Szkoła Scalpingu
Kiedyś Shadi doradził mi bym patrzył się na wykres na różnych TF i znalazł zależności (:607:). Znalazłem właśnie taką, że jak się trafi na trzy kolejne szczyty na których występują golfingi i/lub pinbary, dodatkowo te szczyty ułożą się na LT, to po trzecim szczycie mamy ruch w dół. Zagrałem kiedyś takie coś na H1. Mam jeszcze scr z opisem jaki zrobiłem potem by zapamiętać to zagranie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no to i ja coś podrzucę na koniec dnia (dwa ostatnie trady, łącznie ponad 100p - fajny dzień)
- pierwsze wejście spieprzone (nie wyczekałem ale zrzucam to na barki dzisiejszego zamieszania u mnie w firmie) spokojnie można było wyczekać do odbicia od LT i SR
- drugie wejście na starym SR
- wyjścia z obydwóch przed weekendem na SR
Chłopaki jak macie ochotę się napić to zapraszam na browar do Warszawy
można by było spotkać się w następny weekend
- pierwsze wejście spieprzone (nie wyczekałem ale zrzucam to na barki dzisiejszego zamieszania u mnie w firmie) spokojnie można było wyczekać do odbicia od LT i SR
- drugie wejście na starym SR
- wyjścia z obydwóch przed weekendem na SR
Chłopaki jak macie ochotę się napić to zapraszam na browar do Warszawy

można by było spotkać się w następny weekend
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 342#136342Vanguard pisze:MMO to jakies okreslenie duzej swiecy ?
Tak, MMO to świeca mająca korpus przynajmniej 2xwiększy od poprzedniej. W swoich zmaganiach z rynkiem łączę szkołę trzech forumowiczów: Shadi, Inwestor86 i Asmo. Jak na razie jestem na minusie z prostego powodu. Wchodzę wg własnych urojeń zamiast trzymać się zasad. Mam nadzieję, że to kwestia czasu.
Trochę daleko jak dla mnie. Jak będziecie obalać browara wypijcie za moje zdrowie... sory, pipsy.TeXs pisze:Chłopaki jak macie ochotę się napić to zapraszam na browar do Warszawy

WE1
mocno spoznione pod zniesienie 50%, ale uznalem ze RR nadal dobre bo celowalem w zamkniecie luki czyli okolice 4090, a stop tuz pod low. wyjscie na BE, choc w normalnych warunkach powinno byc po trzech nieudanych probach wybicia nowego high.
WE2
uznalem ze skoro nie wybito nowego high to trzeba szukac S.
zamkniete na waznym poziomie z historii, dodatkowo dzis tam wyrysowalo sie fibo 61.
PS@TeXs
dzieki za zap, czasem jestem w Wawie, bo to najblizsze lotnisko
mocno spoznione pod zniesienie 50%, ale uznalem ze RR nadal dobre bo celowalem w zamkniecie luki czyli okolice 4090, a stop tuz pod low. wyjscie na BE, choc w normalnych warunkach powinno byc po trzech nieudanych probach wybicia nowego high.
WE2
uznalem ze skoro nie wybito nowego high to trzeba szukac S.
zamkniete na waznym poziomie z historii, dodatkowo dzis tam wyrysowalo sie fibo 61.
PS@TeXs

Nie wierz w trendy.
zapraszam, jak tylko będziesz to się odezwijVanguard pisze:TeXs
w nocy próbowałem domknąć lukę ale tak sobie wyszło
w tej chwili może coś wyjdzie z S na odbicie od LT