DayTrading: Poniedziałek 17.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 gru 2012, 23:22

Wzrost
23
33%
Bez zmian
10
14%
Spadek
36
52%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Poniedziałek 17.12.2012

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl
http://www.okruszek.org.pl
http://www.sercemichalka.pl

***************************************************************************************
Regulamin DT:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

***************************************************************************************

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, GOLD
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
tomeKrk
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.12.2012

Nieprzeczytany post autor: tomeKrk »

miski zapadly w sen zimowy.. ciekawe czy bedzie jakas korekta
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, 23:35 przez tomeKrk, łącznie zmieniany 1 raz.

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Żeby nie było tylko suchej gadki, postanowiłem wrzucić coś od siebie. Takie własne spostrzeżenia na temat rynku i możliwych scenariuszy w poniedziałek.

EURUSD
Wygląda mi na to, że zakończyliśmy tydzień na lekkiej konsolidacji w okolicach 1,3160. Ogólnie edek siedzi w zdecydowanym trendzie wzrostowym, którzy jednak osłabł ostatnio na rzecz lekkiej konsolidacji (wnioskuję po DMI i ADX). Linie DMI+ oraz DMI- jednak trochę się rozbiegają. Patrząc na moje oscylatory stochastyczne (5,4,5 oraz 14,4,5) zdecydowanie widać, że para znajduje się dość głęboko w obszarze wykupienia, natomiast linia %D przecięła linię %K na tym obszarze (dla 5,4,5), lub za chwilę to zrobi (dla 14,4,5). Oscylatory więc generują zadecydowany sygnał do sprzedaży.
Brakuje jednak linii oporu gdzieś blisko, gdyż najbliższa znajduje się w okolicach 1,3262 (nie wiem jak odbierać Fibo 0.0 , więc prosiłbym o informację). Najbliższe wsparcie z kolei zauważyłem około 1,319-1,312, niedaleko przed Fibo 23,6 na 1,3104. Analizę oparłem o interwał H1, gdyż ogólnie gram średnioterminowo. Dla niższych interwałów różnice nie są zbyt duże, jednak bardziej na korzyść wzrostów.

Patrząc na poprzedni tydzień pod kątem fundamentalnym, wygląda na to, że dane ze Strefy Euro są całkiem pozytywne, co stymuluje wzrost wartości waluty, a co za tym idzie - wzrost kursu EURUSD. Dane ze Stanów natomiast wypadły gorzej od oczekiwań, co również powinno stymulować wzrost kursu.

Według mnie, najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie korekta do okolic 1,312, a później dalszy wzrost z mniejszym impetem. Ważnym poziomem technicznym jest 1,3262. Kurs powinien zmierzać w tamte okolice - wtedy można się zastanowić co dalej. Osobiście zamierzam poczekać na rozwój wydarzeń w niedzielę rano i poniedziałek w nocy i dopiero później myśleć o zajmowaniu pozycji.

Screen mojego wykresu - żeby było wiadomo skąd to wszystko wziąłem. Byłbym wdzięczny za wszystkie korekty, ewentualną pomoc i zwrócenie uwagi na błędy. Początkujący jestem i staram się jak mogę.

Obrazek

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

oanda 70 % S-ek czyli do kończ miesiąca 1.3500 na edku

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

tomeKrk pisze:miski zapadly w sen ziomy..

:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Ja czekam na korektę do 1.316/12 i wbijam w L-kę na dłużej.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

te weekendowe fajerwerki to najwyraźniej zasługa Japonii, luka otwarcia między piątkiem a chwilą obecną prawdopodobnie zostanie domknięta. W perspektywie najbliższego czasu liczę na zjazd do 1,31 celem osiągnięcia środkowej linii kanału wzrostowego bieżącej wzrostowej fali, poza tym nowe maksima, coś musi spuścić z tonu.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2012, 23:48 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

ale Wy meczycie tego Edka pedka
a na jenie dzieja sie takie ciekawe rzeczy setki pipsow do zgarniecia!! budzcie sie
bo wyniki wyborow beda niebawem a wszyscy gwizdza ze wiekszosc parlamentarna 2/3 Abe bedzie miec
Skills pay the bill's

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

baczniew pisze:ale Wy meczycie tego Edka pedka
a na jenie dzieja sie takie ciekawe rzeczy setki pipsow do zgarniecia!! budzcie sie
bo wyniki wyborow beda niebawem a wszyscy gwizdza ze wiekszosc parlamentarna 2/3 Abe bedzie miec
ale fala AB po kilku dniach wzrostowych z rzędu must be too :lol:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Najlepiej poczekać co rynek zrobi z tym piątkowym wystrzałem pod koniec dnia
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Zablokowany