Teamviewer na VPS

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
halunek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 44
Rejestracja: 22 wrz 2016, 21:20

Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: halunek » 07 gru 2017, 15:09

Wykupilem VPS na aruba i postawilem na nim wirtualna maszyne z windowsem. Zainstalowalem na niej Teamviewiera i to samo na telefonie. O ile kiedy mam odpalona WM to moge dzialac na niej z poziomu telefnu to wystarczy ze zminmalizuje okno zeby widziec pulpit swojego fizycznego laptopa to juz nie moge nic robic oprocz jezdzenia kursorem. Przy wylaczeniu okna ofc to samo. Pytanie brzmi: co zrobic zebym mogl cały czas kontrolowac ta wirtualna maszyne, nawet jak lapka mam wylaczonego(po to kupilem tego VPS) blagam o pomoc

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak
Posty: 2007
Rejestracja: 12 maja 2013, 19:27

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: Jones » 07 gru 2017, 17:32

czyli masz połączenie VPS>laptop>telefon
czy telefon>VPS>laptop ?
nie wiem czy dobrze rozumiem
jak już masz tego VPSa to nie lepiej by było na nim zainstalować MT4
przynajmniej ja tak mam :564:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
Profesor Pips
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 23
Rejestracja: 23 lis 2017, 18:51

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: Profesor Pips » 07 gru 2017, 20:31

zawsze mozesz uzyc tight vnc
Jaka jest najlepsza strategia. Skuteczna.

halunek
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 44
Rejestracja: 22 wrz 2016, 21:20

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: halunek » 07 gru 2017, 22:26

Mam mt4 na vps.

Chce żeby to szło tak

Telefon z androidem i teamviewer->vps z wirtualna maszyna
Z tym że tak mi nie łapie na razie. Muszę odpalić pulpit zdalny na lapku i dopiero wtedy...

krzem78
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 47
Rejestracja: 15 maja 2011, 18:18

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: krzem78 » 03 cze 2018, 09:16

Zamień Teamviewera na "Splashtop" lub "RD CLient".
Sam ich używam. Z Teamviewerem też miałem problem a z tymi daję radę.

ventor
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 35
Rejestracja: 04 mar 2005, 16:08

Re: Teamviewer na VPS

Nieprzeczytany post autor: ventor » 27 cze 2018, 04:21

Ja mam Microsoft Remote Desktop na telefonie i się sprawdza.

ODPOWIEDZ