[S&P 500]
ES500 - Po fakcie widać jaki silny jest opór na poziomie 1331. Przez kilka dni cena kręciła się w koło tego poziomu lecz nigdy nie zdołała zamknąć się wyżej na koniec dnia. Fakt na sesjach w środku dnia przebijała poziom ale była spychana niżej przez graczy grających na krótko. Wczorajsze zamknięcie to 1331 zgodne z zapiskami z mojego zeszytu. Boyz nie chcą psuć sobie świąt, decyzję odnośnie dalszego kierunku odłożyli do następnego tygodni, no cóż prawdziwi dżentelmeni.
ES500 Nie wiem , czy znacie zapiski na maj z mojego kajeta? Słynny opór o którym wspominałem wcześniej zmienił się we wsparcie o taka klasyka gatunku z książek o analizie technicznej. Wyznaczyłem nowy opór na poziomie 1360 i tak zapisałem w kajecie. Czyli teraz cena znajduje się na górnym pięterku. W sprawie nowego poziomu dzwoniłem do biura Goldmana z pytaniem Czy będą respektować moje poziomy. Odpowiedzieli, że muszą to przekazać do centrali, ale nie będzie problemu i raczej będą respektować te poziomy.
Dla tych co lubią rysunki.
Dla tych co lubią rysunki.
Niebawem na GPW będą notowane EFT-y na SP500, będzie możliwość pograć na nowym instrumencie. Moja wróżba na indeks to wsparcie na 1320, została obroniona luka, opór 1343.
Dodano po 22 godzinach:
Wczorajsze zamknięcie sesji na poziomie oporu. Na nowym rysunku dodałem 2 gadżety, linia trendu i DEMA 200 - prawdopodobnie jest wyznacznikiem trendu dla menadżerów z funduszy inwestycyjnych.
Dodano po 22 godzinach:
Wczorajsze zamknięcie sesji na poziomie oporu. Na nowym rysunku dodałem 2 gadżety, linia trendu i DEMA 200 - prawdopodobnie jest wyznacznikiem trendu dla menadżerów z funduszy inwestycyjnych.
sp500 w ujęciu czasowym
TF: MN
metoda wyznaczania dni docelowych
a-b-d
szczyt -dołek-szczyt (tzw. mierzenie przeciwstawne 1 : 1,618)
b-c-d
dołek-dołek-szczyt (tzw. podział degresywny 1 : 0,618)
więcej na ten temat
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=216
Liczby Fibonacciego Na Giełdzie - R. Fischer
TF: MN
metoda wyznaczania dni docelowych
a-b-d
szczyt -dołek-szczyt (tzw. mierzenie przeciwstawne 1 : 1,618)
b-c-d
dołek-dołek-szczyt (tzw. podział degresywny 1 : 0,618)
więcej na ten temat
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=216
Liczby Fibonacciego Na Giełdzie - R. Fischer
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest sztuką wiedzieć za ile, sztuką jest wiedzieć za ile i kiedy... a cena? cena jest funkcją czasu...
Wczoraj pojawiła wyjątkowa okazja do dobrej zagrywki na kontraktach na e-mini. Jestem ciekaw, kto z was dostrzegł ten dil. Postaram się opisać w skrócie, co się wydarzyło w dniu wczorajszym jak to mówią w diling roomach pojawił się na horyzoncie zysk bez ryzyka. o ktoś dzwoni
Dodano po 56 minutach:
między kontraktem a indexem bazowym wystąpiła luka około godziny 10 wyniosła 25 punktów indeksowych, taki rozjazd został szybko wykorzystany do domknięcia.
Dodano po 7 minutach:
Dla wyznaczenia wsparcia posiliłem się zniesieniami fibo, trafili w punkt bezbłędnie
Dodano po 56 minutach:
między kontraktem a indexem bazowym wystąpiła luka około godziny 10 wyniosła 25 punktów indeksowych, taki rozjazd został szybko wykorzystany do domknięcia.
Dodano po 7 minutach:
Dla wyznaczenia wsparcia posiliłem się zniesieniami fibo, trafili w punkt bezbłędnie