Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ink journal

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Długo się wahałem ale w końcu zdecydowałem się założyć własny journal.
Do tej pory aktywność na forum ograniczałem do czytania ale czas to zmienić, journal ma mi pomoc przede wszystkim nauczyć się dyscypliny i konsekwencji w tradingu.

Jak dobrze wiemy udane transakcje cieszą natomiast te nieudane już nie za bardzo ale uczą o wiele więcej:)

Znane i popularne przysłowie nie brzmi przecież człowiek uczy się na sukcesach:)
Dlatego zależy mi na waszej opinii no i nie będę ukrywał ze również na pomocy.

Jak to będzie wyglądać?

konto real 1000 zł na start
na demo bawiłem się bardzo bardzo krotko bo nie jestem zwolennikiem takiej zabawy, real a demo dzieli przepaść o której się sam przekonałem:)
Używać będę przede wszystkim PA czyli tego co się z tym łączy s/r LT itp
gram zgodnie z trendem i na microlotach, MA służy do wyznaczania kierunku trendu a cci do dywergencji i to chyba było by na tyle:)

No i zobaczymy jak mi pójdzie
Ostatnio zmieniony 20 sie 2011, 09:16 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy dziś trejd AUDUSD +100p zahaczyło o s/r coś na kształt pina mała dywergencja no to wlazłem:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Identyczna sytuacja co na AU ale tu było +50 zle namalowałem kreskę wyjścia (znajduje się chyba o polowe niżej) ponieważ spanikowałem wcześniej sam nie wiem czemu

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Na razie wszystko pięknie ale to dlatego ze dziś wszystko szło po myśli, gram z reguły h1/h4 wiec wejść będzie mało ale liczy się odpowiedni setup,.
Ogólnie mam ze sobą taki problem ze jak nie wejdę w danym dniu to zaczynam szukać wejść na sile co z reguły kończy się na SL, frustracja, zdenerwowaniem itp:p
Przy obecnym systemie RR wychodzi mi w granicach 1,5 co oszałamiające nie jest ale przy dużej skuteczności chyba daje rade

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ostatni screen na dziś i czas spać, tego trejdu nie wziąłem, już nie pamiętam czemu ale coś mi się nie podobało, tak czy siak realnie dało by to z 40 pipsów bo oczywiście zawsze wychodzę za wcześnie:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jako że w pracy za bardzo nie mam co robić i głowa mi lepiej pracuje niż o 00:00 więc napisze moje przemyślenia na temat powyższej pary USDCAD, mimo ze lizak pięknie zahaczył o opór czynnikiem dla którego nie wszedłem było chyba jedynie gra nie zgodna z trendem który wyznacza mi MA i który ewidentnie zmieniał się na wzrostowy. A może jednak brak wejścia był podyktowany brakiem wiary we własny system, lek przez SL oraz obawa przed wejściem w S podczas gdy mamy wzrosty:P

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Ink. pisze:Ogólnie mam ze sobą taki problem ze jak nie wejdę w danym dniu to zaczynam szukać wejść na sile co z reguły kończy się na SL, frustracja, zdenerwowaniem itp:p
Może spróbuj sił na niższych TF-ach, będziesz miał więcej sygnałów generowanych, miałem ten sam problem, a na niższych TF-ach o to się nie muszę martwić.

Na tym ostatnim sreenie domyślam się, że grałeś longa? Jeśli tak to nie widzę tam dobrego setupu, zauważ ładnego rgr-a, który często radzi sobie z takimi wsparciami, szkoda pipsów i już lepiej odpuścić wejście albo szukać okazji na longa niżej.

Powodzenia
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Grzegosz pisze:
Może spróbuj sił na niższych TF-ach, będziesz miał więcej sygnałów generowanych, miałem ten sam problem, a na niższych TF-ach o to się nie muszę martwić.

Na tym ostatnim sreenie domyślam się, że grałeś longa? Jeśli tak to nie widzę tam dobrego setupu, zauważ ładnego rgr-a, który często radzi sobie z takimi wsparciami, szkoda pipsów i już lepiej odpuścić wejście albo szukać okazji na longa niżej.

Powodzenia
Niestety na ostatnim screenie nie grałem nic, longa odpuściłem bo było tam tylko wsparcie i ułożone świeczki w formacje a dla mnie to trochę za mało, rgra nawet nie zauważyłem. Myślałem wtedy o S tam gdzie strzałka, natomiast H1/H4 biorę dlatego żeby zmusić się do cierpliwości i trochę też obawiam się niższych TF przy takim udziale emocji w podejmowaniu decyzji:p

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Będę zaglądał, mam bardzo podobny styl gry z tym że S/R zastępuje S/D, nie używam LT, a do CCI dopiero się przymierzam.... no i niższe interwały bo głównie m15. Powodzenia życzę!

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Faktycznie post wyżej napisałeś, że chodzi o S.
Ink. pisze:Niestety na ostatnim screenie nie grałem nic, longa odpuściłem bo było tam tylko wsparcie i ułożone świeczki w formacje a dla mnie to trochę za mało
Jeśli miałeś wątpliwości i nie zagrałeś tego, a jednocześnie walczysz z niecierpliwościa, bo to Twój słaby punkt to można uznać nie zagranie tego za sukces :)
Nic na siłę.
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

ODPOWIEDZ