prawdopodobna penetracja nowych gorek.zealot pisze:Co do NZD CHF zauwaz jaka ladna cyklicznosc zachodzi... poczatek, srodek, koniec miesiaca.
Juz od dluzszego czasu mysle nad opracowaniem narzedzia (Macro w excelu analizujace wyeksportowany feed z jforex) analizujacego rynek pod katem statystycznym jak np. stosunek wystepowania swiec spadkowych do wzrostowych na interwale H1 o konkretnej godz w konkretne dni tygodnia.
Niedawno czytalem o pewnym powtarzajacym sie scenariuszu na zlocie w kazdy poniedzialek o godz 08:00 przez ostatnie 2 miesiace:
http://www.businessinsider.com/golds-re ... ing-2013-2
Osobiscie napoczalem sobie NZD USD w gore... cos mi tak wychodzi z analiz.. Miejsca w dol jest do 8100, ale watpie, zeby tak gleboko spenetrowali.. a moze chce watpic 
Bawi sie ktos z was na WIG20? Patrze, ze konczy sie chyba korekta w dol. Od 2450 mysle kupowac. Opcje spadkowe dosc tanie sa, wiec mozna ciupac zabezpieczenie pod kontrakty kupna.
Np. Marcowa put 245 (wygasa w trzeci piatek miesiaca) stoi po 12 pkt. Czyli BE na 2438, market po 2475... nawet w tym momencie mamy zaledwie 40 punktow risk. Poprzedni szczyt na 2650. Wprawdzie dwutygodniowa opcja, to krotko na 200 punktow profitu (6-8 tyg zmiennosci) ale na wykop pewnie wystarczy
. // edit: Poprawcie mnie, jesli zle kombinuje
. no i trzeba by pamietac, ze wtedy BE kontraktu = +12 pkt

Bawi sie ktos z was na WIG20? Patrze, ze konczy sie chyba korekta w dol. Od 2450 mysle kupowac. Opcje spadkowe dosc tanie sa, wiec mozna ciupac zabezpieczenie pod kontrakty kupna.
Np. Marcowa put 245 (wygasa w trzeci piatek miesiaca) stoi po 12 pkt. Czyli BE na 2438, market po 2475... nawet w tym momencie mamy zaledwie 40 punktow risk. Poprzedni szczyt na 2650. Wprawdzie dwutygodniowa opcja, to krotko na 200 punktow profitu (6-8 tyg zmiennosci) ale na wykop pewnie wystarczy

No i ladnie weszlo, pierwszy TP zgarnietyzealot pisze:Osobiscie napoczalem sobie NZD USD w gore... cos mi tak wychodzi z analiz.. Miejsca w dol jest do 8100, ale watpie, zeby tak gleboko spenetrowali.. a moze chce watpic

Drugi mam na 1.5910
Kiwi nie rozpieszcza dzisiaj
.
Za to EUR USD i USD JPY przyprawia o usmiech...
Stary dobry Edek utworzyl piekna strefe popytu. Ladna dynamika. Teoretycznie miejsca w dol do 1.3020, ale mysle, ze max 1.3070 pozwola mu spasc. Jesli dynamika sie utrzyma, to przez noc bedzie ciasna konsola i jutro dalej up... W gore duzo miejsca.

Za to EUR USD i USD JPY przyprawia o usmiech...

Stary dobry Edek utworzyl piekna strefe popytu. Ladna dynamika. Teoretycznie miejsca w dol do 1.3020, ale mysle, ze max 1.3070 pozwola mu spasc. Jesli dynamika sie utrzyma, to przez noc bedzie ciasna konsola i jutro dalej up... W gore duzo miejsca.
Hmm.. od przyszłego tygodnia zaczynam budowac dluga pozycje na gazie. Piekna akumulacja na 3.000, celuja prawdopodobnie w 4.0 / 4.5 / 5.0 / 6.0
Cos ostatnio malo klarownie widze rynek FX.. skupiam sie na razie na gazie i wig20... jakos niesmialo podkupuje tez eur usd i sprzedaje usd chf (tu troche ryzykownie)
//edit: zalacznik dodany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Ostatnio malo pisze bo mam ten sam dylemat. Malo klarownych sytuacji na rynku w skali D1 jak i intraday.zealot pisze:Cos ostatnio malo klarownie widze rynek FX.. skupiam sie na razie na gazie i wig20... jakos niesmialo podkupuje tez eur usd i sprzedaje usd chf (tu troche ryzykownie)
Mialem w planach sprzedaz EU na poziomach NFP jednak reakcja nastapila troche nizej.
http://screencast.com/t/RlaufoE1EKbE
Mysle, ze jeszcze nie byla to wlasciwa reakcja na te poziomy. Z drugiej strony szok po NFP uwazam za skonsumowany... Jednak powiem szczerze, ze jestem kiepski z ogrywania duzych figur. Moja strategia w takich sytuacjach kuleje.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 11:31 przez zealot, łącznie zmieniany 2 razy.