Czy uczycie gry na forex bliskich/ znajomych?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Czy uczycie gry na forex bliskich/ znajomych?

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Hej,

podczas lenistwa w przerwie świąteczno-noworocznej wpadł mi do głowy taki oto temat:

czy uczycie gry na forexie swoich bliskich, znajomych, czy nawet dzieci? Jeżeli tak to dlaczego, jeżeli nie to dlaczego?
Czy mówicie im jakie są możliwości na forex czy raczej trzymacie to dla siebie i pozwalacie każdemu wybrać swoją drogę?

Pytanie raczej do graczy regularnie zarabiających :wink:

Ja mam mieszane uczucia bo wiem jak wiele zależy od cech indywidualnych. Jak się uda to fajnie, jak się nie uda to spieprzone relacje, pretensje itp.

Zapraszam do dyskusji.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Czy uczycie gry na forex bliskich/ znajomych?

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Gdy moi dwaj podrosną to z pewnością będę ich początkowo oswajał, a potem intensywnie uczył. To jest zbyt fajna sprawa, gwarantująca niezależność finansową, by ich tego pozbawić.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

Zeziu07, jakie konkretnie cechy indywidualne?

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

fx-emery92 pisze:Zeziu07, jakie konkretnie cechy indywidualne?
Np. skłonność do ryzyka, chciwość, brak dyscypliny i konsekwencji.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Hazard, brak pracy, brak przyszłości. Tak widzą to ludzie w Polsce w zdecydowanej większości. Tylko co im oferuje ta piękna kraina mlekiem i miodem płynąca ? Prace w biedronce za 1200 zł .... ? Lub na wyspach na zmywaku.... Nie obrażam nikogo bo ciężka praca uszlachetnia ale wydaje mi się ,że działa tutaj zasada z tego eksperymentu:

Kod: Zaznacz cały

http://joemonster.org/art/19319 

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Widzę ze wdarł tu się wątek sytuacji w kraju:-D usmialem się po pachy. Co ma piernik do wiatraka? Jeśli ktoś jest na tyle mało ambitny i nie chce się uczyć jakiegoś fachu zadowala się praca w boedronce. Poza tym o ile mi wiadomo w biedronce zarabiają dużo w porównaniu z innymi tego typu sklepami ponieważ na start dostają ponad 2000pln brutto

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Zgadzam się z zacnym. Kolejna sprawa to każdy musi być kowalem swojego losu a nie wszystko zrzucać na karb państwa, obojętnie kto rządzi. lata komuny nauczyły nas tylko oczekiwań i wysuwania żądań. A ty co możesz dać Polsce? jak możesz jej pomóc?

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

To jest szerszą dyskusja i dziwi mnie czemu mimo to ze udzielasz się na forum poswieconemu Forexowi nie wiesz czemu w Polsce jest tak a nie inaczej. Denerwują mnie gadki ludzi którzy mówią jak to jest na zachodzie a jak u nas. Ale oni nie biorą pod uwagę tego ze u nas kapitalizm jest 25 lat a tam 250. I tak dajemy rade i polepszenie warunków jakie u nas panują jest błyskawiczne. To co mamy teraz w Polsce czyli właśnie stereotyp 1200zl na miesiąc (według prawdziwych statystyk trochę ponad 3 procent ludzi w Polsce tak naprawdę tyle zarabia) to jest właśnie czkawka po komunizmie. Cieszmy się z tego co mamy bo na świecie i tak zdecydowana większość ma gorzej od nas. To tyle w tym temacie

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

ludzie się cieszą jak mają prace na pół etatu za 600 zł miesięcznie a Ty mówisz ,ze jest dobrze ?
Druga sprawa ,że macie racje każdy jest kowalem swojego losu. A mimo ,ze zaoferowałem iż całkowicie za darmo nauczę znajomych tego co wiem to mnie wyśmiali albo delikatnie dali do zrozumienia ,że maja to gdzieś a biadolą iż klepią biedę ... dlatego mnie to bardzo denerwuje a nie powinno .

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Silezia pisze:ludzie się cieszą jak mają prace na pół etatu za 600 zł miesięcznie a Ty mówisz ,ze jest dobrze ?
Druga sprawa ,że macie racje każdy jest kowalem swojego losu. A mimo ,ze zaoferowałem iż całkowicie za darmo nauczę znajomych tego co wiem to mnie wyśmiali albo delikatnie dali do zrozumienia ,że maja to gdzieś a biadolą iż klepią biedę ...

Znajomy, który kierował przez kilka lat jednym z urzędów pracy w województwie łódzkim opowiadał nam jak to było ze spora częścią bezrobotnych. Część stanowili, ci co w życiu nie dają sobie rady z różnych względów zdrowotnych, intelektualnych. Ale większośc stanowili ci co to im sie za 1500 brutto nie opłaca pracować. lepiej się zajerejstrować brac zasiłek, mieć ubezpieczenie, dorzucić zasiłek socjalny i praca na lewo.

ODPOWIEDZ