Zakładam swój pierwszy dziennik w którym będę handlował swingi. Od czasu do czasu napiszę jakiś subiektywny post z moim poglądem na pewne aspekty handlu.
Cel dziennika:
Chciałbym zaprezentować w tym dzienniku mój subiektywny sposób analizy i handlu na FX.
Opiszę tutaj kilka aspektów handlu, które sam chciałbym przeczytać i zastosować gdybym zaczynał lub gdybym był na poziomie poszukiwania swojej strategii na rynku.
Powodem założenia tego dziennika jest również chęć usystematyzowania wiedzy. Spojrzenia na niej z boku, może coś jeszcze jest do poprawy a może coś już jest nieaktualne.
Sposób handlu:
TF - D1/W1/MW
Wskaźniki - ATR
Rodzaj używanych narzędzi: S/R, okrągłe poziomy(RN), LT, Fibo(38.2, 50.0, 61.8, 161.8 ), formacje cenowe, formacje świecowe.
Z racji wysokich TF postów będzie stosunkowo mało, mam nadzieje, że wszystko zostanie nadrobione merytoryczną treścią i dyskusją.
Próbka co będę wrzucał:
GBPUSD - mój ostatni trade. Funt na innych parach jest w bardzo silnym trendzie wzrostowym. Dlatego liczyłem również na wzrosty na kablu. Z wyjścia nie jestem zadowolony, mimo, że złapałem prawie szczyt swinga. Obecnie czekam na korektę na tej parze z chęcią podłączenia się pod kolejne wzrosty. Zapraszam wszystkich inwestujących w podobny sposób do wspólnej wymiany poglądów na aktualne zachowania rynków.
Ciąg dalszy nastąpi...