A zamknąłem wcześniej z powodu danych. Wykres zaczął szaleć po pierwszej publikacji w popołudniowym pakiecie i wolałem uciec na proficie niż ryzykować jakieś strzały na 200 pips.
Pozdrawiam

Na ten moment wydaje mi się, że jest optymalnie.druga sprawa to jeżeli chcesz mieć spokojny system to to co zakładaliśmy że 0,05 lot na 1000PL
Ano właśnie. Chyba masz rację...takiej uznaniowości nie powinien zawierać system ale to nic
Otóż to. Na razie odrzucam zamykanie jakiekolwiek inne niż przez przestawiony SL lub w piątek wieczorem. Choć i zostawianie na weekend można by rozważyćzastanawiałeś się czy grać z TP jak widzisz to TP nie zawsze jest dobre
mam jeden wyjątek branie zysku ponoć od tego jeszcze nikt nie zbankrutował
A tak, w perspektywie przyszłości, jak najbardziej. Niedawno o tym myślałem i przez pierwsze 100-200% w ogóle bym nie dokładał nic do tego 0,05.zobaczysz jak zarobisz 1000% sam przyznasz że pozycje są za duże i trzeba je zmniejszyć i 0,03 lot na każde 1000PLN bedzie lepsze a przy okazji mniejszy stres
ja nieraz stosuje jeszcze mniejsze
Żeby odłożyć na tzw. chude lata. Podejrzewam, że grając tą strategią będę miał lepsze i gorsze miesiące, dlatego chciałbym wycisnąć z tych lepszych ile się da.-po co Ci wiecej ?
A ja dalej nie twierdzę, że pasuje-dalej twierdze że edek do tej strategii nie pasuje
Nie przejmuję się wykresem, a faktem, na który ten wskazuje. Realizacja zysku kosztuje bardzo dużą część equity. To mnie martwi.-equity tym sie nie przejmuj na razie bo z czasem ulegnie zamazaniu teraz masz mało dni handlowych
Nie chcę żeby było lekko. Jestem gotów ciężko pracować na swój sukceshe he nie ma lekko co
Wnosisz, wnosisznawet nie wiem czy coś wnoszę ?
Rozumiem, że to jest ta właściwachciałem tylko dodać że patrzysz nie na tą stopkę (u mnie) co potrzeba
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder