TeamViewer problem
TeamViewer problem
Mam problem z TeamViewerem. Korzystam z niego do łączenia się z VPS-em. Od jakiegoś czasu TV muli mi połączenie. Wygląda to tak, że nie mogę sprawnie przełączać się między otwartymi instancjami MT4. Mam na tym vps aktualnie 10 odpalonych MT4. Kilka z nich czasem nie daje się przełączyć. Kiedy jestem podłączony przez zdalny pulpit "Windowsowy" to wszystko działa ok. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym zakresie? Może jakiś inny program do zdalnej kontroli polecacie ?
- futureforex111
- Bywalec
Re: TeamViewer problem
Ja sie przylaczam. Mam ten sam problem. Juz chcialem serwer (po raz kolejny ) zmieniac. Microsoft puscil wersje zdalnego pulpitu na ios , http://tabliczni.pl/2013/10/microsoft-r ... -androida/
Sprobuj ,moze tobie bedzie to pasowalo. Ja chetnie bym skozystal z czegos na wzor teamviewera.ale szybszego.
Sprobuj ,moze tobie bedzie to pasowalo. Ja chetnie bym skozystal z czegos na wzor teamviewera.ale szybszego.
Skoro zdalny pulpit Ci robi to po cholerę TeamViewer ? (Używasz jakiś innych systemów niż Win?)
TeamViewer nie będzie nigdy tak wydajny jak zdalny pulpit gdzie protokół RDP wspierany przez system (odświeżane jest tylko to co konieczne).
Dla programów typu TeamViewer, VNC są dodatkowe drivery do kart graficznych mające za zadanie zwiększać wydajność (wykrywają obszary zmian), jednak zawsze działa to gorzej niż natywne rozwiązanie w Windows.
Zainstaluj sobie np. Royal TS (free do 10ciu połączeń) umożliwia wygodne zarządzanie kilkoma komputerami, przez zdalny pulpit (albo VNC).
A jeśli używasz np. Androida to też masz tam microsoftowego oficjalnego klienta do RDP.
TeamViewer nie będzie nigdy tak wydajny jak zdalny pulpit gdzie protokół RDP wspierany przez system (odświeżane jest tylko to co konieczne).
Dla programów typu TeamViewer, VNC są dodatkowe drivery do kart graficznych mające za zadanie zwiększać wydajność (wykrywają obszary zmian), jednak zawsze działa to gorzej niż natywne rozwiązanie w Windows.
Zainstaluj sobie np. Royal TS (free do 10ciu połączeń) umożliwia wygodne zarządzanie kilkoma komputerami, przez zdalny pulpit (albo VNC).
A jeśli używasz np. Androida to też masz tam microsoftowego oficjalnego klienta do RDP.
Dzięki Green. Nie do każdego vps mogę się wbić przez Zdalny Pulpit.green7 pisze:Skoro zdalny pulpit Ci robi to po cholerę TeamViewer ? (Używasz jakiś innych systemów niż Win?)

Czemu ? VPS zawsze ma przecież publiczny IP. A jak tak to wbijesz się przez zdalny pulpit bo czemu by nie ?JAREK67 pisze:Dzięki Green. Nie do każdego vps mogę się wbić przez Zdalny Pulpit.
No bo to jest taki vps, że on nawet o tym nie wie że jest vps-emgreen7 pisze:Czemu ? VPS zawsze ma przecież publiczny IP. A jak tak to wbijesz się przez zdalny pulpit bo czemu by nie ?JAREK67 pisze:Dzięki Green. Nie do każdego vps mogę się wbić przez Zdalny Pulpit.

Heh no nie wiem co masz na myśli - ale jeśli to Windows to w każdym (począwszy chyba od Windows serwer 2000, choć tam to trzeba było zdaje się doinstalować) jest obsługa zdalnego pulpitu tylko trzeba ją włączyć.JAREK67 pisze: No bo to jest taki vps, że on nawet o tym nie wie że jest vps-em
No chyba, że biega Ci o to, że odpalenie zdalnego pulpitu może spowodować (acz niekoniecznie) wylogowanie aktualnie zalogowanego użytkownika .... albo chcesz by obie osoby widziały równocześnie ekran. To tak, wtedy trzeba skorzystać z VNC, czy też TeamV.
Nie jest to komercyjnie dostępna maszyna. Taki raczej tajnos agentos.green7 pisze:Heh no nie wiem co masz na myśli - ale jeśli to Windows to w każdym (począwszy chyba od Windows serwer 2000, choć tam to trzeba było zdaje się doinstalować) jest obsługa zdalnego pulpitu tylko trzeba ją włączyć.JAREK67 pisze: No bo to jest taki vps, że on nawet o tym nie wie że jest vps-em
No chyba, że biega Ci o to, że odpalenie zdalnego pulpitu może spowodować (acz niekoniecznie) wylogowanie aktualnie zalogowanego użytkownika .... albo chcesz by obie osoby widziały równocześnie ekran. To tak, wtedy trzeba skorzystać z VNC, czy też TeamV.

Czy komercyjnie dostępna czy nie przecież znaczenia nie ma. Czasem jak gdzieś wjeżdżam to sobie udostępniam pulpit mojego komputera domowego, a też na co dzień to tajnos agentosJAREK67 pisze: Nie jest to komercyjnie dostępna maszyna. Taki raczej tajnos agentos.

pwgreen7 pisze:Czy komercyjnie dostępna czy nie przecież znaczenia nie ma. Czasem jak gdzieś wjeżdżam to sobie udostępniam pulpit mojego komputera domowego, a też na co dzień to tajnos agentosJAREK67 pisze: Nie jest to komercyjnie dostępna maszyna. Taki raczej tajnos agentos.