Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

To zależy od pary, na gj i gu to jakieś 15 pips max + spread. EU poniżej 10, jak wychodzi więcej to albo minimalna pozycja albo czekam na lepsze miejsce. GBP/CHF ostatnio ma takie jazdy, że trzeba i 30 ustawić, ale zysk z tej pary to często ponad 100 pips wiec myślę, że i tak ok.

PS. Wredna konsola się zrobiła, pewnie coś ruszy dopiero jak USA wejdzie. No nic, zostawiam z pierwotnymi SLami i będzie co będzie :)

GU i GJ stopy wycięte(gj po wycięciu stopa oczywiście dalej w moim kierunku). Ale za to gbp/chf nadrabia z nawiązką. No i zostaje jeszcze EJ, ale dziś to cienko widzę, mała zmienność. Na dziś wystarczy. Powodzenia;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

zagrania dzis, kabel wyciety na SL, powinien byc zdjety jak dostał kopa w tył i nie przebil szczytu, cóż, nie odbierac telefonow podczas gry :-) , Edka wycielo na BE na plusiku, wiec w sumie minimalny zysk

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

1 short zamkniety na -6p
2 i 3 elki zamkniete jedna na - 12 p drugi -7p a to dlatego ze otworzyłem i nie było mnie na kompie a do Tp brakło1,5 p :lol:
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Ej na średnim plusie, gu i gj wycięte na SL, trzeba było wyżej wejść ponownie ale mnie nie było i ruchy jakoś tak nie zachęcały do tego. Ale za to GBP/CHF... to Własnie to o czym mówiłem SL 30 pips TP>100. No to weekend :twisted: :twisted: :twisted:
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Grzeesiek pisze:Darkst tam gdzie ty wychodzisz z S ja wchodzę w L:) Gratulacje za ładnego trada
A chciałem tam się tez obrócić. :D No ale jak widać po Twoim wykresie trejdy z trendem dają większą szanse na maksymalizacje zysku.

Dzisiaj tylko szybki skalp usdcad przed danymi.

SL 5
Tp 15

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

szybki skalpik przerwany przez krzyk mojej kobietki "musisz tu natychmiast przyjsc .." ;/

Przy okazji chyba przemeczony jestem bo ..... . Obserwujac wykres przysrostu/ubytku zainwestowanego kapitalu zaczalem w myslach rysowac linie trendu ;-)

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

havk pisze: Przy okazji chyba przemeczony jestem bo ..... . Obserwujac wykres przysrostu/ubytku zainwestowanego kapitalu zaczalem w myslach rysowac linie trendu ;-)
wszystko w porządku jeśli jest to ciągle linia trendu wzrostowego 8)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Profitowe popoludnie , gramy co widzimy więc S

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Dawno nie pisałem nic. Jak widać w załącznikach, po kilku testach, przekonałem się do dzielenia pozycji :wink: SL w obu <=10 wejścia po liniach trendu etc
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

S na gj i ej, przebicie lini trendu będzie dodatkowym potiwerdzeniem. SL ok 15 pips. Jest jeszcze gbp/chf ale to bardziej ryzykowne i większy SL wiec i pozycja minimalna(w sumie jest trend wzrostowy na m1).

ODPOWIEDZ