Tickmill UK/EU - Broker Forex

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
rem
Gaduła
Gaduła

Re: Tickmill UK - ECN Broker

Nieprzeczytany post autor: rem »

raposo pisze:
21 cze 2024, 09:48
na minus mniejsza suma gwarantowana przez regulatora (w UK było to 85k GBP, na Cyprze 20k EUR),
I to bardzo znaczny minus. 20k EUR to relatywnie nieduża suma, w zasięgu wielu traderów z PL i ok 5 razy mniejsza od 85k GBP.
wojtasek pisze:
21 cze 2024, 09:57
na plus dostęp do kryptowalut
To odbieram jak zagrożenie dla brokera, a w konsekwencji dla jego klientów, ze względu na nieokreślony charakter kryptowalut oraz ich irracjonalne wyceny i wahania.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rem pisze:
28 cze 2024, 13:11
I to bardzo znaczny minus. 20k EUR to relatywnie nieduża suma, w zasięgu wielu traderów z PL i ok 5 razy mniejsza od 85k GBP.
Zgadza się. Warto pamiętać, że w Polsce jest niewiele lepiej. 100% do 3k EUR i 90% do 22k EUR, chyba, że dom maklerski jest częścią banku -> wtedy środki objęte są BFG.
rem pisze:
28 cze 2024, 13:11
To odbieram jak zagrożenie dla brokera, a w konsekwencji dla jego klientów, ze względu na nieokreślony charakter kryptowalut oraz ich irracjonalne wyceny i wahania.
Osobiście też traktowałbym to jako minus z uwagi, że to handel CFD na kryptowalutach i wg mnie lepiej handlować nimi bezpośrednio na giełdach ale jednak traderzy zdecydowali inaczej i co ciekawe, jest to coraz częściej poszukiwany element oferty u brokerów (handel na krypto w obrębie tego samego konta, co inne rynki).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

W jakim kraju są obecnie przechowywane środki klienta z Polski na rachunkach w EUR dla nowo zakładanych kont w EUR?
Kiedyś - jeszcze w czasach Tickmill UK - mówili, że środki w EUR będą w banku w UK.
Obecnie - po przypisaniu Polaków do Tickmill EU - mówią na chacie, że także środki EUR będą w banku w Polsce. Czy ktoś to może zweryfikować?

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Re: Tickmill UK/EU - Broker Forex

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Dopiero zaczynam patrzeć na JP225, i czy to normalne, że spread skacze
- tzn. jest 220 punktów, ale na moment zmienia się np. na 240, 320, 420, itd.?
Spready na indeksach zwykle są stabilne (w określonych przedziałach czasowych)...
Może to wina dzisiejszej interwencji BOJ podczas danych z USA?
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rem pisze:
03 lip 2024, 09:06
Obecnie - po przypisaniu Polaków do Tickmill EU - mówią na chacie, że także środki EUR będą w banku w Polsce. Czy ktoś to może zweryfikować?
Tickmill UK przechowuje środki polskich klientów w PKO BP. Tickmill EU w BNP Paribas w Polsce. Z tego co wiem Tickmill UK nigdy nie przyjmował środków klientów do innego banku niż PKO (mowa nadal o klientach z PL), może chyba tylko na wiele lat temu, gdy nie mieli jeszcze konta bankowego w Polsce.
wojtasek pisze:
11 lip 2024, 18:24
Dopiero zaczynam patrzeć na JP225, i czy to normalne, że spread skacze
- tzn. jest 220 punktów, ale na moment zmienia się np. na 240, 320, 420, itd.?
Spready na indeksach zwykle są stabilne (w określonych przedziałach czasowych)...
Może to wina dzisiejszej interwencji BOJ podczas danych z USA?
Napewno sytuacja na jenie nie pomogła ale też istotne są godziny. Sesja na Nikkei 225 trwa w godz. 9-15 czasu tokijskiego +9h) i wtedy można się spodziewać najlepszej płynności.

Sprawdź ten artykuł, powinien Ci się przydać:
https://forexclub.pl/nikkei-hang-seng-k ... -poradnik/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
12 lip 2024, 07:31
Z tego co wiem Tickmill UK nigdy nie przyjmował środków klientów do innego banku niż PKO (mowa nadal o klientach z PL),
Pod koniec marca b.r. na czacie powiedzieli mi, że środki w walutach Euro, USD, GBP, dla wszystkich klientów Tickmill UK (także tych z Polski) są przechowywane na kontach w UK. (Wyjątkiem wtedy było jedynie konto w zł w PKO w Polsce).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rem pisze:
12 lip 2024, 10:29
Pod koniec marca b.r. na czacie powiedzieli mi, że środki w walutach Euro, USD, GBP, dla wszystkich klientów Tickmill UK (także tych z Polski) są przechowywane na kontach w UK. (Wyjątkiem wtedy było jedynie konto w zł w PKO w Polsce).
Jest szansa, że to "informacja ogólna" dla całego świata, tj. dla klientów z krajów, gdzie Tickmill UK nie posiada konta bankowego, bo nie kojarzę, aby były w panelu klienta wcześniej inne numery kont bankowych, a te co są, są do PKO. Tak czy inaczej... UK to już historia ;) W EU to BNP Paribas.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

raposo pisze:
12 lip 2024, 07:31
Napewno sytuacja na jenie nie pomogła ale też istotne są godziny. Sesja na Nikkei 225 trwa w godz. 9-15 czasu tokijskiego +9h) i wtedy można się spodziewać najlepszej płynności.

Sprawdź ten artykuł, powinien Ci się przydać:
https://forexclub.pl/nikkei-hang-seng-k ... -poradnik/
To co wyprawia BOJ od pewnego czasu, tego najstarsi Japończycy nie pamiętają.
Longi trzymają tylko kamikadze.

Ale może Tickmill zmniejszyłby minimalną pozycję na Nikkei do 1 lota (jest 10 lotów)?
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

wojtasek pisze:
13 lip 2024, 01:38
To co wyprawia BOJ od pewnego czasu, tego najstarsi Japończycy nie pamiętają.
Longi trzymają tylko kamikadze.

Ale może Tickmill zmniejszyłby minimalną pozycję na Nikkei do 1 lota (jest 10 lotów)?
To prawda :D Jen jest najsłabszy od 30 lat. No i właśnie dlatego ten min. wolumen wydaje się stosunkowo wysoki. Tak czy inaczej, wysłałem zapytanie do Tickmill, aby zobaczyli, że jest zainteresowanie tematem. Warto, żebyś zrobił to samo (i ew. inni zainteresowani), co tylko zwiększy szanse na zmianę, o ile dostawcy płynności brokera przewidują taką możliwość.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Witam.
Od pewnego czasu mam problem z brokerem Tickmill EU.
Co róż żądąją ode mnie potwierdzenia źródła wpłat, jakie robiłem w tym roku. Grałem właśnie na jenach i aby je uratować, doładowywałem konto. Nazbierało się tego sporo i może z tego powodu podpadlem pod regulacje dotyczące obaw o pranie brudnych pieniędzy itp.
Podsyłalem im wyciągi z konta, a nawet wyciągi z wpłat dokonywanych w bankomacie, które zasilały w pierwszej kolejności konto, z którego robiłem przelewy do TickMill. No i dzisiaj dostaję kolejnego emaila:
Pamiętaj, że potrzebujemy aktualnego wyciągu bankowego z Twojego innego konta bankowego, pokazującego główne źródło zdeponowanych środków. Na wyciągu bankowym należy wykazać czynności, z których pochodzą kwoty depozytu.
Co w sytuacji, gdy nie ma takiego innego konta, a głównym kontem jest właśnie to, z którego robilem wpłaty na TickMill? Akurat źródłem moich dochodów są wpłaty gotówkowe klientów, więc mam problem, jak im to przedstawić. Wysłać paragony za usługę, którą zakupił klient?

Będę wdzięczny za pomoc, bo sprawa się robi nieprzyjemna
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

ODPOWIEDZ