[USD/PLN]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Pozwolę sobie zaprzeczyć temu co kolega powyżej napisał , że trend spadkowy trudno uznać za zakończony , ponieważ kurs złamał linię trendu spadkowego . Jeżeli zamknięcie tygodnia wypadnie powyżej 2.96 to będzie to znakiem trwałego pokonania trendu spadkowego , a jak nie będzie spadać to wiadomo co . Wsparcie ostatecznie zostało wyznaczone na 2.88 . Przebicie ostatniego szczytu na 3.03 powinno być wykorzystane do powiększenia długich pozycji . Potwierdzeniem takiego rozwoju zdarzeń będzie up na USDCHF i down na EURUSD .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
forexday
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forexday »

sonictune pisze:Pozwolę sobie zaprzeczyć temu co kolega powyżej napisał , że trend spadkowy trudno uznać za zakończony , ponieważ kurs złamał linię trendu spadkowego . (...).
Kurs złamał kilka (można narysować nawet kilkanaście takich linii trendu) i to jest żaden argument. Moim zdaniem dopóki nie zostanie wybity trwale szczyt 3.03 to trudno jest mówić o trendzie wzrostowym, chociaż kolejne dołki są już coraz wyżej i brakowałoby tylko potwierdzenia w postaci nowego szczytu powyżej 3.03. Przeciwko uznaniu trendu wzrostowego przemawiają również wielkości poszczególnych fal. Wielkości fal spadkowych i wzrostowych są porównywalne, co wskazuje na konsolidacje. Potwierdzeniem trendu wzrostowego będzie wybicie 3.03. Potwierdzeniem konsolidacji będzie ruch do 2.75.

Obrazek

Analiza i komentarze forex
kliknij w button "www" poniżej

Szreder
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Szreder »

Czyżby PLN się umocniło w znacznym stopniu?

W marcu 2009 przy kursie eur/usd, kurs usd/pln wybijał się sporo ponad 3,7, teraz przy niższym kursie eur/usd, usd kosztuje niecałe 3,3.

Przy ewentualnym powrocie edka powyżej 1,3-1,4 mielibyśmy dolara po 2,5 zł?

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

na moje, to dzisiejszy dzien uplynie nam na ogladaniu jak dolar traci, dobra okazja na sporo pipsów :D

moja ulubiona para usdpln ostatnio az mnie zadziwia, pieknie chodzi gora-dol, az serce rosnie :wink:
gupiś.

shambo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: shambo »

odkrywca pisze:na moje, to dzisiejszy dzien uplynie nam na ogladaniu jak dolar traci, dobra okazja na sporo pipsów :D

moja ulubiona para usdpln ostatnio az mnie zadziwia, pieknie chodzi gora-dol, az serce rosnie :wink:
Ostatnimi czasy tez polubiłem tą pare i udało mi sie niezle przyrobić, ale niestety dziś sytuacja zrobiła się troche skomplikowana . Mysle , że dojdzie w okolice 3.49 -3.50 i wtedy może nastąpić korekta .

Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

oj tak, dzisiejszy dzien byl ciekawy i to bardzo :D ja zakonczylem gre przed 12.00 i baaardzo zadowolony jestem z wyniku i z faktu ze uniknalem rajdu smierci. Teraz trzeba bedzie szczegolnie uwazac na jakiekolwiek informacje bo zloty ostatnio przylaczyl sie do grona kamikaze i lata na wykresie jak oszalaly.

milego weekendu!
gupiś.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

shambo pisze:Ostatnimi czasy tez polubiłem tą pare i udało mi sie niezle przyrobić, ale niestety dziś sytuacja zrobiła się troche skomplikowana . Mysle , że dojdzie w okolice 3.49 -3.50 i wtedy może nastąpić korekta
Teraz korekta kiedy powódź idzie na max.-a raczej cienko to widzę .Jak zacznie się pomoc finansowa powodzianom i wypłata odszkodowań to PLN na długo może zapomnieć o swojej mocy .Cena USD =4 zł przyjmie cykl średnioterminowy.
I moim zdaniem będzie to cena średnia a nie najwyższa.Od 4zł para ta łapie wsparcia co chwile co w średnim terminie powinno ją wynieść w okolice 4,915 a może i lepiej 8)
Jeśli UE udzieli pomocy Polsce z powodu powodzi to będzie to kolejny impuls do osłabienia EUR i PLN względem USD.
Z własnego punktu widzenia dla mnie korzystne byłoby zakupienie EUR w cenie miedzy 2,4- 3,0 (duży rozrzut ale trudno to do końca wykalkulować) ale czy jest możliwe ? Zobaczymy cuda się zdarzają.!!!
Przy pewnym układzie par jest to możliwe najpierw wyczekanie na wzrost USD i sprzedaż potem wyczekanie na spadek EUR i zakup.Wartość pary EUR/USD może nie mieć na to wpływu. :lol:

shambo
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: shambo »

Zgadzam sie z Tobą - obserwuje tę parę już wiele lat i czekam tylko do przekroczenia magicznej bariery 4 zł , natomiast jeśli chodzi o skorygowanie kursu to nie miałem na myśli tutaj korekty w okolice 3 - 3.15 tylko tą która występuje na bieżąco , czyli aktualnie drobny spadek w okolice 3.43 - 3.45 i kolejne rajdy w górę ... nie tylko powódź będzie dawać złotemu osłabienie - również jak co roku na wakacje waluta drożeje i wiele aspektów będzie decydowało o rychłym spadku złotego do 4zł w niedługim czasie.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

cugan pisze: Nie zmienisz sentymentów ludzi a sentyment jest wielki zaj... umocnienia USD
1) 1,27 EUR/USD
2) 1,17 -//-
3) dopisz sam :lol:
Zaryzykuję okolice 0,7.
Jak Belka stanie na czele NB to jego celem będzie umocnienie PLN względem EUR jak to się będzie miało do USD chyba nikomu zbytnio nie zależy.Celem jego może być wejście do "strefy EURO" ale czy to się stanie to inna para kaloszy myślę że zwolenników i przeciwników może być wielu pytanie czy starczy determinacji na taka decyzję. 8)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

cugan pisze:Zaryzykuję okolice 0,7.
Ostatnio i mi swieci takie zaokrąglenie jak 0,87 ale skąd u ciebie takie przekonanie.. ? Uważasz, że nikomu to nie będzie przeszkadzać i zejda tak nisko?
cugan pisze:pytanie czy starczy determinacji na taka decyzję. Cool
http://biznes.onet.pl/estonia-nie-boi-s ... news-detal
może i starczy, pytanie czy UE to przetrwa :lol:

Kiedy 0,7 ? zanim wejdziemy w ojro ? Bo trzeba będzie połączyć tematy z EURUSD :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ