DayTrading: Piątek 02.08.2024
DayTrading: Piątek 02.08.2024
Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]
Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.
Re: DayTrading: Piątek 02.08.2024
Armagedon na rynkach. Wszystko spada.
Czy to początek bessy ?
Czy to początek bessy ?
Zasięgi w dol są potężne ( W1/D1)
SP pierwsze możliwe miejsce do potencjalnego odbicia korekcyjnego to sma100 na D1 czyli 5365 ale to tylko na chwile jak juz mówimy w ogole o jakimkolwiek odbiciu korekcyjnym.
Jeżeli połamią ten poziom i tym samym sma100 na D1 to kolejny poziom jest na 5209, jeszcze kolejny sporo nizej.
Tak , myśle ze jesteśmy na dobrej drodze do bessy.
A jak bedzie to czas pokaże .
Ja całym sercem jestem za S . Bo po wyborach chciałbym wejść w L na dłużej niż tylko DT . I wykorzystać kolejna fale wzrostowa ( hossę) do dłuższych swingów
Edit. Sorki , jeszcze na sp jest wcześniej 5400 dość ważne
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Dzisiejsze dane NFP zadecydują o krótkoterminowym kierunku. Mam więcej esek niż elek i tych drugich chętnie bym się pozbył bo w tym klimacie długo nie zobaczymy wzrostów.
FED dał ciała w środę nie obniżając stóp. Rynek zareagował. Jeżeli będą nadal spadki i dziejsze NFP będzie niekorzystne to FED może zareagować a to oznaczałoby, że obniżka jest emergency i w krótkim terminie spowoduje dalszy zjazd. Tak uważam.
FED dał ciała w środę nie obniżając stóp. Rynek zareagował. Jeżeli będą nadal spadki i dziejsze NFP będzie niekorzystne to FED może zareagować a to oznaczałoby, że obniżka jest emergency i w krótkim terminie spowoduje dalszy zjazd. Tak uważam.
Bax gdzie jesteś ?
Ja nie znam sie na danych / nie umiem ich interpretować . Prawdę mówiąc mało kiedy patrzę na dane.Arek_VI pisze: ↑02 sie 2024, 09:44Dzisiejsze dane NFP zadecydują o krótkoterminowym kierunku. Mam więcej esek niż elek i tych drugich chętnie bym się pozbył bo w tym klimacie długo nie zobaczymy wzrostów.
Tylko wykres biorę pod uwagę i wykres staram sie rozkminiać. Z kalendarza jedynie interesuje mnie to kiedy FED ma posiedzenie , bo wtedy jest zmienność ( lub na drugi dzień ) większa niż zwykle.
Edit . Właśnie , co z baxem ? Żyje ? Trzeba sie martwic o chłopa ?
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
wymiotło go z rynku, był za L na nygusie a grał dość agresywnie a spadki chyba najostrzejsze od paru lat. Inna sprawa bez chwalenia sie z/s stracił sens zycia
Jeszcze będziesz musiał kosz kwiatów wraz z przeprosinami mu wysłać za to pogrubione, zobaczysz
Największa d1, które kojarzę na sp500 do dwóch lat wstecz to 13 września 2022 - 190. Wczorajsza d1 - 156.
A najbardziej dla mnie pamiętna, wzrostowa - 10.11.2022 - 222.
Obecna w1 póki co też nie jest jakiś gigant szczególny,
sorki, statystyk mi się włączył
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)
nygus to chyba nasdaq a nie sp500 co nie zmienia faktu ze od kilku lat takiej nie było
Spadki.. a co w tym dziwnego ludzie. Ile to moze rosnac w takim wykladniczym tempie, przeciez te poziomy to juz jest jakis chory odjazd. Na wrzesien nowa plandemia sie szykuje ale juz taka nie na zarty wiec musza teraz spuscic z kija zeby bylo znowu gdzie upychac dodruk.