Analiza ekspansji
Analiza ekspansji
Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .
"Jest zakres fali A-B pomnożymy przez odpowiedni współczynnik Fibonacciego i uzyskaną wartość dodamy do szczytu fali A-B(czyli pkt B) to otrzymamy poziom określany ekspansją badanej fali "
I nie rozumiem tego co mam pomnożyć niby ?
"Jest zakres fali A-B pomnożymy przez odpowiedni współczynnik Fibonacciego i uzyskaną wartość dodamy do szczytu fali A-B(czyli pkt B) to otrzymamy poziom określany ekspansją badanej fali "
- jasonbourne
- Pasjonat
Re: Analiza ekspansji
Zakres fali A-B? 

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
W książce jest napisane zakres fali 1-2 ale to chyba bez różnicy
Załóżmy, że zakres ruchu pomiędzy punktami A i B wynosi 30 pipsów wtedy wykonujesz działanie na tej wartości danym współczynnikiem Fibo.lares138 pisze:Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .
Brak zysków to jeszcze nie strata.
A czy mogę do tego użyć narzędzie 'Zasięgi Fibonacciego' ?
tak bo 3 punkt odmierza Ci wtedy zasieg fali AB od pkt C.lares138 pisze:A czy mogę do tego użyć narzędzie 'Zasięgi Fibonacciego' ?
Ten 3 pkt to rozumiem ma być korekta tak ?
-- Dodano: 28 sie 2013, 13:40 --
Ok już chyba rozumiem to
. Więc ta druga linia musi być poziomo postawiona . Wtedy to wszystko trzyma się kupy . Ja dawałem ją cały czas na korektę ale inaczej mi to wychodziło całkiem niż jest pokazane w książce
Ok już chyba rozumiem to

[quote="lares138"]Ten 3 pkt to rozumiem ma być korekta tak ?
AB jest linią impulsu a punkt C jest korektą i w tej kolejności prowadzisz narzędzie.
Jak dalej przeczytasz w książce jest jeszcze drugi sposób analizy ekspansji mierzony za pomocą zniesień. Pozdrawiam
AB jest linią impulsu a punkt C jest korektą i w tej kolejności prowadzisz narzędzie.
Jak dalej przeczytasz w książce jest jeszcze drugi sposób analizy ekspansji mierzony za pomocą zniesień. Pozdrawiam

Helołlares138 pisze:Witam , przerabiam właśnie książkę Danielewicza ''Geometria Fibonacciego" i niestety utknąłem na analizie ekspansji .
Danielewicz z tego co pamiętam tworzył swoja strategię o rynki akcji w dość długim TF, na fx to niewiele warte. bo tu wszystko dzieje się o wiele szybciej do tego na fx cały czas konsolujemy jak grasz w krótkim TF. jedne co dobre to można sie nauczyć dobrze mierzyć fibo z tej kinigi co się na pewno opłaci jednak on zarzuca zbyt wiele poziomów co tak naprawdę nie rozjaśnia wykresu co więcej, ktoś na nawigatorze już pisał że On zmienił strategię w stosunku co do tego co pisał w książce i co więcej ten sam zawodnik co był na szkoleniu powiedział ze jak robił prezentację to zaczął się gubić trochę w tym co rysował... więc podsumowując z czasem sam wychwycisz co jest ważne bo jego poziomy S czy R nagle zaczyna występować wszędzie i można oszaleć w tym bałaganie. Weź tylko pod uwagę te najważniejsze bo moim zdaniem cała reszta to tylko życzeniowa jazda która zamknie Ci depo.
Pzdr
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Ok dzięki
. Kurcze przeczytałem już kilka książek i do każdej miałem pytania , jak je zadawałem to każdy odpowiadał ale i również zalecał nie stosowania się do tego systemu
. Więc za co się najlepiej mam zabrać ?