Kapitał początkowy 300zł, konto live Admiral Markets, levar 1:500
do 500zł jedno wejście 0,1 lot
d0 800zł jedno wejście 0,2lot
do 1000zł jedno wejście 0,5lot
do 1500zł jedno wejście 1lot
do 3000zł jedno wejście 2lot
SL max 50pkt
TP 50 wzwyż.
Pary: większość
Postaram się zamieszczać podsumowania dnia w którym gram.
Tańczący z pipsami
- klonmarcin
- Maniak
A możesz coś więcej napisać o swoim MM - jakieś procedury działania w przypadku określonego drawdown itp itd.
Bardzo mnie ostatnio ciekawi zagadnienie MM - myślę, że w moim przypadku opanowanie tego (MM) pozwoli mi wreszcie wyjść na plus.
A tak poza tym to trzymam kciuki - mam nadzieję, że Ci dobrze będzie szło.
Tylko proszę - podawaj po każdym trade - jego stan - tzn. czy plus, czy minus i ile.

Bardzo mnie ostatnio ciekawi zagadnienie MM - myślę, że w moim przypadku opanowanie tego (MM) pozwoli mi wreszcie wyjść na plus.
A tak poza tym to trzymam kciuki - mam nadzieję, że Ci dobrze będzie szło.
Tylko proszę - podawaj po każdym trade - jego stan - tzn. czy plus, czy minus i ile.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No właśnie taki mam zamysł, pisać o wynikach +- tak samo o dopłatach do konta, ogólnie wszystko prześwietlone chce tutaj dać
. Pod koniec miesiąca może statement
. A co do MM to wszystko tak jak napisałem odnośnie wielkości wejść. Czyli przy 300zł 0,1lot i 50pkt to strata połowy kapitału, przy większych kwotach minimalnie zwiększone ryzyko wychodzi, aż do momentu 1500 wzwyż gdzie 2lot będzie stałe. Schodząc na stratach będę wracał do mniejszych kontraktów. To taki mój MM ale jak ktoś przy 300zł będzie grał np 0,03 to wystarczy wg mnie. 50pkt to niewielka strata kasy wtedy, 100 pkt około 90zł zysku. więc 300 zł to wystarczająca ilość szans dla kogoś kto ma jakie takie pojęcie o grze, żeby grać bezpiecznie z SL 50pkt, ale przy sensownym TP i przechodzeniu na BE.