AMP Global

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Cblondyn
Maniak
Maniak
Posty: 5503
Rejestracja: 03 sty 2011, 12:09

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

iwan pisze:
17 wrz 2021, 18:38
wylicza sobie swapy? A jak wyliczają je brokerzy MT4 mających w ofercie "własne" CFD?
Wielu brokerów MM nie na wszystkie CFD swapy naliczają. Tworząc niejako swój wewnętrzny rynek. Bo CFD jest instrumentem pochodnym Futures.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13618
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

"Wartość dziennego uznania lub obciążenia rachunku punktami swapowymi/kosztami finansowania
obliczana jest wg następującego wzoru:

- dla instrumentów Forex (currencies pair):
100 000*liczba lotów*dzienna stawka swap (%)
*kurs przeliczenia na Walutę Rachunku"

wg XTB

fxczaja
Uczestnik
Uczestnik
Posty: 3
Rejestracja: 19 wrz 2021, 17:58

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: fxczaja »

iwan pisze:
17 wrz 2021, 18:38
A jak broker taki jak AMP , który daje dostęp do prawdziwego rynku wylicza sobie swapy? A jak wyliczają je brokerzy MT4 mających w ofercie "własne" CFD?
Swapy naliczają dostawcy płynności. Pod spodem dla CFD jest z dużym prawdopodobieństwem LMAX.
Tomasz196407 pisze:
18 wrz 2021, 10:24
Hedging Nie
Scalping Ok
EA (Expert Advisor) Trading Ok
News Trading Ok
To akurat nie jest nic ciekawego. Po prostu MetaTrader w AMP działa w trybie "Netting" zatem nie da się na nim otworzyć przeciwstawnej pozycji. W trybie hedging raczej ciężko byłoby handlować kontraktami terminowymi. Rozumiem, że nawiązujesz do parszywych brokerów MM ale przecież w takim wypadku zarówno scalping jak i hedging byłyby "nie ok" :)

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 827
Rejestracja: 10 lis 2015, 17:44

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Na futures nie ma rollowania/swapu po DT. Na MT5 to raczej sa CFD na futures.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Caldeborn pisze:
20 wrz 2021, 17:20
Na futures nie ma rollowania/swapu po DT. Na MT5 to raczej sa CFD na futures.
Na kontraktach Futures nie ma swapów dziennych, tylko rollowania kontraktów na ich wygaśnięciu.
A rollowanie nie jest ani kosztem, ani zyskiem trejdera.
A na MT5, to są na pewno CFD.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 827
Rejestracja: 10 lis 2015, 17:44

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Jak nie sprzedaz kontraktu przed jego wygasnieciem to moze to byc dosyc duzy koszt, oczywiscie pod warunkiem, ze handlujesz kontraktami futures. Teoretycznie na MT% moga byc notowania futures. Najszybciej mozna sprawdzic po notowaniach. Jak ktos wstawi wykres NQ z panelem hadlowyn z AMP na MT5 to wyjasnie jak to zrobic. Jezeli ktos chce.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Caldeborn pisze:
20 wrz 2021, 17:56
Jak nie sprzedaz kontraktu przed jego wygasnieciem to moze to byc dosyc duzy koszt, oczywiscie pod warunkiem, ze handlujesz kontraktami futures. Teoretycznie na MT% moga byc notowania futures. Najszybciej mozna sprawdzic po notowaniach. Jak ktos wstawi wykres NQ z panelem hadlowyn z AMP na MT5 to wyjasnie jak to zrobic. Jezeli ktos chce.
Tak w ogóle, to jeżeli ktoś ma np. NinjaTrader, to można pobrać dane z NT i wyświetić na MT4/5...
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 13618
Rejestracja: 29 paź 2012, 09:52

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ninjaproject pisze:
20 wrz 2021, 18:23
Caldeborn pisze:
20 wrz 2021, 17:56
Jak nie sprzedaz kontraktu przed jego wygasnieciem to moze to byc dosyc duzy koszt, oczywiscie pod warunkiem, ze handlujesz kontraktami futures. Teoretycznie na MT% moga byc notowania futures. Najszybciej mozna sprawdzic po notowaniach. Jak ktos wstawi wykres NQ z panelem hadlowyn z AMP na MT5 to wyjasnie jak to zrobic. Jezeli ktos chce.
Tak w ogóle, to jeżeli ktoś ma np. NinjaTrader, to można pobrać dane z NT i wyświetić na MT4/5...
tylko wyświetlić?

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3070
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Tomasz196407 pisze:
20 wrz 2021, 21:23
ninjaproject pisze:
20 wrz 2021, 18:23
Caldeborn pisze:
20 wrz 2021, 17:56
Jak nie sprzedaz kontraktu przed jego wygasnieciem to moze to byc dosyc duzy koszt, oczywiscie pod warunkiem, ze handlujesz kontraktami futures. Teoretycznie na MT% moga byc notowania futures. Najszybciej mozna sprawdzic po notowaniach. Jak ktos wstawi wykres NQ z panelem hadlowyn z AMP na MT5 to wyjasnie jak to zrobic. Jezeli ktos chce.
Tak w ogóle, to jeżeli ktoś ma np. NinjaTrader, to można pobrać dane z NT i wyświetić na MT4/5...
tylko wyświetlić?
W sensie, że przenieść wykres z NT na MT4/5.
Czasami są ciekawe rzeczy.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat
Posty: 827
Rejestracja: 10 lis 2015, 17:44

Re: AMP Global

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

ninjaproject pisze:
20 wrz 2021, 18:23

Tak w ogóle, to jeżeli ktoś ma np. NinjaTrader, to można pobrać dane z NT i wyświetić na MT4/5...
Nie ma raczej problemu z przesylaniem daty z futures na MT5. Jak broker w US ma MT5 z micro i mini to to musza byc futures. Po za US roznie to bywa. Najczesciej sa to CFD. Dodatkowo handlujac futures wcale nie znaczy ze handlujemy na gieldzie. Handlujemy tylko kontraktami ktorymi handluje sie na gieldzie a nie produktem naszego brokera.

ODPOWIEDZ