Temat dla wszystkich inwestujących na EU

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Aha. Git

Myślałem że linie wyznacza się dokładnie na zakończeniu korpsu - a wtedy byłoby to troche "o kant dupy" ze względu na różnice otwarcia/zamknięcia świecy zależnie od brokera 8)

pzdr

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Madins pisze:A tak to wygląda z Fibo.
Zasadniczo pobieżnie, to jeśli mierzysz zniesienie ruchu spadkowego to punkty zaczepienia fibo powinny być przyłożone odwrotnie. Tzn. 100% na górze.
:think:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

JAREK67 pisze:Zasadniczo pobieżnie, to jeśli mierzysz zniesienie ruchu spadkowego to punkty zaczepienia fibo powinny być przyłożone odwrotnie. Tzn. 100% na górze.
Mea Culpa.
Patyk89 pisze:wtedy byłoby to troche "o kant dupy" ze względu na różnice otwarcia/zamknięcia świecy zależnie od brokera
To są tylko linie... liczy się cena
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Madins
Gaduła
Gaduła

JAREK67

Twoje świece wyglądają całkowicie inaczej niż moje, a ja się nie czepiam :mrgreen:

Mam pytanko, inwestujesz coś manualnie czy tylko EA?
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Madins
Gaduła
Gaduła

JAREK67 pisze:Tzn. 100% na górze.

Kurde sprawdziłem sobie to i jednak Ty jesteś w błędzie. 100% na dole Tp1 i Tp2 są na dole czyli kontynuacja spadków :D

EDIT:
Sprawdzam w necie. Dla jednych 161.8 to Tp dla innych to 161.8% cofnięcia.... Nie było tematu.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012, 12:01 przez Madins, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Madins pisze:Czerwin jesteś w tym jeszcze? Nie za ciekawie to wygląda, za 6 min się okaże czy zamkną powyżej górnej krechy...
jeszcze siedze, kurcze odbili od przebitej LT z D1, zobaczę jak zamkną teraz tę godzinną.
Trzeba było wychodzić z profitem i ponownie próbować wejśc ale kto to wiedział :)

EDIT:
no i wywali na -17, szkoda, w ogóle teraz nie wiem co się dzieje, niby idą powoli na L ale strach grać te L, bo nie wiadomo kiedy ruszyć mogą ostro w dół.

Madins
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:niby idą powoli na L ale strach grać te L, bo nie wiadomo kiedy ruszyć mogą ostro w dół.
Też tak mam, siedzę i czekam... Problem w tym, że złamali H1 Zl, powinienem grać UP ale dzisiaj już dwie wpadki zaliczyłem, a po trzech wariuje :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Nie moge na bieżąco siedzieć przy wykresie ustawiam w razie czego dwa zlecenia ZO.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Madins pisze:Kurde sprawdziłem sobie to i jednak Ty jesteś w błędzie. 100% na dole Tp1 i Tp2 są na dole czyli kontynuacja spadków Very Happy
Musisz się zdecydować co chcesz mierzyć. Jeśli regresję czyli cofnięcie, to ruch powrotny (krótsza zielona musi się zaczynać od zera bo jest ona ułamkiem całości (dłuższej zielonej). I jako taka swój początek czyli zero ma na dole/końcu mierzonego ruchu. Jeżeli mierzysz zasięg to w zasadzie ok. tym narzędziem też można. Chociaż jest specjalne do mierzenia ekspansji. Do tego jeszcze kwestia czy mierzysz ekspansję zewnętrzną czy wewnętrzną i takie tam. Rozpisałem się za bardzo chyba :lol:

Madins
Gaduła
Gaduła

Ja ustawiam oczekującego sella po cenie 820 z 12pipowym stopem. Wyrysowałem sobie, więc tera trzeba podjąć walkę.... Łapanie szczytu, czego nie lubię, więc malutka pozycja. Jak zechcą iść i wyrysują pinbara H1 to dołożę.

Zablokowany