JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Broker funkcjonuje od pewnego czasu więc pewnie będzie znany niektórym osobom ale nie ma go na forum więc warto go przedstawić.

Broker z USA, stworzony przez traderów (dokładnie autotraderów) dla traderów ;)
Kontakt: http://www.jadefx.com/contactus.htm

Najlepsze warunki handlu jakie widziałem na platformie MT4 :)

Depozyt minimalny: 400$
Spready instytucjonalne (bardzo niskie).
Minimalny lot: 0.1 lot
Commission: 5$ za 1 lota, lub 0.5 za 0.1 lota
Lewar: 1:200
Non Dealing Desk
No Requotes

JadeFX jako jeden z nielicznych oferuje VPS z pingiem do swoich serwerów < 1 ms :)
Więcej nt. VPS: http://www.jadefx.com/vps.htm i http://www.jadeinvestments.com/forum/fo ... y.php?f=27

Dużo informacji można znaleźć na forum JadeFX: http://www.jadeinvestments.com/forum/index.php
FAQ: http://www.jadefx.com/faqs.htm

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MaRCHeW pisze:JadeFX jako jeden z nielicznych oferuje VPS z pingiem do swoich serwerów < 1 ms Smile
Skorzystałbyś z takiego vps'a mając dobre EA? :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
reptile pisze:
MaRCHeW pisze:JadeFX jako jeden z nielicznych oferuje VPS z pingiem do swoich serwerów < 1 ms Smile
Skorzystałbyś z takiego vps'a mając dobre EA? :roll:
Osobiście nie, ale do manual tradingu jak najbardziej.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

JadeFx rzeczywiście jest bardzo dobrym brokerm, ale niesety są pewne "ale" :
MaRCHeW pisze:Spready instytucjonalne (bardzo niskie).
to fakt, spready są często poniżej 1p !!! ale w nocy to już na edku potrafią skakać powyżej 4p :-( (jak to u ECN)
MaRCHeW pisze:JadeFX jako jeden z nielicznych oferuje VPS z pingiem do swoich serwerów < 1 ms
tak, to fakt, oferta jest super, jednak z zastrzeżeniem, że nie jest to w pełni funkcjonalny VPS- nie mamy na nim praw administracyjnych. Podobno to ograniczenie związane jest z bezpieczeństwem. Czyli nie możemy instalować sobie dowolnie wszystkiego jak na innych VPS. Jednakże jeśli ktoś chce puścić robota tylko u nich to rozwiązanie jest super :-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
astra pisze:JadeFx rzeczywiście jest bardzo dobrym brokerm, ale niesety są pewne "ale" :
spready są często poniżej 1p !!! ale w nocy to już na edku potrafią skakać powyżej 4p :-( (jak to u ECN)
Nie wiem czy zauważyłeś Astra ale ten broker ma kwotowania na edku 5'cio cyfrowe, także ja nigdy nie widziałem na edwardzie 4 pips. Jak już to w nocy jest 0.4 pips do max. jaki na razie widziałem na edwardzie to 1 pips. Ale w normalnych godzinach to spread na edku jest od 0 pips do między 0.4 a 0.7pips.
astra pisze:tak, to fakt, oferta jest super, jednak z zastrzeżeniem, że nie jest to w pełni funkcjonalny VPS- nie mamy na nim praw administracyjnych. Podobno to ograniczenie związane jest z bezpieczeństwem. Czyli nie możemy instalować sobie dowolnie wszystkiego jak na innych VPS. Jednakże jeśli ktoś chce puścić robota tylko u nich to rozwiązanie jest super :-)
To chyba rozwieje Twoje wątpliwości http://www.jadeinvestments.com/forum/sh ... stcount=52 ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

wyglada dobrze, duzo lpeiej niz ich strona www... ktora delikatnie mowiac odstrasza. jesli jednak byloby wiele potwierdzonych pozytywnych opinii, to mysle ze mozna by bylo sprobowac.

czy tak niski spread jest rowniez dostepny dla konta standard?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
ImSoCute pisze:wyglada dobrze, duzo lpeiej niz ich strona www... ktora delikatnie mowiac odstrasza. jesli jednak byloby wiele potwierdzonych pozytywnych opinii, to mysle ze mozna by bylo sprobowac.

czy tak niski spread jest rowniez dostepny dla konta standard?
Strona jest amatorska to fakt ale wszystkie potrzebne informacje są na niej zawarte także spoko.

Jak narazie są same dobre opinie nt. warunków handlu. Znalazłem jedną opinię gdzie koleś się żali, że na parze AUD/NZD ma poślizgi, ale ta para nie jest zbyt płynna także nie ma się co dziwić.
Wątpliwości budzi jednak to, że broker nie jest nadzorowany przez NFA, choć z drugiej strony jest to dobre rozwiązanie w przypadku automatów. Nie ma FIFO itp. pierdół.

Taki niski spread jest na kontach standard.

Dodam tylko, że warto też przeczytać informacje zawarte na stronie MBT nt. składania zleceń http://www.mbtrading.com/metatrader4.aspx#mbtab2
Rozwiązania MBT są podobnie do tych z JadeFX.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

W jaki sposob mozna tu handlowac na futursach (gaz,ropa)? Pisza, ze jest taka mozliwosc na stronie, ale sciagnalem demo i sa tylko waluty :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

MaRCHeW pisze:Nie wiem czy zauważyłeś Astra ale ten broker ma kwotowania na edku 5'cio cyfrowe
tak, zauważyłem i mówiąc, że spread w nocy bywa powyżej 4p to mam na myśli np: 43p czyli 4,3p
MaRCHeW pisze:To chyba rozwieje Twoje wątpliwości
jest tak jak pisałem, podstawowa wersja VPS nie ma praw administracyjnych, dopiero od 45$ zaczynają się opcje z adminem

ale i tak to jest w tej chwili chyba najlepszy broker do robotów :-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
astra pisze:tak, zauważyłem i mówiąc, że spread w nocy bywa powyżej 4p to mam na myśli np: 43p czyli 4,3p
Na edwardzie? Niemożliwe. Czasami siedzę do 2 w nocy i nie widziałem jeszcze spreadu na tej parze większego niż 1 pips. Jeśli nie sprawi Ci to problemu, a zauważysz tak duży spread na tej parze to zapodaj screenem.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 12 minutach:

Witam.
Kielki pisze:W jaki sposob mozna tu handlowac na futursach (gaz,ropa)? Pisza, ze jest taka mozliwosc na stronie, ale sciagnalem demo i sa tylko waluty :)
Najlepiej zapytaj o to na forum JadeFX.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ