[S&P 500]
Wydaje mi się że lepiej poczekać na to co się będzie działo podczas spotkania szefów strefy euro czwartek i piątek i dopiero potem zająć pozycję, Ropa na wysokich poziomach, waluty surowcowe w niższej połówce średniotermnowej, spekułe grającą na spadki mogły odstraszyć interwencje banków centralnych, a w stanach patrząc na wszelkie wykresy widać przekręcenie na hossę. Rynek pracy w USA zastanawia szczególnie na zimę. Decyzja w sprawie przyznania krajom południowej Europy pomocy z MFW może chamować na początku przyszłego tygodnia wzrosty, jeśli wszystko będzie po tym jasne oczekuję wzrostów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gram na wzrost, duzo mówi sie o dodruku dolara co zaprocentowało w 2011 liniowym wzrostem indeksów w stanach, do spadków mi nie pasują wskaźniki makro, chyba że coś sie wydarzy, sprawa z Iranem nieco ucichła, ale jak sie obudzą że ropa nie robi inflacji to temat może powrócić, zobaczymy
IV kw. 2011 w stanach mocne wzrosty na giełdach, zakładając że poprawila się sytuacja fundamentalna o czym świadczą wskaźniki makro i nic za niedługo negatywnego dla stanów sie nie wydarzy to oczekuje do końca marca okresu wzrostowego
patrząc na wykres tygodniowy giełda nowojorska ma tendencję do ciągłego stabilnego wzrostu
do szczytu z ostatnich lat brakuje blisko 62 punkty
jeżeli nic nie zakłóci procesu wzrostu, wartość ta może zostać osiągnięta do czterech tygodni, pomóc tu może wysoka cena ropy naftowej oraz rosnący popyt na surowce od strony Chin, który w konsekwencji poprawi wyceny akcji spółek surowcowych
do szczytu z ostatnich lat brakuje blisko 62 punkty
jeżeli nic nie zakłóci procesu wzrostu, wartość ta może zostać osiągnięta do czterech tygodni, pomóc tu może wysoka cena ropy naftowej oraz rosnący popyt na surowce od strony Chin, który w konsekwencji poprawi wyceny akcji spółek surowcowych
Nie zajmowałem zbyt dużo pozycji na tym indeksie, ale jak dla mnie ten widok (załączony wykres) jest dość nienaturalny. Trudno mi znaleźć sensowne argumenty na poparcie mojej tezy. Takie mam odczucie i sądzę, że wątpię w teorię stałych wzrostów na S&P.
Zatem długo w tym kanale nie pobędziemy, tak sądzę.
Zatem długo w tym kanale nie pobędziemy, tak sądzę.