Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

faktycznie - a jak dokladnie te weryfikowanie wyglada ? ocb?
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

http://www.myfxbook.com/help#help_34
tutaj masz wszystko... akurat dzisiaj przeglądałem ten dział

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

grafmax pisze:
MrYogi pisze:nie wiem czy zauważyliście, ale tylko jedna osoba z tych linków ma zweryfikowane wyniki, inni maja pominięte kilka pozycji :]
Ja się nie znam zbytnio na tym myfxbooku ale ja widzę że 1,4,5 link są zweryfikowane. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)
Tylko Sanne ma zweryfikowane wszystkie pozycje, inni albo tylko połowę, albo brakuje im X pozycji, najczęściej tka bywa kiedy te pozycje są stratne jak diabli, gdzie np. nie ma SL i strata to np. 60% konta, co jak się można domyśleć znacząco wybacza wyniki.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Dzięki za wyjaśnienie MrYogi

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

EUR/USD
Wejście 1: -6
Wejście 2: -6,7
Wejście 3: -4,3
Wejście 4: 14,4
Wejście 5: 0 BE
Wejście 6: 7,4
Razem: +4,8 (zał. 1)

Na drugim brokerze zrobiłem jeszcze jedno wejście (zał.2)
Wejście 7: +21
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Zacząłem trochę kombinować nad poprawą skuteczności wejść.
Próbuję robić precyzyjne wejścia na poziomach s/r. Jednak wiąże się to z ryzykiem że wykres nie zarespektuje tego poziomu tak dokładnie jakbym chciał lub wręcz zrobi tylko małą korektę na 2 pipsy po czym łanie s/r. Tak to mniej więcej wygląda: http://i51.tinypic.com/t8n4h4.jpg

Zwróciłem uwagę że może takie rozwiązanie byłoby receptą na ten problem. Wyjaśnienie w obrazku: http://i52.tinypic.com/vpkh76.jpg

Dziś trochę próbowałem to stosować ale jak widać efekty nie były piorunujące. Jeśli ktoś chciałby się podzielić refleksją co do tego takiego rozwiązania to byłbym wdzięczny :)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

wchodz po pierwszej spadkowej swiecy np. na m5
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Ramzes. Może to i jakieś rozwiązanie jest tylko musiałbym znacznie SL zwiększyć jeśli miałoby to być z M5 a ja chciałbym do 10 pips max SL ustawiać

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

swieczka spadkowa powinna miec kilka pipsow. Wtedy mozna sie spodzieac ze zaczyna spadac. nie czesto sie zdaza zeby ci co do pipsa odbilo. Niestety trzeba poswiecic kilka pipsow na ta spadkowa swieczke ale przynajmniej prawdopodobienstwo jest wieksze ze cena zacznie spadac.
Oczywiscie nie moze tez miec 15 pipsow po takiej lampie to nigdy nic nie wiadomo. Moim zdaniem nie powinna miec wiecej jak 10 pip i nie mniej jak 5. Doskonale sprawdza sie w trendzie. i oczywiscie na gbp-usd . lub eur-jpy

Czesto sa tam ladne trendy w ktore latwo wejsc z malym stopem

Tutaj wą$$ki ladnie to opowiedzial

http://www.youtube.com/watch?v=s1GVx3Le ... r_embedded

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

grafmax pisze:Dzięki Mr.T za sława otuchy.
Kurde ale średnią 20 pips na dzień to będzie o wiele trudniej osiągnąć. A Ci co siedzą na M1 i żyją z FX to 20 pips w pierwszym trejdzie robią a nie przez cały dzień. Czarodzieje :)
:584:

Przeglądam juournal i widzę według mnie troszkę nie słuszne założenie. Nie znam grającego na mniejsze SL niż ja osobnika i owszem mogą być czarodzieje, ale powiem jedno. Z dobrym R:R wystarczy 20pipsów tygodniowo żeby mieć dobry wynik. A, że ktoś skalpujący z dobrym R:R czyli powiedzmy 3:1 - SL okolice 7 robi przy 1 trejdzie 20pipsów. Nie wierzę i niech wypowiedzą się skalpujący, że to nie jest takie łatwe... :wink:

ODPOWIEDZ