DayTrading: Poniedziałek 17.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 gru 2012, 23:22

Wzrost
23
33%
Bez zmian
10
14%
Spadek
36
52%

Liczba głosów: 69

Mpapiez

Re: DayTrading: Poniedziałek 17.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

BOCZEK pisze:
pkubiu pisze: moj szef powiada wy dziewczyny zawsze macie czym spłacić :?
trochę szacunku do siebie, bo jak na razie tylko Forex cię wydymał
+1 - a pomyśleć że pisałem jej w zeszłym tygodniu żeby zwiewała.

Najlepsze jest to że miała pozycję przynajmniej 40 pipsów na plus %-) i nawet BE nie wstawiła.

Ps. Pożyczanie pieniędzy na forex to już czysty debilizm i najlepsza droga to całkowitego bankructwa. Lepiej sobie dziewczyno na demo pograj i zweryfikuj swój trading plan. Jak się utrzymasz na zyskach ze 3-4 miesiace, to wtedy wsadź prawdziwą kase.

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

jurekszczurek pisze:
Adam pisze: To tylko świadczy o tym że nie macie odpowiedniego dla depo zarządzania kapitałem .Myślę że jest to podstawa sukcesu na forex ."Ograniczaj straty " to dobre stwierdzenie.Ja również postawiłem na edku S w ubiegłym tygodniu ale gdy strata przekroczyła mój poziom tolerancji otworzyłem heging i dlatego ta pozycja w efekcie końcowym nie będzie stratna. Zwyklego SL uzywam jedynie do zabezpoieczenia juz wypracowanych zysków

Możesz przybliżyć zasady tego hedg 'a - rozumiem że otwierasz pozycję przeciwną do stratnej ale kiedy i w jakiej wysokości.
sam kiedyś otworzyłem przeciwną w tej samej wysokości i udało się utrzymać stratę na tej samej wartości, ale jak zrobić by wyjść na "0"? Otworzyć podwójną, potrójną ?
Ja przy tej zasadzie robię tak, że jak mam otwarte przeciwstawne, czekam na solidny znak kierunku gdzie zmierza kurs zamykam wtedy tą co jest na minusie i po dojechaniu tej drugiej do takiej sumy żeby wyjść na zero lub plus zamykam drugą, chociaż w 100% nigdy nie wyłapiesz, możesz zamknąć i w tym momencie kurs z powrotem zawraca... ostatnio miałem pozycje na mega stracie po półtora tygodnia jeszcze zarobiła na plus :D chociaż był moment załamki bo dochodziło do margin call :P
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

Mpapiez pisze:
BOCZEK pisze:
pkubiu pisze: moj szef powiada wy dziewczyny zawsze macie czym spłacić :?
trochę szacunku do siebie, bo jak na razie tylko Forex cię wydymał
+1 - a pomyśleć że pisałem jej w zeszłym tygodniu żeby zwiewała.

Najlepsze jest to że miała pozycję przynajmniej 40 pipsów na plus %-) i nawet BE nie wstawiła.

Ps. Pożyczanie pieniędzy na forex to już czysty debilizm i najlepsza droga to całkowitego bankructwa. Lepiej sobie dziewczyno na demo pograj i zweryfikuj swój trading plan. Jak się utrzymasz na zyskach ze 3-4 miesiace, to wtedy wsadź prawdziwą kase.

złote słowa -- ale jest za późno musze odrobić stratę za wszelka cenę- otwieranie kolejnych S na wyższych poziomach to tez jakaś strategia rynek w końcu jest wykupiony
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

wychodziłem dołem?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Ilość S-ek się zmniejszyła o 1%
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Odrobisz jeśli przestaniesz panikować i szukać gry na siłę. Na edku teraz wchodzić to samobójstwo, jak nie dla portfela, to dla nerwów. Konsola jak pieron i nie wiadomo co dalej. Lepiej poczekać albo wyskoczyć na kabel. :)

Swoją drogą, na kablu też niezłe jaja. Trzymam pozycję od 9:30, L-kę, i dało radę być już 60 punktów na minusie i 90 na plusie. I tak sobie skacze.

EDIT: O jak ślicznie skoczył, 20 pipsów w parę sekund. Tam można odrabiać.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2012, 10:49 przez szamantg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

wyjscie może być podpucha, na m1 robi się tr, zwyżkujący, taki trójką w dołku...

wszedł :D
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Ma ktoś jakieś konkretne info a propos kabla? Bo mi wygląda na to, zgodnie z tym co niemiaszczek wrzucił, że jak przebije poziom 1.6197 to potem powinien już up gdzieś w okolice 1.63, bo po drodze dużo nie ma.

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

a może zagra c na S na parze U/J w koncu do kwietnia polityka nie powinna się zmienić a właśnie a kiedy maja kolejne posiedzenie BOJ?
chciwość jest dobra

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

jurekszczurek pisze:
Adam pisze: To tylko świadczy o tym że nie macie odpowiedniego dla depo zarządzania kapitałem .Myślę że jest to podstawa sukcesu na forex ."Ograniczaj straty " to dobre stwierdzenie.Ja również postawiłem na edku S w ubiegłym tygodniu ale gdy strata przekroczyła mój poziom tolerancji otworzyłem heging i dlatego ta pozycja w efekcie końcowym nie będzie stratna. Zwyklego SL uzywam jedynie do zabezpoieczenia juz wypracowanych zysków

Możesz przybliżyć zasady tego hedg 'a - rozumiem że otwierasz pozycję przeciwną do stratnej ale kiedy i w jakiej wysokości.
sam kiedyś otworzyłem przeciwną w tej samej wysokości i udało się utrzymać stratę na tej samej wartości, ale jak zrobić by wyjść na "0"? Otworzyć podwójną, potrójną ?
Pozycje przeciwną zawsze otwieram jedną w miejscu gdzie powinien stać SL(zlecenie oczekujące) zamykam gdy cena wraca w moją strone albo zamykam pierwsze zlecenie gdy cena zdecydowanie oddala sie w ten sposób strate na jednym zleceniu masz częściowo skompensowaną zyskiem z drugiego wyjscie na zero lunb na + uzyskujesz gdy cena idzie dalej w moim kierunku Zagranie bardzo niebezpieczne i ryzykowne.Ma sens przy zleceniach utrzymywanych przez dłuższy czas.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Zablokowany