Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ZielonaMgielka pisze:Jestem takze w shortach na USDZAR. Breakout trade oparty na PA z W1 i D1.

http://screencast.com/t/QbizsI7u

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Transakcja sprzedazy na CADCHF po falszywym wybiciu. Chwilowo zamknalem longi na audchf na rzecz tych shortow.

http://screencast.com/t/ZueDI3V9XaV

... 0.92 wytrzymalo i zamknalem wiekszosc pozycji z niewelkim zyskiem. Najgorszym scenariuszem bylby breakout w gore na parach AUDCHF i CADCHF po obroceniu sie z longow na shorty. Spread na tej parze to az 4 pipsy na Dukasie :/

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

CADCHF short - out @ BE.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Miałem oko do edka. Shorcę go ostro od 1.3470 i nie mam koncepcji gdzie zaplanować wysiadkę, grał go ktoś w ogóle? :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Gratzy :) Tez obstawialem kontynuacje spadkow w razie przebicia 1.3425. Teraz widze ze ostatnia transakcje wykonalem tam 15 stycznia :)

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Założyłem teraz mały hedge na edku i jutro/w poniedziałek zobaczę co dalej począć. 130pipsów złapane tak czy siak.

nzd/usd omijam szerokim łukiem, ale może kogoś zainteresuje ten pin ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Koszykowy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Koszykowy »

Czytam Pana żurnal od samego początku. Wg mnie jest Pan najlepszym maklerem tego forum. Prognozy trafne, opinie rzeczowe i jasne. Tylko tak dalej.

Mam pytanie. Czy zastosowanie takiego setupu w połączeniu z formalnym przejęciem pozycji hedgowanej, czyli jej odwrócenie nie zwiększyłoby zysku w Pana przypadku? Wydaje mi się, ze mozna dużo więcej z tej strategii wyciągnąć.
Chodzi głównie o to, żeby nie wpaść w błoto. Kiedy w błoto jednak wpadniesz, zaraz znajdziesz sie dnie. Głowa do góry i do przodu! Forex nie śpi.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

EUR CHF i USD JPY wygladaja interesujaco... jednak trzeba poczekac co zrobia grubasy na ostatni fixing londynu. Czuje ze w ten weekend bedzie co analizowac.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Koszykowy pisze:Czytam Pana żurnal od samego początku. Wg mnie jest Pan najlepszym maklerem tego forum. Prognozy trafne, opinie rzeczowe i jasne. Tylko tak dalej.

Mam pytanie. Czy zastosowanie takiego setupu w połączeniu z formalnym przejęciem pozycji hedgowanej, czyli jej odwrócenie nie zwiększyłoby zysku w Pana przypadku? Wydaje mi się, ze mozna dużo więcej z tej strategii wyciągnąć.
Czesc Koszykowy,

Dziekuje :) ...wydaje mi sie ze nie jestem maklerem a juz na pewno nie najlepszym na tym forum :)

Jesli chodzi o hedging to prawda jest taka ze nie ma roznicy pomiedzy chwilowym otworzeniem pozycji przeciwnej i tymczasowym zamknieciem transakcji w celu jej pozniejszego otwarcia po lepszej badz gorszej :) cenie.
Hedging na FX jest tylko iluzja. Nie mozna dodac +1 i -1 i nie miec zera :)

Niestety na tym forum duza liczba osob sie z tym nie zgodzi bo hedging jest wygodny ze wzgledow psychologicznych ...bo w przypadku straty jest ona zamrozona na balansie a nie na equity. Osobiscie wole brac straty kiedy sie myle i otwierac ponownie w dogodniejszych warunkach nie przejmujac sie tym ze mam pare nog na minusie ktorymi bede musial sie kiedys zatroszczyc.

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu.

ODPOWIEDZ