https://forexclub.pl/ilu-traderow-zarab ... d-brokera/
Zwróciłem uwagę na to: "Trzeba jednak pamiętać, że liczby z tabeli to wartości średnie z kwartałów."
Powiedzmy że mamy na przykład określoną grupę traderów, powiedzmy 1000 traderów. Mam pewne pytania a że nie jestem matematykiem to je zadam.
1) Jeśli w każdym kwartale 25% z tej grupy traderów będzie osiągało zysk to czy istnieje możliwość (czysto teoretyczna) że po czterech kwartałach wszyscy będą na minusie.?
2) Jeśli w każdym kwartale 25% traderów osiąga zysk a 75% ma stratę to czy da się określić ile procent traderów może być ostatecznie zyskowna po 4, 8, 12 itd. kwartałach? Może być na zasadzie prawdopodobieństwa, jakie jest prawdopodobieństwo, że określona ilość traderów zbierze odpowiednią ilość zyskownych kwartałów aby być ostatecznie na plusie przy założeniu że na 1 zyskowny kwartał przypadają 3 stratne w skali całej grupy (sumując kwartały gry wszystkich członków grupy traderów)
Można przyjąć, że zysk w zyskownym kwartale=strata w stratnym kwartale jeśli będzie łatwiej chociaż jeśli ktoś zyska 50% i nie wypłaci a następnie straci 50% to wiadomo gdzie jest.