Magnolia18 pisze: ↑17 gru 2022, 15:10
Baxiu

tu nie ma co główkować obecnie. Trzyma mnie dolar jak kilku innych i nieco oleum.
Chciałem natomiast pokazać jak IDEALNIE w punkt potrafię odpalić a cena wtedy właśnie idzie odwrotnie. Dokładnie wtedy

Nr 1 to nóweczka zatem się okaże co dalej a nr 2 po jakimś czasie zeszło niżej ale akurat mnie nie było przy kompie.
Generalnie abla mi o to jak 'celnie' potrafię dać se w łeb
Generalnie, jestem jedynie regularnie tracącym traderem i zanim rozpatrzysz moje rady chcę byś to wziął pod uwagę.
Rozumiem że pozycja pierwsza to short a druga to long na tym samym instrumencie. Jeśli tak to pomyśl jaki to ma cel. Jeśli masz pozycje i stwierdzasz ze twoje zagranie nie ma sensu to po prostu zamykasz pozycje, otwieranie przeciwnej nic nie zmienia a tylko się stresujesz że masz dwie pozycje i się głowisz czy zamknąć stratną czy zyskowną lub jak w tym wypadku stratną czy stratną.
nie słyszałem nigdy o historii gdzie otwarcie dwóch przeciwnych pozycji zakończyło się happy endem.
Oczywiście poza baxem który gra u 7 brokerów na raz wszędzie na 3 instrumentach w 2 kierunkach, jeszcze wszystko postuje na forum. Nic dziwnego ze przy takim zapierdolu czasem mu się zapomni zamazać na screenie ze to demo.