Szybkosc kwotowan
Szybkosc kwotowan
witam, z czego wynika rozna szybkosc tickow u roznych brokerow, porownujac np Alpari i Fxpro, u tego pierwszego kwotowania sa bardzo wolne okolo raz na sekunde czasem jeszcze wolniej, u Fxpro w tym samym czasie mamy 3 albo wiecej tickow, w Alpari powstaja jakies luki cenowe ktorych niema na Fxpro, chcialbym gdzies otworzyc konto real i myslalem o Alpari ndd z uwagi na niskie spready ale jak widze takie cos na demo to mi sie odechciewa, czy to mozliwe aby na real bylo lepiej?? moim zdaniem na demo powinni dolozyc staran aby wszystko chodzilo ok bo przeciez ludzie wczesniej testuja demo zanim otworza real
uzin2 pisze:z czego wynika rozna szybkosc tickow u roznych brokerow,
Mówiąc szczerze...,pytanie bardzo trudne..uzin2 pisze: porownujac np Alpari i Fxpro, u tego pierwszego kwotowania sa bardzo wolne okolo raz na sekunde czasem jeszcze wolniej, u Fxpro w tym samym czasie mamy 3 albo wiecej tickow, w Alpari powstaja jakies luki cenowe ktorych niema na Fxpro
Najprościej..,szukaj banków., brokerów gdzie w ciągu sekundy.. są kwotowania .. z 14-100 banków niezależnych od siebie przynajmniej z 20-200 razy...
Tutaj leży klucz do sukcesu...
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- unkle/.seed
- Gaduła
alpari ndd ma częste kwotowania przecież
nie wiem gdzie Ty masz tam luki
chyba że np na parach w stylu gbpnzd ale to nie wiem gdzie na takich parach nie masz luk
a jakby trochę technicznie odpowiedzieć to u market makerów to chyba kwotowania zależą od nich Fxpro ma horrendalną ilość kwotowań chyba około 200/minutę
a u ecn /stp czyli między innymi u alpari ndd kwotowania są zależne od LP a nie od nich a alpari ma całkiem spoko płynność jak na stp
od czasu kiedy fxsalt się zesrał to alpari ndd to najlepszy stp jaki znam
chyba że np na parach w stylu gbpnzd ale to nie wiem gdzie na takich parach nie masz luk
a jakby trochę technicznie odpowiedzieć to u market makerów to chyba kwotowania zależą od nich Fxpro ma horrendalną ilość kwotowań chyba około 200/minutę
a u ecn /stp czyli między innymi u alpari ndd kwotowania są zależne od LP a nie od nich a alpari ma całkiem spoko płynność jak na stp
Rozchodzi się o stopień filtrowania datafeedu. Bywa też, że na demie jest znacznie mocniejsze filtrowanie (mniej ticków) by niepotrzebnie nie obciążać serwerów.
Jednak trzeba pamiętać, że niskie spready u STP niekoniecznie są najważniejsze - kluczem jest realizacja zleceń, bo co nam po spreadzie 0.3 pips na edku jak będziemy łapać poślizgi cenowe na 1.0 pips...
Jednak trzeba pamiętać, że niskie spready u STP niekoniecznie są najważniejsze - kluczem jest realizacja zleceń, bo co nam po spreadzie 0.3 pips na edku jak będziemy łapać poślizgi cenowe na 1.0 pips...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
no wlasnie chodzi o alpari ndd, przynajmniej na demo wystepuja luki, a kwotuja wolniej od kilku brokerow mm jakich testowalem, gdyby tak u mnie nie bylo nie bylo by tematu, to juz nie wiem czy u nich warto konto zalozyc, jak na demo desty tak wychodza, jesli ktos ma konto na alpari ndd to prosze napisac jak u nich ze skalpowaniemunkle/.seed pisze:alpari ndd ma częste kwotowania przecież