Myślę, że każdy z Was ma zaplanowaną jakąś oczekiwaną stopę zwrotu ze swoich inwestycji na koniec roku. Bardzo proszę, żeby podawać tu realne oczekiwania, a nie pozostające w sferze marzeń. Zaznaczam przy tym, że chodzi o stopę zwrotu z FX lub futures za cały rok, a nie ze wszystkich swoich inwestycji.
Chciałbym, żeby ta ankieta pokazała jakie są oczekiwania uczestników rynku, a jeśli możecie to dopiszcie w tym wątku czy w poprzedzającym roku udało Wam się osiągnąć zamierzoną wartość. Wszelkie uwagi bardzo mile widziane.
Wypada mi zacząć od siebie, więc informuję, że moje oczekiwania mieszczą się w przedziale 21% - 60% w skali roku i jest to dla mnie satysfakcjonujący wynik, który udało się osiągnąć.
Czekam na Wasze odpowiedzi.
Oczekiwana roczna stopa zwrotu z inwestycji na FX
Temat jest ciekawy i aby go od razu sprowadzić na ziemię to uważam że powinniśmy mieć jakieś poważne i rzetelne odniesienie.Grzegorz pisze: a jeśli możecie to dopiszcie w tym wątku czy w poprzedzającym roku udało Wam się osiągnąć zamierzoną wartość. Wszelkie uwagi bardzo mile widziane.
Tutaj są wyniki udokumentowane z ostatnich trzydziestu lat.
http://www.barclayhedge.com/research/in ... E-REFFERAL
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
To jesteś skromny,....Cyb pisze:Pytanie brzmi : Co mnie obchodzi jakiś tam barclay ? Dla mnie jedynym wyznacznikiem są moje umiejętności.
W związku z tym spokojnie zakładam ponad 200% w skali roku.

Zgadza się, problem tylko w tym aby to jeszcze udokumentować przynajmniej jeżeli nie z trzydziestu to ostatnich dziesięciu lat,abyśmy sobie bajek nie opowiadali.Cyb pisze:Dla mnie jedynym wyznacznikiem są moje umiejętności
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Wiesz, to że Ty podniecasz się tymi wszystkimi dokumentami nie znaczy że wszyscy tak mają. Mnie zupełnie nie interesuje czy ktoś w to wierzy czy też nie. Nie mam zamiaru niczego ani nikomu pokazywać. Napisałem ile realnie oczekuję na podstawie tego ile realnie miałem za lata poprzednie. Nic wymyślonego.
I naprawdę wylane mam na jakieś barclaye czy inne bzdety...
Poza tym jak miałbym udokumentować 30 lat wstecz w wieku 30 lat...
Dodano po 7 minutach:
Tak na marginesie - ten Barclay jest tak denny że szkoda gadać. Średnia za ostatnie 10 lat jest poniżej lokaty bankowej. Nie podniecajmy się takimi śmieciami bo nie ma to najmniejszego sensu.
I naprawdę wylane mam na jakieś barclaye czy inne bzdety...
Poza tym jak miałbym udokumentować 30 lat wstecz w wieku 30 lat...
Dodano po 7 minutach:
Tak na marginesie - ten Barclay jest tak denny że szkoda gadać. Średnia za ostatnie 10 lat jest poniżej lokaty bankowej. Nie podniecajmy się takimi śmieciami bo nie ma to najmniejszego sensu.
- jasonbourne
- Pasjonat
Robiłem już taką ankietę na tym forum.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... w=previous
Moje oczekiwania to 100-200%, teraz mam już ok. 40%

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... w=previous
Moje oczekiwania to 100-200%, teraz mam już ok. 40%

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
- jasonbourne
- Pasjonat
Myślę że chciwość i tym samym oczekiwana stopa zwrotu zależy też od kapitału jakim się dysponuje... im większa kwota na rachunku tym mniejsza chciwość ze względu na obawę przed dużą stratą. Wersja wyjątkowo optymistyczna może wyglądać np. tak jak poniżej:
Przykład:
Kapitał na rachunku od 5000 do 10000 zł - oczekiwana stopa zwrotu powyżej 200%
Kapitał na rachunku od 10001 do 30000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 100 - 200%
Kapitał na rachunku od 30001 do 50000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 60 - 100%
Kapitał na rachunku od 50001 do 150000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 20 - 60%
Kapitał na rachunku powyżej 150001 zł - oczekiwana stopa zwrotu do 20%

Przykład:
Kapitał na rachunku od 5000 do 10000 zł - oczekiwana stopa zwrotu powyżej 200%
Kapitał na rachunku od 10001 do 30000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 100 - 200%
Kapitał na rachunku od 30001 do 50000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 60 - 100%
Kapitał na rachunku od 50001 do 150000 zł - oczekiwana stopa zwrotu 20 - 60%
Kapitał na rachunku powyżej 150001 zł - oczekiwana stopa zwrotu do 20%

Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 13:14 przez Fx1, łącznie zmieniany 1 raz.