System rosnacych zakładów

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cichy
Bywalec
Bywalec

System rosnacych zakładów

Nieprzeczytany post autor: Cichy »

Kiedyś słyszałem o systemie grania w gry losowe polegający na stawianiu 2krotnej wartości stawki co przegrana w celu odegrania się i dodatkowego zarobku
Przykładowo gramy w rzut moneta (50%szans na wygrania/50% szans na przegrana) 1 gra stawiamy 1$przegrywamy 2gra-2$przegrywamy 3gra-4$przegrywamy 4gra8$ itd. wygraliśmy 5 grę łącznie straciliśmy 15$ wygralismy16$. 6 grę zaczynamy znów od 1$
Chciałbym przetestować ten sposób stawiania w forexie wspomagając swoje analizy.

Wiem o wadach tego systemu nie masz 50% szans w forexie, nikt nie powiedział ze kiedyś coś trzeba wygrać, różnice walutowe poszczególnych par, Spread, spowodują ze wcale jedna dobra transakcja nie zwróci mi sie X zlych.

Chodzi jedynie o wzbogacenie dotychczasowego systemu grania o system stawiania myślę ze mimo powyższych wad może przynieś jakieś rezultaty.

Co o tym sadzicie?

PS. Forexem zajmuje sie od tyg. Wiecej poki co czytam niz gram(wirualna $). Wiec prosze podejsc do tego pomyslu z dystansem i pokora dla ucznia.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Cichy pisze:Wiem o wadach tego systemu nie masz 50% szans w forexie
Błąd. Cena albo wzrośnie, albo spadnie czyli 50% na 50%.
Pod warunkiem, że SL=TP.
Wadą jest samo podwajanie stawki, bo depozyt sie kiedy skończy.
Przeczytaj artykuł o martygnale w najnowszym 13 numerze Equity Magazine.
Solą życia jest kasa.

Cichy
Bywalec
Bywalec

personov pisze:
Cichy pisze:.
Wadą jest samo podwajanie stawki, bo depozyt sie kiedy skończy.
Myślałem o tym trzeba by było zaczynać od 0,25% w momencie gdy dojdziesz do ~~10% kapitału zaczynasz znów od 0,25% po 3 nawrotkach stwierdzasz ze Forex nie jest dla ciebie a ktoś na górze bardzo cie nie lubi albo ta moneta ma taki sam awers i rewers .

dzieki przeczytam.

Myslalem nad stworznienem X kont do testu. 1 trasakcja zakonczenie po 24h i tak w kolko. Trasakcje losowe bez analiz. Ciekawe do jakich wnoskow bym doszedl...

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

W górnej części forum jest taka zakładka "wiadomości". Tam przychodzą wadomości prywatne.
Solą życia jest kasa.

Cichy
Bywalec
Bywalec

Rzeczywiście wyżej wymieniony artykuł z Equity Magazine omówił temat w 100%.

Na pozor strategia b dobra ale ma 1 minus. Polecam artykul serdecznie.

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Strategie martingale jest stara jak świat. Przeczytaj jakiekolwiek forum a znajdziesz bardzo wiele jej odmian i sposobów stosowania. Wiele osób próbowało swoje szczęścia opierając się na tej metodzie, jednak nie znam takich którym by się to udało. Przynajmniej patrząc w nieco dłuższej perspektywie czasowej.

Tak patrząc logicznie, te zdarzenia losowe są zupełnie niepowiązane ze sobą. Czyli jeśli raz cena wzrośnie nie ma tu żadnej gwarancji, że w następnym ruchu spadnie. A nawet powiedział bym, że jest przeciwnie (większa szansa na kontynuacje trendu niż jego zmianę.) Dlatego już z góry ta metodologia nie ma szans działać. Ponadto praktycznie zawsze przeczy zasadzie niskiego 2-5% ryzyka podejmowanego przy wchodzeniu na rynek. Tutaj zazwyczaj ryzykujemy 100%. Jedynym plusem jest to, że z marnych sygnałów wejściowych może wyciągać zyski. Jednak jeśli już u podstaw jest marnie, i twoje przesłanki do otworzenia pozycji nie są słuszne (statystycznie się nie sprawdzają) radzę Ci - lepiej zamykaj pozycję, a nie dokładaj kolejne. Wiele osób już próbowała, i raczej marnie to wygląda. Zaufaj doswiadczeniu starszych kolegów.

p.s. Piszę to tylko by zaoszczędzić Ci czasu.

Pozdrawiam i jeśli jesteś na tym rynku od tygodnia to życzę ci wytrwałości, bo tylko ona jest potrzebna do zostania traderem. Wszytko inne dzięki niej zdobędziesz. I nie załamuj się straconą kasą - po prostu przyj dalej do przodu. Aha i jeszcze jedno jeśli ktoś będzie Ci wmawiał, że skoro inwestujesz już 3 miesiące i tracisz to się do tego nie nadajesz i masz zrezygnować. To zaśmiej mu się w Twarz i nie słuchaj więcej tych bajek.

Pozdrawiam raz jeszcze :)

Jeśli chcesz jakiś porad to pisz.

ODPOWIEDZ