Nowe Stanowisko Pracy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nowe Stanowisko Pracy

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

witam..

w niedalekiej przyszlosci bede musial stworzyc nowe stanowisko pracy co nosi sie z zakupem sprzetu....
(chetnie poslucham waszych przemyslen )

1) 4 - 8 monitorow 21 -24 cale - jakie ..

2) stojaki...jakie

3)komputer - jaka karta, procesor, plyta , etc...

4) klawiatura, myszka - jakie...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Re: Nowe Stanowisko Pracy

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Jeśli chodzi o monitory to polecam samsungi, dobry stosunek ceny do jakości , ja osobiście mam dwie 24 calówki i widzę wszystko co chce widzieć ( a w razie czego mają wbudowany tuner TV 8) )
Co do stojaków nie za bardzo wiem co robi dla Ciebie w ich przypadku różnicę... ja takie klasyczne szerokopodstawne preferuje.

wg mnie co do pc nieźle spisują się HP Z210 (około 3 tysięcy) a jeżeli chcesz naprawdę sprzęt który uciągnie all co wymyślisz na wykresach to polecam HP Z620, sam się do niego przymierzam na jesień tyle że to już 10k mniej więcej.

Klawiatura bezprzewodowa logitechu jakakolwiek wg mnie nic więcej nei potrzeba a co do myszki...zależy czy zamierzasz grać też w mmo w wolnych chwilach :mrgreen:
Mam nadzieję że się przyda

Pozdrawiam
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

forexprofit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexprofit »

Witam
ja swój zestaw zamawiałem na angielskiej stronie,gotowe zestawy 2,3,4,6 monitorowe, więcej monitorów też cyba jest
adres mogę dać na priv bo nie chcę robić reklamy

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

forexprofit pisze:Witam
ja swój zestaw zamawiałem na angielskiej stronie,gotowe zestawy 2,3,4,6 monitorowe, więcej monitorów też cyba jest
adres mogę dać na priv bo nie chcę robić reklamy
dziekuje ale nie bede zamawiac sprzetu w Angli...(gwarancja,serwis,etc...)

-- sob 11-05-2013, 9:55 --
laktor pisze:Jeśli chodzi o monitory to polecam samsungi, dobry stosunek ceny do jakości , ja osobiście mam dwie 24 calówki i widzę wszystko co chce widzieć ( a w razie czego mają wbudowany tuner TV 8) )
Co do stojaków nie za bardzo wiem co robi dla Ciebie w ich przypadku różnicę... ja takie klasyczne szerokopodstawne preferuje.

wg mnie co do pc nieźle spisują się HP Z210 (około 3 tysięcy) a jeżeli chcesz naprawdę sprzęt który uciągnie all co wymyślisz na wykresach to polecam HP Z620, sam się do niego przymierzam na jesień tyle że to już 10k mniej więcej.

Klawiatura bezprzewodowa logitechu jakakolwiek wg mnie nic więcej nei potrzeba a co do myszki...zależy czy zamierzasz grać też w mmo w wolnych chwilach :mrgreen:
Mam nadzieję że się przyda

Pozdrawiam
te HP chyba maja dyski HDD a szukam tylko z dyskiem SSD

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

z monitorów polecam Dell'a. Monitorki pierwsza klasa.
Co do całości, ogólnie większość zależy od tego jakim budżetem dysponujesz.
Stanowisko do tradingu jak rozumiem ?
Moim zdaniem 4 monitory max. osobiście skłaniałbym się do 3. Do tego jakiś TV.

Poza tym, za równie istotne uważam całą resztę, tj. biurko, fotel, itd.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Ja się tak trochę spytam z innej beczki.

Czy naprawdę potrzebujesz aż 4-8monitorów ?? to fajnie wygląda w TV, ale w praktyce ? już gorzej
Z moich doświadczeń wynika że tyle monitorów to najczęściej kiepska organizacja miejsca pracy i większości monitorów się nie używa, w w znacznej ilość przypadków 2 monitory sprawdzają się najlepiej. Przy 8 można dostać oczopląsów.

Osobiście pracuje Lapek ( 17 cali ) do zleceń + osobny komp z panoramom 23 cale i mam na tym 9 wykresów na raz.

I jak mój przedmówca napisał, biurko oraz fotel to podstawa i nie warto tu oszczędzać.
Klawiatura i mysz, to tylko według własnego widzimisię, mnie osobiscie najlepiej pracuje na standardowej myszce za 20zl i klawiaturze za 15zł inne mnie tylko męczyły. Ale to tylko kwestia gustu.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

MrYogi pisze:Ja się tak trochę spytam z innej beczki.

Czy naprawdę potrzebujesz aż 4-8monitorów ?? to fajnie wygląda w TV, ale w praktyce ? już gorzej
Z moich doświadczeń wynika że tyle monitorów to najczęściej kiepska organizacja miejsca pracy i większości monitorów się nie używa, w w znacznej ilość przypadków 2 monitory sprawdzają się najlepiej. Przy 8 można dostać oczopląsów.

Osobiście pracuje Lapek ( 17 cali ) do zleceń + osobny komp z panoramom 23 cale i mam na tym 9 wykresów na raz.

I jak mój przedmówca napisał, biurko oraz fotel to podstawa i nie warto tu oszczędzać.
Klawiatura i mysz, to tylko według własnego widzimisię, mnie osobiscie najlepiej pracuje na standardowej myszce za 20zl i klawiaturze za 15zł inne mnie tylko męczyły. Ale to tylko kwestia gustu.
skoro tak napisalem to widodcznie taka jest potrzeba...
w praktyce to sie sprawdza przynajmniej u mnie ( gram na forexie oraz gieldach - zawodowo a nie dorywczo podczas wolnego w pracy lub przerwy w zajeciach....)

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Mnie zawsze zastanawiało jak się pracuje w układzie monitorów czterech bądź ośmiu gdy część z nich jest na dole a część na górze. Chodzi o to, że jak się je wypośrodkuje to miejsce gdzie się one ze sobą łączą (górne z dolnymi) jest dokładnie na wysokości oczu. Jeśli na dolne monitory chcemy patrzeć w sposób bardziej naturalny to górne muszą być wyżej i czy nie będą za wysoko. Nigdy nie miałem do czynienia z takim układem więc zastanawiam się czy faktycznie jest to dużo lepsze rozwiązanie niż na przykład trzy duże monitory na przykład 24 cali o rozdzielczości 1980/1200 czyli więcej pikseli w pionie niż w klasycznym full hd.

Ilość monitorów to indywidualna sprawa. Ja polecałbym wyłącznie te z matrycą matową. Warto zastanowić się także nad matrycą IPS bo obecnie jest sporo tanich monitorów z taką matrycą. 23 cale hd z IPS można kupić już za kilkaset zł.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

alinoe pisze:
Ilość monitorów to indywidualna sprawa. Ja polecałbym wyłącznie te z matrycą matową. Warto zastanowić się także nad matrycą IPS bo obecnie jest sporo tanich monitorów z taką matrycą. 23 cale hd z IPS można kupić już za kilkaset zł.
znalazlem takie:

monitory 22" IPS
http://www.skapiec.pl/site/cat/12/filtr ... 3772_0_0_0

monitory 23" IPS
http://www.skapiec.pl/site/cat/12/filtr ... 3772_0_0_0

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

Jak inwestowałem w monitor :D nie wiedziałem jak do końca jeszcze z tym będzie to kupiłem 25" http://www.euro.com.pl/monitory-led-i-l ... om=skapiec TV na pocieszenie by było.
Też będę sobie rozbudowywał stanowisko ale raczej o 4 x 27" http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... zarny.html
powinien wystarczyć, słyszałem dobre opinie na temat tych monitorów. A komputer wydaje mi się że najlepiej złożyć w jakimś sklepie z dobrych podzespołów 2 porządne karty graficzne to chyba minimum.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

ODPOWIEDZ