no name

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

no name

Nieprzeczytany post autor: Stifler »

System ktory wymyslilem jakis czas temu, zaprzestalem go uzywac bo podejrzewam ze musze miec jakis wskaznik caly czas :) Sam system nie ma indykow, bierzemy poczatek swiecy M30 czyli pierwsza swiece M5 (bedzie to xx.00 i xx.30), nastepnie zaznaczamy high i low do tego 2 pipsy offsetu i to sa nasze punkty na buy i sell. Jezeli na jednej swiecy dwa razy zaliczymy sl to czekamy na nastepna. Jezeli nastepna rowniez nas zawiedzie 2 razy (lacznie 4 sl) konczymy granie na ten dzien. SL to po prostu przeciwny sygnal. Tp to przesuwany sl odpowiednio do tickow w okienku zlecenia lub na M1 - 2 pipsy nad szczytem/pod dolkiem. Zignorujcie wskaznik na dole ss. Zanim spytacie o wyniki, przeanalizujcie sami, nie gram tym systemem. Powinien spodobac sie bezwskaznikowcom. Korzystam z ibfx. Na wykresie czerwone linie to swieczki ktore daly sygnal sprzedazy, niebieskie kupna a biale obydwa. Zaznaczylem tylko te swieczki ktore daly sygnal.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

hej, mógłbyś jaśniej to wytlumaczyc? Mam schodzic na nizszy TF? M5? Jakie sa momenty wejscia/ wyjscia?
Boby Fischer is great!

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Szkoda, że temat nie został dobrze wytłumaczony. Na wykresie fajnie to zaznaczyłeś.

Awatar użytkownika
gooly
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gooly »

Ja tam nic nie kumam :D

adam400
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adam400 »

skoro go dawno wymysliles i zapomniales o nim to pewnie sie nie sprawdzal za bardzo, co?

to ma dzialac na wszystkie waluty czy jakies wybrane?
:)

Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie rozumiem za bardzo zarzutu. Widzisz, ja wyszedlem z zalozenia ze nie bede reklamowal linkow do jakis sygnalow tylko dam cos od siebie. Przepraszam ze postanowilem sie podzielic wiedza z innymi, juz wiecej tego bledu nie popelnie. Po prostu doszedlem do wniosku ze skalping nie jest dla mnie, porzucilem juz dawno ta strategie na rzecz, uwazam, lepszej. Minimum dobrego wychowania wymagaloby najpierw samemu ruszenia pupki i sprawdzenia czy dziala na innych parach, ja uzywalem go na eu. Dzisiaj, zakladajac ze gramy o 7 rano do teraz zlapalibysmy 1 sl(-7p) i 4 tp(maksymalnie do zgarniecia 194p - nawet jezeli wezmiemy z tego polowe to powinnismy byc ukontentowani). Strategia jest banalnie prosta i skuteczna i to chyba odstrasza ludzi najbardziej...

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Re: no name

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Stifler pisze: Sam system nie ma indykow, bierzemy poczatek swiecy M30 czyli pierwsza swiece M5 (bedzie to xx.00 i xx.30), nastepnie zaznaczamy high i low do tego 2 pipsy offsetu i to sa nasze punkty na buy i sell.
Cześć,

Z powyższego wynika, że wejście jest na wybiciu high/low poprzedniej świecy M30 + 2 pipsy filtru, dobrze zrozumiałem?
Stifler pisze:
Jezeli na jednej swiecy dwa razy zaliczymy sl to czekamy na nastepna. Jezeli nastepna rowniez nas zawiedzie 2 razy (lacznie 4 sl) konczymy granie na ten dzien. SL to po prostu przeciwny sygnal.
Czyli - przykładowo - wejście po wybiciu high poprzedniej świecy, zwrot w dół i SL to wybicie low tej samej świecy? Czyli nasze SL to zakres poprzedniej M30+4+spread, tak?
Stifler pisze:
Na wykresie czerwone linie to swieczki ktore daly sygnal sprzedazy, niebieskie kupna a biale obydwa. Zaznaczylem tylko te swieczki ktore daly sygnal.
Jeśli byś mógł - daj, proszę jakiś świeższy przykład, ten jest sprzed roku, trudno do zweryfikować na świecach 5M.

I nie nerwujsja :) to normalne, że ludzie dopytują się szczegółów. Dzięki za szczere chęci:)

pozdro przedwiosenne
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Zazwyczaj jestem bardzo spokojny, tylko gdy ktos zaczyna insynuowac i oceniac czyjas prace nie posiadajac zadnej wiedzy na dany temat i nie robiac nic w tym kierunku - kapke sie irytuje. M30 w ogole nie bierzemy pod uwage, w strategii chodzi o to ze szukamy kierunku nowej swiecy M30 bazujac na M5 rozpoczynajacym dana swiece m30, czyli xx.00 i xx.30. Na obrazku ponizej czerwona linia oznacza swiece ktora dala sygnal tylko w jedna strone, niebieska na longa i shorta. Wejscie i sl to 2 pipsy nad high swiecy lub 2 pod low, tp i ewentualne filtry wedle uznania.

Dodano po 17 godzinach 6 minutach:

Jezeli ktos sie zainteresowal ta strategia to zaliczyl kolejny sympatyczny dzien
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Stifler pisze: M30 w ogole nie bierzemy pod uwage, w strategii chodzi o to ze szukamy kierunku nowej swiecy M30 bazujac na M5 rozpoczynajacym dana swiece m30, czyli xx.00 i xx.30.
Dzięki, zaczynam załapywać chyba.
CZy chodzi o wybicie z zakresu H-L dla każdej świecy 5M rozpoczynającej nowe 30M ? Jeśłi tak to dlaczego nie ma transakcji w miejscach, które zaznaczyłem czerwonym prostokątem? Właściwie każde pół godziny wybije się z zakresu świecy 5M...

Obrazek

Trochę przypomina BuyZone autorstwa TRO świetnie znaną wszystkim miłośnikom czystych wykresów, z tą różnicą, że trigger to zakres pierwszej świecy 5M a nie sztywne 5 czy 6 pip jak u TRO.

Przeanalizuję sobie tę koncepcje w weekend, tak na oko głównym problemem zdaje się być określenie jakiegoś sensownego TP.
ATR może....

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak najbardziej kazde M30 da sygnal tylko ominalem te swiece ktore byly kontynuacja sygnalu danego wczesniej. Co do tp to nie ma dobrego wyjscia, trzeba pojsc na kompromis. Przy skalpingu okreslenie tego poziomu jest o wiele trudniejsze niz na wyzszych tf. Widze ze korzystasz z innej platformy niz moja, polecam tylko interbank bo tam ja wyprobowalem ( co nie znaczy ze inne nie beda lepsze)

ODPOWIEDZ