Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

gutek04 pisze:Będę zaglądał, mam bardzo podobny styl gry z tym że S/R zastępuje S/D, nie używam LT, a do CCI dopiero się przymierzam.... no i niższe interwały bo głównie m15. Powodzenia życzę!
Głownie bazuje na S/R natomiast z S/D też korzystam, dla mnie poziomy te wzajemnie się uzupełniają czyli S/R daje najlepszy rezultat gdy cena się od niego odbija historycznie ze wsparcia zmienia się w opór itp natomiast S/D daje najlepszy rezultat w sytuacji odwrotnej gdy nie był jeszcze testowany itp, tak przynajmniej ja to interpretuje i stosuje:)

chyba nawet na wykresie USDCAD ten poziom co lizak tylko patyczkiem dotknął to był poziom S/D:p

Piątek obfitował w same sukcesy ale jak wiemy rzadko jest tak kolorowo, przyszły tydzień przyniesie porażki i tu miał bym wielką prośbę o wasze komentarze i "wytykanie mi błędów", konstruktywna krytyka może tylko pomóc:)

Z natury jestem matematykiem wiec dodam tylko ze czasami maga pojawiać się błędy stylistyczne, lub inne z tego gatunku w moich wypowiedziach:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Mała regułka na początek:)
Przedstawione, w dystrybuowanych przez autora, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów i nie mają charakteru rekomendacji autora do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut lub papierów wartościowych. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie raportu lub z wykorzystaniem wniosków w nim zawartych, ponosi inwestor.

Pierwsze wejście w tym tygodniu, trend spadkowy który wyznacza ma, pin na szczycie oraz dywergencja, mam nadzieje ze wszystko dobrze wykombinowałem:)
Na początek mam nadzieje na 45 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Niestety SL -22 pipsy po długim boju bo prawie 24h, nie za bardzo jestem w stanie wymyślić co poszło nie tak.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

W który miejscu było wejście?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

po pinie (ostatni czerwony pin na wykresie) przy cenie 0.8735

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Zresztą w zasadzie bez znaczenia. Popatrz:

Obrazek

Biała linia pozioma - SUP/RES na H4.
Białe linie trendu - kanał wzrostowy
Y - Momentum (Impuls)
X - Non Momentum (Korekta)

Grałeś zupełnie przeciwko wyższemu TF'owi.

MA to nie jest dobre narzędzie do wyznaczania trendów.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

PS. Na białej poziomej jest głowa i ramiona. Ta linia to "neckline".

Nie lubię formacji świecowych, ale technicznie rzecz biorąc to tak było.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

No rzeczywiście,jednak trzeba próbować dalej:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Na otarcie łez trejd z którego wyszedłem o polowe za szybko (+30 pip), ładnie wyglądało to na H4 i w sumie dalej wygląda natomiast zaszalałem na m30

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Powtórka wejścia poprzedniego, ponowne wejscie po przebiciu oporu i jego reteście, na screenie tego nie widać ale na m30 ładnie go dotknęło, a wszedłem na szczycie zielonej świeczki z m30, na h4 przebicie LT i retest, zobaczymy co z tego będzie, na chwile obecna +20 pip i idzie dalej sl ustawiony +10 nad BE i nad wsparciem

ODPOWIEDZ