MowmiSasiad pisze:
to, że pomyliłem termin wyboru nie wpływa na to, że dużo lepiej się znam na rozporządzaniach dla forexowych brokerów. a twoje gadanie, że ludzie grają z depo powyżej 100K... otóż brokerzy też nie są głupi i zmniejszają wielkość dźwigni wraz z coraz większą kasiorą na koncie. jak niby z ciebie taki grubas to powinieneś to wiedzieć. i tak, żeby zrobić 20K eur debetu to trzeba się postarać. pracowałem u różnych polskich dm i miałem możliwość sprawdzić zarówno aktualne i historyczne debety i takich powyżej 20K eur było na przestrzeni kilku ostatnich lat bardzo mało.
Po pierwsze, to napisałem wyraźnie, że znam takich z forum, którzy grają kapitałem rzędu 100 tysi, a nie, że piszę o sobie.
Po drugie, to brokerzy owszem, zmniejszają lewar przy większym kapitale, ale nie przy 100 000 zł. I Akurat Ty powinieneś o tym wiedzieć najlepiej, bo o ile pamiętam to wspominałeś, że pracowałeś w XTB, Bossie, a obecnie bodajże w Noble. Tak pisząc z pamięci, to XTB zwieksza lewar przy 800 000, TMS 400 000. Reszty nie pamiętam. Poza tym, osoby, o których wspominałem to akurat korzystają z zagranicznych brokerów (głównie bodajże Dukas).
Co do tego ujemnego debetu powyżej 20 000 euro, to poznałem na tym forum, kogoś kto zrobił u polskiego brokera, debet na nieco ponad 80 000 zł (euro było wtedy około 4 zł), więc takie rzeczy na pewno się zdarzają. Ten przypadek dotyczył szwajcarskiego przekrętu i chyba został umorzony ten debet, ale nie wiem na pewno, gdyż broker wymógł na kliencie zachowanie tajemnicy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.