mike_05 pisze:A za 5000$ czy za 50000$ kupiłbyś? Bardziej wiarygodne? Znam taki za 5000, rzeczywiście zarabia, ale... no właśnie, nie wszędzie. Znam tez taki za darmo, zrobił mi dziś ponad 28% na takim mini koncie testowym real. Na tym forum jest tez co najmniej jeden robot, który zarabia.
Przedsiębiorstwa dochodowe również się sprzedaje, a przecież filozofia podobna "kto sprzedaje coś, co dobrze zarabia".
W 2012 roku EBITDA PTC wyniosła 2,45 mld zł. W roku 2011 Solo kupił to za ponad 18 mld. Jest to wartość ponad 7 krotnie przewyższającą EBIDTA. No może przykład trochę po bandzie. On miał co dołożyć do inwestycji. Przez synergię ze swą pozostała farmą technologiczną, cena może okazać się śmieszna za kilka lat.
mike. z całym szacunkiem ale twój wpis jest zupełnie nie a propos. mój przekaz miał uzmysłowić, że ten proceder czyli sprzedawanie "kota w worku" i to przez taki kanał dystrybucyjny jakim jest np. Allegro to nic innego jak próba naciągnięcia nieświadomych złożoności zagadnienia potencjalnych kupców na parę stówek. takie skubanie po parę stówek właśnie dlatego, ze jest tak tanio i "super okazja" ma szansę powodzenia. jakiś jeden z drugim zawsze się kupiec trafi. sam piszesz, że znasz (pewnie sam je piszesz) roboty, które potrafią zarabiać. też mam kilka takich. jestem ich autorem, wiem jakie mają słabe punkty gdzie są zagrożenia itd. wiem kiedy muszę je "chwycić za rękę" żeby za bardzo nie namieszały na rachunku. ja nie proponuję nikomu ich zakupu. to kwestia elementarnej uczciwości. jaką twoim zdaniem wiarygodność mają wklejane statementy z backtestów? przecież wiesz doskonale, ze właściwie wszytko można odpowiednio podrasować na potrzeby takiej czy innej sprzedaży. w moim myfxbooku co jakiś czas pojawiają się nowe roboty. niestety stare wypadają z obserwacji nawet jeśli po prawie dwóch latach zarabiania zaczynają iść w zbyt duży DD. przecież ci goście na Allegro często nawet nie wiedzą o czym piszą. to da się odczuć po lekturze tych ofert. często to są z resztą jakieś kilkutygodniowe/miesięczne projekty. lub czasem ordynarne wykorzystywanie dostępnych w necie za free pomysłów i rozwiązań. tak więc porównanie tego procederu do sprzedaży takiego czy innego przedsiębiorstwa jest mocnym nadużyciem. choćby dlatego, że nie znasz i pewnie nie będzie latwo zapoznac się z EBITDA takiego czy innego robota z Allegro.

nie ta bajka po prostu.