Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 16 paź 2018, 17:27     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Teamviewer na VPS

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

halunek

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 22 wrz 2016, 21:20

Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post07 gru 2017, 16:09

Wykupilem VPS na aruba i postawilem na nim wirtualna maszyne z windowsem. Zainstalowalem na niej Teamviewiera i to samo na telefonie. O ile kiedy mam odpalona WM to moge dzialac na niej z poziomu telefnu to wystarczy ze zminmalizuje okno zeby widziec pulpit swojego fizycznego laptopa to juz nie moge nic robic oprocz jezdzenia kursorem. Przy wylaczeniu okna ofc to samo. Pytanie brzmi: co zrobic zebym mogl cały czas kontrolowac ta wirtualna maszyne, nawet jak lapka mam wylaczonego(po to kupilem tego VPS) blagam o pomoc
Offline
Awatar użytkownika

Jones

Maniak

Maniak

  • Posty: 2009
  • Rejestracja: 12 maja 2013, 19:27

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post07 gru 2017, 18:32

czyli masz połączenie VPS>laptop>telefon
czy telefon>VPS>laptop ?
nie wiem czy dobrze rozumiem
jak już masz tego VPSa to nie lepiej by było na nim zainstalować MT4
przynajmniej ja tak mam :564:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Offline
Awatar użytkownika

Profesor Pips

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 22
  • Rejestracja: 23 lis 2017, 19:51

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post07 gru 2017, 21:31

zawsze mozesz uzyc tight vnc
Jaka jest najlepsza strategia. Skuteczna.
Offline

halunek

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 45
  • Rejestracja: 22 wrz 2016, 21:20

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post07 gru 2017, 23:26

Mam mt4 na vps.

Chce żeby to szło tak

Telefon z androidem i teamviewer->vps z wirtualna maszyna
Z tym że tak mi nie łapie na razie. Muszę odpalić pulpit zdalny na lapku i dopiero wtedy...
Offline

krzem78

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 59
  • Rejestracja: 15 maja 2011, 18:18

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post03 cze 2018, 09:16

Zamień Teamviewera na "Splashtop" lub "RD CLient".
Sam ich używam. Z Teamviewerem też miałem problem a z tymi daję radę.
Offline

ventor

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 61
  • Rejestracja: 04 mar 2005, 17:08

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post27 cze 2018, 04:21

Ja mam Microsoft Remote Desktop na telefonie i się sprawdza.

Wróć do Zaplecze techniczne

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości