symulacja Forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
beginer77
Bywalec
Bywalec

symulacja Forex

Nieprzeczytany post autor: beginer77 »

Czy poza rachunkami demo istnieje jakaś symulacja rynku forex ktora nie toczy sie w czasie rzeczywistym, tylko szybszym, np na danych historycznych? Chciałbym nabrać doświadczenia w konkretnej strategii a rynek daje mi sygnał zbyt rzadko. A może można zrobić to na platformie, korzystam z MT4
Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Jest jeden program. Forex tester - platny. Bylo tez cos na mt4 ale nie pamietam jak sie nazywalo. Wygugluj sobie :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
htk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: htk »

W MT4 masz tester strategii na historii. Tu masz instrukcję jak się z tym obchodzić: http://www.youtube.com/watch?v=TuwlvXxc6ZE - lub znajdź inne źródło, nie brakuje ich w sieci.

NinjaTrader po podobny moduł, który odtwarza przebieg kursu z wybranego okresu. Można sterować prędkością tworzenie się świec itp.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Osobiście bardzo odradzam "naukę" przy takich przyspieszonych wykresach.

A: nie masz wtedy pojęcia o dynamice rynku i jak cena się zachowuje
B: jak przechodzisz na real i masz w czasie rzeczywistym to łatwo wykończyć się nerwowo, gdyż na symulacji trwało to tylko 4 minuty, a na real czekam już 1h i nadal lipa. Przez co zamykamy pozycje z nerwów chociaż nasze założenia są spełnione.

W skrócie, w teorii taka zabawka jest jak najbardziej ok, ale w praktyce daje dokładnie odwrotny efekt do zamierzonego
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

beginer77
Bywalec
Bywalec

Re: symulacja Forex

Nieprzeczytany post autor: beginer77 »

Bardzo dziękuję za info.

Forex Tester to jest dokładnie to o co mi chodzi.

Czy możecie polecić stronę na której go zamówić? Chciałbym mieć pewność że otrzymam ten produkt.
http://www.forextester.com/howtobuy.html - znalazłem tą. mam nadzieję że to strona producenta.
Znalazłem tą stronę także w wersji rosyjsko języcznej za 99 USD zamiast 199 USD

Dziękuję Moderatorowi za uwagę. Zdaję sobie sprawę z różnic i aspektu psyhologicznego - gram na koncie demo ale chciałbym podłubać także w ten sposób aby poszerzyć spojrzenie.

Jesli ktoś może polecić mi bezpłatny program jak forex tester (wersje demu już sciągnąlem ale udalo mi sie grac tylko na danych z miesiaca euro/usd) to będę wdzięczny.

pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Re: symulacja Forex

Nieprzeczytany post autor: altmer »

I jak ta wersja rosyjska za 99$? Kupiłeś? Strona po rosyjsku nie jest wymieniona na oficjalnej, nie mogłem też nic na ten temat znaleźć na ichnim forum. Czy program też jest tylko po rosyjsku?

Z angielskich jest upust do 170$ przez fxstreet.

ODPOWIEDZ