W związku z tym, że zauważyłem że brakuje trochę miejsca na tym forum dla harmonic tradingu, które rzeczywiście ktokolwiek odwiedza to postanowiłem założyć journal, w którym chciałbym dzielić się swoją wiedzą odnośnie tej strategii oraz dalej nad nią systematycznie pracować.
Postaram się tutaj systematycznie wrzucać formacje, na które inwestuje.
Niestety z powodu wielu różnych obowiązków, nie zawsze będą pojawiać się one na żywo.
Do wyszukiwania samych formacji posługuje się platformą formationseeker.
Generalnie sam live trading trwa raczej tam, ale chciałbym tutaj również dzielić się tym, tak żeby skorzystało na tym większe grono odbiorców.
Generalnie na ten moment trwa na żywo codziennie live trading ze Scottem Carneyem

W związku z tym, że journal miałem zacząć wczoraj to zacznę na początek od tego co się działo właśnie w środę.
GBPCHF - genialne wyczekany terminal bar na bacie. Udało się zamknąć na +80p.

Kolejna porcja wrażeń na EURJPY, tym razem Shark, ponownie udało sie zgarnąć +50p

Dzisiaj natomiast kolejny dobry dzień, tym razem na GBPUSD. Wejście było dosyć ryzykowne, również po terminal barze. Niewiele brakowało, a dostałbym stopa, ale udało się wyjść na tym na +80p.

Wyjście generalnie zrobilem z M1, na podstawie lini trendu.

Otwarłem właśnie kolejnego shorta na samym topie po 1.5364, dosyć ryzykowne, ale krótki stop na 20p, a potencjalny zysk nawet 100p.