Program do testów.
Program do testów.
Witam,
Szukam programu najlepiej bezpłatnego, jednak nie koniecznie, do back testów, wiem że taki moduł jest w MT4 ale nie spełnia on wszystkich moich oczekiwań. Taki program powinien pozwalać na dodawanie zleceń oczekujących stop i normalna grę tylko z możliwością przewijania wykresu.
Szukam programu najlepiej bezpłatnego, jednak nie koniecznie, do back testów, wiem że taki moduł jest w MT4 ale nie spełnia on wszystkich moich oczekiwań. Taki program powinien pozwalać na dodawanie zleceń oczekujących stop i normalna grę tylko z możliwością przewijania wykresu.
Re: Program do testów.
W MT4 to wszystko jest możliwe, np za pomocą skryptów LFH.szantilas pisze:Taki program powinien pozwalać na dodawanie zleceń oczekujących stop i normalna grę tylko z możliwością przewijania wykresu.
Pokrewny temat także tu:
http://forex-nawigator.biz/forum/symula ... 11420.html
No wlasnie skryptow, a ja potrzebuje programu na ktorym testy wygladalyby jak normalna gra w mt4 tylko na historycznych danych
- tyler_durden
- Gaduła
Ja szukałem bardzo długo jakiego programu do testów, który by spełniał moje założenia. Jeśli nie chcesz nic wydawać, to musisz iść na kompromis, bo za darmo możesz uzyskać tylko darmowe triale, które nic Ci w gruncie rzeczy nie dadzą lub skrypty, tak jak kolega Kris007 wspominał powyżej.
Najlepsze IMHO są Forex Tester 2 lub ninja trader. Dobre programy z masą opcji i możliwością szerokiej analizy. Niestety, za oba trzeba trochę wyłożyć grosza z kieszeni.
Zadaj sobie pytanie, do czego tak naprawdę potrzebujesz tego programu. Jeśli tylko do backtestów, to mi w zupełności wystarczają skrypty.
-- Dodano: sob 10-11-2012, 13:58 --
Najlepsze IMHO są Forex Tester 2 lub ninja trader. Dobre programy z masą opcji i możliwością szerokiej analizy. Niestety, za oba trzeba trochę wyłożyć grosza z kieszeni.
Zadaj sobie pytanie, do czego tak naprawdę potrzebujesz tego programu. Jeśli tylko do backtestów, to mi w zupełności wystarczają skrypty.
-- Dodano: sob 10-11-2012, 13:58 --
Masa skryptów umożliwia Ci grę na danych historycznych.szantilas pisze:No wlasnie skryptow, a ja potrzebuje programu na ktorym testy wygladalyby jak normalna gra w mt4 tylko na historycznych danych
ciągle głupi ...
no właśnie dzięki nim testy wygladają jak normalna gra na danych historycznych,szantilas pisze:No wlasnie skryptow, a ja potrzebuje programu na ktorym testy wygladalyby jak normalna gra w mt4 tylko na historycznych danych
skrypty służą jedynie do ręcznego składania zleceń.
Ściągnąłem demo Forex Tester 2 i jest bezkonkurencyjny, tylko ta cena 199$ to strasznie duzo. Czy jest jakis sposob by zdobyc go taniej, moze ktos moze mi go odsprzedac, moze ktos zna inny sposob.
- tyler_durden
- Gaduła
Próbowałem na wszelkie sposoby. Jak chcesz się cieszyć pełną wersją, musisz kupić.szantilas pisze:Ściągnąłem demo Forex Tester 2 i jest bezkonkurencyjny, tylko ta cena 199$ to strasznie duzo. Czy jest jakis sposob by zdobyc go taniej, moze ktos moze mi go odsprzedac, moze ktos zna inny sposob.
ciągle głupi ...
forex tester - upust do 170 usd
http://www.fxstreet.com/services/forex- ... ex-tester/
i generalnie na fxstreet jest troche materiałów o fx testerze.
jest też wersja RUS, sporo tańsza, ale nie jestem pewien czy jest w pełni legalna i czy przypadkiem nie jest tylko w rosyjskiej wersji językowej:
http://forex-nawigator.biz/forum/symula ... ml#p513688
http://www.fxstreet.com/services/forex- ... ex-tester/
i generalnie na fxstreet jest troche materiałów o fx testerze.
jest też wersja RUS, sporo tańsza, ale nie jestem pewien czy jest w pełni legalna i czy przypadkiem nie jest tylko w rosyjskiej wersji językowej:
http://forex-nawigator.biz/forum/symula ... ml#p513688
W formularzu zamowienia gdy wybiore polske dolicza mi dodatkowo 23 procent VAT. Czy jesli zaznacz USA to bedzie pozniej jakis problem, czy ktos juz zamawial w ten sposob ?
Jest jeszcze mozliwosc upgradu z pierwszej wersji do 2 za 50 $, czy ktos moglby mi odsprzedac licencje na 1 wersje ?
-- Dodano: ndz 11-11-2012, 14:08 --
Chyba wiem jak nie kupowac pelnej wersji by moc testowac okres dluzszy niz 1 miesiac. Wystarczy pobrac historie z kilku lat i generowac do testu pojedyncze miesiace, a po kolejnym uruchomieniu programu testujemy nastepny miesiac.
Moze to troche komplikuje uzywanie programu ale oszczedzamy 199$.
Jest jeszcze mozliwosc upgradu z pierwszej wersji do 2 za 50 $, czy ktos moglby mi odsprzedac licencje na 1 wersje ?
-- Dodano: ndz 11-11-2012, 14:08 --
Chyba wiem jak nie kupowac pelnej wersji by moc testowac okres dluzszy niz 1 miesiac. Wystarczy pobrac historie z kilku lat i generowac do testu pojedyncze miesiace, a po kolejnym uruchomieniu programu testujemy nastepny miesiac.
Moze to troche komplikuje uzywanie programu ale oszczedzamy 199$.
-
- Bywalec
Forex Tester 2 jest zdecydowanie najlepszy pod tym względem,jednak oprócz dema jeśli ktoś chce się cieszyć jego pełną wersja- pozostaje jedynie zakupić. Cena dosyć wysoka,ale potem ma to przekład na prace i aplikacje. Moim zdaniem warto.