AMP Global

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 872
Rejestracja: 22 wrz 2008, 21:30

AMP Global

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Pozwoliłem sobie otworzyć nowy wątek. Co prawda istnieje już podobny (Amp+ninjatrader...) ale stracił on na swojej aktualności bo ninja trader już chyba nie jest dostępny u tego brokera.
https://www.ampglobal.com/index.html

Oryginalni nie byli, rejestracja na Cyprze. Tylko MT5, szkoda widząc co oferują na rachunku w USA. Za to prowizje, liczba instrumentów (waluty razem z futures) mogą wzbudzić zainteresowanie.
Na razie tylko to znalazłem:
https://www.elitetrader.com/et/threads/ ... ng.326840/

Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ciekawe jakie spready. W każdym razie chyba ciekawa nowa oferta na rynku.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 872
Rejestracja: 22 wrz 2008, 21:30

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Przedstawiciel AMP Global na forum elitetrader podał, że pracują nad włączeniem sierra chart. :wink: Jeśli się uda to w końcu zostanie usunięta poważna wada w ofercie brokera - brak dobrego softu bo jak na razie to mają tylko prymitywne mt4/5.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 827
Rejestracja: 10 lis 2015, 17:44

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Dobry soft kosztuje. Futures broker jest dobry pod warunkiem, ze handlujesz mini contractami. Na micro jest za drogi. W razie margin call wiekszosc brokow zmieni ci prowizje z $0.50 na nawet $15.00 za contract, za strone.
Ja mam darmowa platforme od broka na ktorej handluje(nawet one click panel bylby wystarczajacy) a do analiz mam inna.
Spready sa rozne od zera do nawet kilku punktow na indexie podobnie jak na OTC.

pko24
Gaduła
Gaduła
Posty: 150
Rejestracja: 11 gru 2011, 19:33

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

Jaka jest różnica między AMP Global i AMP Europe?
Czy Europe daje takie same warunki czy gorsze? (interesują mnie Futures głównie Obligacje, indeksy, surowce).
MT5 na pewno daje korekty (wg AMP z synchronizacji). Za darmo jest QuantumTowers ale tam podobno też są synchronizacje.
Trzeba podobo Sierre aby działało jak na oczekujących bez korekt synchronizacyjnych.

Awatar użytkownika
clv245
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 02 wrz 2021, 08:49

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: clv245 »

alinoe pisze:
03 lut 2019, 17:06
Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ciekawe jakie spready. W każdym razie chyba ciekawa nowa oferta na rynku.
Korzystam z ich oferty europejskiej od kilku lat. Głównie Forex, kilka razy handlowałem też futures E-Micro na Nasdaq. Forex u nich to chyba pod spodem LMAX w każdym razie jest dostęp do książki A. Prowizje mają bardzo niskie na Forex (0,0020%), spready rynkowe i ogólnie support w porządku. Można mieć wiele kont w różnych walutach. Przelew SEPA do 1000 Euro darmowy. Jedyny minus to wewnętrzna konwersja pomiędzy kontami (np. EUR -> USD) kosztuje zawsze 10$ bez względu na kwotę. No ale jeżeli mamy konto w Euro i nie korzystamy z innego to nie musimy robić konwersji. Mam do nich trochę większe zaufanie niż do innych brokerów, bo są jednak członkiem CME i muszą jakieś raporty publikować.
pko24 pisze:
19 lip 2021, 10:16
Jaka jest różnica między AMP Global i AMP Europe?
Czy Europe daje takie same warunki czy gorsze? (interesują mnie Futures głównie Obligacje, indeksy, surowce).
MT5 na pewno daje korekty (wg AMP z synchronizacji). Za darmo jest QuantumTowers ale tam podobno też są synchronizacje.
Trzeba podobo Sierre aby działało jak na oczekujących bez korekt synchronizacyjnych.
Jest jedna firma AMP Global, która ma oddział amerykański (US), oddział europejski (EU) oraz firmę clearingową (członek CME). Europejski oddział oferuje to samo co oddział amerykański (kontrakty terminowe) + CFD (chyba z LMAX). Amerykański oddział nie oferuje CFD (bo są zakazane w USA) ale za to ma szerszą ofertę platform transakcyjnych. AMP EU ma tylko MT5 ale zaletą jest to, że można zarówno na Forex jak i na kontraktach terminowych handlować z jednego miejsca.

Warunki handlowe są identyczne. Co więcej kontrakty terminowe są (z tego co zrozumiałem) realizowane i tak przez amerykański oddział, więc trudno aby się różniły.

Ja nie widziałem u nich żadnych "korekt synchronizacyjnych" (cokolwiek to jest). Jak znalazłeś to wrzuć tutaj zrzut ekranu.

pko24
Gaduła
Gaduła
Posty: 150
Rejestracja: 11 gru 2011, 19:33

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

https://support.ampglobal.com/hc/en-us/ ... taTrader-5

Ja:
May 27, 2021, 7:51 PM CDT
I just got negative feedback from other users about MT5 and corrections link to every trade


AMP (AMP Global (USA))
May 28, 2021, 3:22 PM CDT
Yes, this occurs with MT5 at AMP (USA) because of the way it is integrated with CQG.
If you do not want to have this type of synchronizations, since you are from Poland, you can open an account at AMP Global (EUROPE).

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 489
Rejestracja: 19 sie 2006, 23:19

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Od ponad roku handluję w AMP Global na plaformie Multicharts, dane z CQG. Wcześniej byłem w Dorman trading na platformie Ninjatrader. Jesli chodzi o egzekucję zleceń przy mojej ilości kontraktów to jest bardzo ok. Czasem zdarza sie ze częśc zlecenia jest realizowana po cenie zlecenia stop, a pozostała część po innej o 1 tick, ale to jest przecież normalne grając na prawdziwym rynku, w przeciwieństwie do CFD. Nie gram na walutach, tylko na ES i DJ.
Wielką zaletą sa notowania CBOT bundle za ktore płacę 4USD miesięcznie, a DOM zdaje się kosztuje 30 USD.
AMP daje dostęp do Multicharts z pełną funkcjonalnością za darmo.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

papirleszcz
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 4
Rejestracja: 16 wrz 2021, 17:28

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: papirleszcz »

Też korzystałem z ich oferty przez dwa lata - w zasadzie sam Forex. Jak ktoś skalpuje/daytradinguje to chyba nie lepszego brokera bo prowizja bardzo niska i jest DOM dostępny. Ale skończyłem z głupotą jaką jest daytading i zacząłem grać długoterminowo to swapy mnie zszokowały. Potrafią być 3x wyższe niż u niektórych bananowych brokerów. Także dowiedziałem się, że nie ma nic za darmo. Jak są niskie prowizje to broker sobie inaczej odbija, na swapach czy jakiś śmiesznych opłatach za przewalutowaniu jak ktoś tutaj już pisał.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 489
Rejestracja: 19 sie 2006, 23:19

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: iwan »

papirleszcz pisze:
16 wrz 2021, 17:31
Ale skończyłem z głupotą jaką jest daytading i zacząłem grać długoterminowo to swapy mnie zszokowały. Potrafią być 3x wyższe niż u niektórych bananowych brokerów. Także dowiedziałem się, że nie ma nic za darmo. Jak są niskie prowizje to broker sobie inaczej odbija, na swapach czy jakiś śmiesznych opłatach za przewalutowaniu jak ktoś tutaj już pisał.
A jak broker taki jak AMP , który daje dostęp do prawdziwego rynku wylicza sobie swapy? A jak wyliczają je brokerzy MT4 mających w ofercie "własne" CFD?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13618
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

iwan pisze:
17 wrz 2021, 18:38
papirleszcz pisze:
16 wrz 2021, 17:31
Ale skończyłem z głupotą jaką jest daytading i zacząłem grać długoterminowo to swapy mnie zszokowały. Potrafią być 3x wyższe niż u niektórych bananowych brokerów. Także dowiedziałem się, że nie ma nic za darmo. Jak są niskie prowizje to broker sobie inaczej odbija, na swapach czy jakiś śmiesznych opłatach za przewalutowaniu jak ktoś tutaj już pisał.
A jak broker taki jak AMP , który daje dostęp do prawdziwego rynku wylicza sobie swapy? A jak wyliczają je brokerzy MT4 mających w ofercie "własne" CFD?
wtrącę się,
Na stronie AMP nie ma informacji o swapach naliczanych (bynajmniej do miejsca w którym trzeba sie zarejestrować do konta)
Są marże na handel Futures
-1 ustala giełda. Jest to kwota wymagana do realizacji umowy po zamknięciu dziennym.(Maintenance Margin)
-2 ustala AMP Global
" DayTrade Margin jest ustalany przez AMP Global. Jest to kwota wymagana do zawarcia pozycji na jeden kontrakt w ciągu dnia.
Te marże obowiązują zawsze, gdy rynek jest otwarty, z wyjątkiem ostatnich 5 minut każdej sesji giełdowej. AMP Gobal wymaga zamkięnicia otwartych pozycji lub spełnienia warunków niezbednych do przetrzymania pozycji w tym okresie (patrz: Maintenance Margin)"
Kwoty tych marż porażają bynajmniej mnie
albo inaczej są duże

Co ciekawe :) to na handlu przy koncie podstawowym
przy zakładce Strategie Handlowe:

Hedging Nie
Scalping Ok
EA (Expert Advisor) Trading Ok
News Trading Ok

ODPOWIEDZ