Witam
Posiadam konto u tego brokera od 4 miesięcy.
Broker dedykowany głównie w połączeniu z platformą Zulutrade (tak na niego trafiłem) jednak oferta jest dość ciekawa. Broker posiada konto demo, które obecnie dość dobrze odzwierciedla konto real (na początku były z tym problemy).
Podlega unormowaniom Europejskim
Platforma MT4
Spread nie powala ale nie jest zły:
EUR/USD 2.4 pips (tak podają na stronie jednak w praktyce jest najczęściej pomiędzy 1,8 - 2,6 pipsa)
GBP/USD 2.6 pips (2-3 pipsy w praktyce)
GBP/JPY 4.3 pips (3-5 najczęściej)
więcej na stronie brokera.
Z obserwacji rozszerzanie spreadu np. na danych minimalne (zwłaszcza w porównaniu do InterbankFx)
Lewar: 200:1
Waluty dla depozytu: USD, EUR, GBP, JPY (osobiście zakładałem w EUR, broker ma konta w EU więc przelew SEPA z mBanku kosztuje 5 zł bez względu na kwotę przelewu) (w moim przypadku czas zaksięgowania wynosił 3 dni robocze). Od jakiegoś czasu jest też możliwość wpłaty przez platformę przelewy24.pl
Dodatkowo dla pierwszego depozytu 10% dodają gratis (szczegóły na ich stronie)
Minimalny depozyt: 300$ lub 250 EUR
Minimalna pozycja: 0,01 Lota (1 mikrolot)
No Dealing Desk Execution
No requotes. Prices are filled with just one click. Guaranteed. - osobiście przez te 4 miesiące wykonałem 380 transakcji i żadnego rekwota. Jednak kolega miał jednego.
Islamic accounts are welcome - w praktyce chodzi tu o konto no-swap bez żadnych dodatkowych opłat. (niestety sam założyłem konto swapowe) Jeżeli ktoś ma takie konto i mógłby się podzielić informacjami czy nie odbijają sobie tego na spreadzie?
Expert Advisors welcome. - nie wiem jednak jak ma się sprawa ze skalpowaniem bo nie używam takiej strategii.
Strona główna [EN]: http://www.aaaafx.com
Broker AAAFx - MT4, No Dealing Desk
nie wiem. Ja nie reklamuje tego brokera a chciałem tylko rozpocząć dyskusje o nim.psV pisze:Jak to możliwe żeby dostać rekwotę, skoro broker ma market execution?
Kumpel miał jednego rekwota więc to napisałem. Jest to nowy broker więc pewnie się jeszcze docierają.
Nie wiem czy miałeś konto Live na InterbankFx tam na danych przy dużych ruchach praktycznie normalny był spread na edku około 15 pipsów a czasami dochodził do 30. Nie wiem jak jest teraz bo jakiś czas temu zamknąłem tam konto.Porównywałem kiedyś spready na danych u tego brokera i niczym się nie różnią od reszty.
Witam.
Możecie mi powiedzieć, jakim brokerem jest AAA FX, market maker czy ECN? Zamierzam otworzyć sobie u niego rachunek połączony z Zulu Trade, ale wolę wiedzieć co to za firma. Mam teraz rachunek w AVA, wokół którego było kilka skandali (w tym opisanych tu na forum), więc jestem już uprzedzony do Market Makerów.
Możecie mi powiedzieć, jakim brokerem jest AAA FX, market maker czy ECN? Zamierzam otworzyć sobie u niego rachunek połączony z Zulu Trade, ale wolę wiedzieć co to za firma. Mam teraz rachunek w AVA, wokół którego było kilka skandali (w tym opisanych tu na forum), więc jestem już uprzedzony do Market Makerów.
AAAFx - MetaTrader 4 (GMT) - min deposit $300, leverage 200:1, spreads variable, Market Maker - Greecepabloo pisze:Witam.
http://www.100forexbrokers.com/mt4forexbrokers
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Korzystam z usług Zulu Trade i jako brokera mam AAAFX. Na jego stronie jest napisane że działa na zasadzie No Dealing Desk, jednak parę dni temu nie weszły mnie 3 pozycje, napisałem do supportu Zulu i odpisali mnie, że pozycje nie weszły nie z winy połączenia Zulu z AAA, tylko dlatego że AAA odrzuciło je, dając komunikat "Trade context is busy". Poszperałem po internecie i z tego co wyczytałem, taki komunikat może dać Market Maker, jednak niczego nie znalazłem o tym, aby taki przypadek miał miejsce w No Dealing Desk. Czy ktoś rozeznany w temacie może mi powiedzieć czemu tak się stało?