[USD/CAD]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Co oznacza ta dziwna formacja w tym wypadku?

Pozdrawiam
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

Awatar użytkownika
Stifler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Stifler »

Formacja gartley'a (nic sie nie zmienilo) + linie trendu

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

CPI m/m 0.1% 0.1% 0.3%
CAD Core CPI m/m -0.3% -0.1% 0.0%

słabe dane z kanady nie przestraszyły inwestorów...apetyt na ryzyko na giełdach światowych się pojawiło co ma obecnie pierwszorzedne znaczenie to i USD/CAD tez odczuwa odreagowanie...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Po Business Conditions Orders które było o wiele lepsze od prognoz kurs kieruje się na południe. Czyli tak jak miało być po przebiciu trendu wzrostowego :) Kolejny przystanek 0.9760
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Mi$iek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mi$iek »

Jeszcze odbił, ale teraz to już poleci do 0.9760

killer69
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: killer69 »

mkwadrat

Naniesiesz to na wykres jak widzisz przyszłość tego kursu ??

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

mkwadrat pisze:Z tą różnicą że nie gram na to !!!!
spojrz na D1, moze zmienisz zdanie :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

moze tak?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Kruk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Kruk »

mkwadrat pisze:
jasonbourne pisze:moze tak?
a czemu akurat sobie to ta wymylśłeś ?? Jak już tak chcesz sprawdzać to zobacz sobei na W1 !!!!

Moim zdaniem twój scenariusz jest bardzo mało prawdopodbny ! Ale oczywiście to jest moje zdanie. A czas zweryfikuje ! Pozdrawiam
Szczerze to zanim przeczytałem prognozy na forum to sobie wyrysowałem dokładnie taki kanał jak jasonbourne ale tak jak mówisz czas zweryfikuje :wink:

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Na W1 widze wypelniona, 5- falowa strukture fal Elliotta. Teraz jestesmy w fazie korekty, pytanie tylko czy w fali a,b,c czy moze korekta juz sie skonczyla?
Jednak biorac pod uwage skale spadkow oraz fakt, ze korekta abc konczy sie przewaznie na koncu fali 4, mamy, moim zdaniem, jeszcze duzy potencjal wzrostowy.
Ale musze dodac, ze nie jestem specjalista teorii fal, dopiero wgryzam sie w ksiazke Prechtera i Frosta, i prawdopodobnie, a raczej na pewno, sa tu jakies bledy.

Z drugiej strony na wykresie USDindex mamy konsolidacje, na upartego flage, ktora tworzy sie pod linia trendu spadkowego. Jezeli nastapi wybicie w gore...
Poza tym, gospodarka USA bedzie prawdopodobnie powoli wychodzic z recesji, jak sie zacznie rozwijac, wzrosnie inflacja i stopy pojda w gore. Zreszta juz dzisiaj p. Bernanke zostalo malo miejsca na obnizki.

Prognozowanie zawsze jest jednak bladzeniem w wiekszej lub mniejszej mgle i to co napisalem jest tylko jednym z mozliwych scenariuszy. Z czym sie licze i na co jestem przygotowany

chetnie przeczytam slowa konstruktywnej krytyki i inne alternatywne scenariusze

pozdrawiam

ODPOWIEDZ