[USD/CAD]
- jasonbourne
- Pasjonat
- jasonbourne
- Pasjonat
Szczerze to zanim przeczytałem prognozy na forum to sobie wyrysowałem dokładnie taki kanał jak jasonbourne ale tak jak mówisz czas zweryfikujemkwadrat pisze:a czemu akurat sobie to ta wymylśłeś ?? Jak już tak chcesz sprawdzać to zobacz sobei na W1 !!!!jasonbourne pisze:moze tak?
Moim zdaniem twój scenariusz jest bardzo mało prawdopodbny ! Ale oczywiście to jest moje zdanie. A czas zweryfikuje ! Pozdrawiam

- jasonbourne
- Pasjonat
Na W1 widze wypelniona, 5- falowa strukture fal Elliotta. Teraz jestesmy w fazie korekty, pytanie tylko czy w fali a,b,c czy moze korekta juz sie skonczyla?
Jednak biorac pod uwage skale spadkow oraz fakt, ze korekta abc konczy sie przewaznie na koncu fali 4, mamy, moim zdaniem, jeszcze duzy potencjal wzrostowy.
Ale musze dodac, ze nie jestem specjalista teorii fal, dopiero wgryzam sie w ksiazke Prechtera i Frosta, i prawdopodobnie, a raczej na pewno, sa tu jakies bledy.
Z drugiej strony na wykresie USDindex mamy konsolidacje, na upartego flage, ktora tworzy sie pod linia trendu spadkowego. Jezeli nastapi wybicie w gore...
Poza tym, gospodarka USA bedzie prawdopodobnie powoli wychodzic z recesji, jak sie zacznie rozwijac, wzrosnie inflacja i stopy pojda w gore. Zreszta juz dzisiaj p. Bernanke zostalo malo miejsca na obnizki.
Prognozowanie zawsze jest jednak bladzeniem w wiekszej lub mniejszej mgle i to co napisalem jest tylko jednym z mozliwych scenariuszy. Z czym sie licze i na co jestem przygotowany
chetnie przeczytam slowa konstruktywnej krytyki i inne alternatywne scenariusze
pozdrawiam
Jednak biorac pod uwage skale spadkow oraz fakt, ze korekta abc konczy sie przewaznie na koncu fali 4, mamy, moim zdaniem, jeszcze duzy potencjal wzrostowy.
Ale musze dodac, ze nie jestem specjalista teorii fal, dopiero wgryzam sie w ksiazke Prechtera i Frosta, i prawdopodobnie, a raczej na pewno, sa tu jakies bledy.
Z drugiej strony na wykresie USDindex mamy konsolidacje, na upartego flage, ktora tworzy sie pod linia trendu spadkowego. Jezeli nastapi wybicie w gore...
Poza tym, gospodarka USA bedzie prawdopodobnie powoli wychodzic z recesji, jak sie zacznie rozwijac, wzrosnie inflacja i stopy pojda w gore. Zreszta juz dzisiaj p. Bernanke zostalo malo miejsca na obnizki.
Prognozowanie zawsze jest jednak bladzeniem w wiekszej lub mniejszej mgle i to co napisalem jest tylko jednym z mozliwych scenariuszy. Z czym sie licze i na co jestem przygotowany
chetnie przeczytam slowa konstruktywnej krytyki i inne alternatywne scenariusze
pozdrawiam
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl