Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

trzycenty pisze:ale zazwyczaj EURgbp jest dodatni

nie wiem co masz na myśli pisząc zazwyczaj. Ale od 18 lipca to gbp sie umacnia w stosunku do eur dlatego też delta i kurs eur gbp jest poniżej zera

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

Jak
Baby FaceKiller pisze:kurs eur gbp jest poniżej zera
:shock:

moze ktos zamiescic wskaznik do MT4 dobrze liczacy korelacje?
ten Correlation_ jakis podejzany mi sie wydaje...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Zamieszczam w załączniku arkusz z wyliczanką delty i kursu EUR/GBP.

Spread między deltą EU i GU, a kursem EUR/GBP może być bardzo dobrym filtrem. Jak zresztą widać na arkuszu, gdy delta na EU i GU jest np: 100 pipsów (możliwe, że byśmy już wchodzili w pozycję, bo 100 pipsów może być kuszące) to spread między deltą EU i GU, a kursem EUR/GBP może wynosić zaledwie 30 więc możemy się powstrzymać od takiej transakcji.

Jakie założenia wybrać? Tego jeszcze nie wiem i to wszystko wyniknie w drodze przyszłych testów. W każdym razie jest już jakiś kolejny filtr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

trzycenty

ej, nie...

zaczynasz Magictrader juz czarowac.

owszem mozna takich filtrow zrobic miliony, ale dlaczego akurat takie cos?
ja tam sie zabieram za moj model.

potrzebuje wskaznik do korelacji na MT4, ma ktos?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

trzycenty pisze:owszem mozna takich filtrow zrobic miliony, ale dlaczego akurat takie cos?
Dlatego, że jak widać też na wcześniejszych screenach, występuje silny związek między deltą EU GU, a kursem EUR/GBP. Zaciekawiło mnie to i nałożyłem te dwie rzeczy na siebie.
Przecież czy chcemy czy nie, dając np: L EU i S GU to nie tylko gramy pod wzajemną korelację tych par, ale jak teraz też widać, pod korelację delty tych par z kursem EUR/GBP. Więc można to jakoś wykorzystać. Tak mi się przynajmniej na chwilę obecną wydaje.

marmlm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marmlm »

magictrader pisze:
trzycenty pisze:owszem mozna takich filtrow zrobic miliony, ale dlaczego akurat takie cos?
Dlatego, że jak widać też na wcześniejszych screenach, występuje silny związek między deltą EU GU, a kursem EUR/GBP. Zaciekawiło mnie to i nałożyłem te dwie rzeczy na siebie.
Przecież czy chcemy czy nie, dając np: L EU i S GU to nie tylko gramy pod wzajemną korelację tych par, ale jak teraz też widać, pod korelację delty tych par z kursem EUR/GBP. Więc można to jakoś wykorzystać. Tak mi się przynajmniej na chwilę obecną wydaje.
Obserwuję Waszą rozmowę od kilku dni,żywotnie zainteresowany tym tematem,ale....zastanawia mnie jedna rzecz......Dlaczego tak sie czepiliście crossów,skoro one całkowicie nie mają tutaj nic do rzeczy.Przecież ich kurs to jest tylko sztuczny twór całkowicie zależny od par głównych....i nic na walucie krzyżowej nie dzieje się najpierw,tylko jest spowodowane tym co dzieje się na parach kwotowanych z dolarem(w tym przypadku edek i kabel),a nigdy na odwrót....i to się tyczy wszystkich crossów.Zatem gdy jest jakiś określony trend na crossie,to jest on spowodowany tym,że na parach głównych jest akurat taka sytuacja,a nie tym,że cross ma jakiś wpływ na pary głowne...I NIGDY NA ODWRÓT!!! :)Więc na razie tylko patrząc pobieżnie na Wasze dywagacje....taki wniosek mi sie nasuwa.....
Pozdrawiam.

trzycenty

Marmlm:

NIE W TYM RZECZ.
kolejny, ktory nie wie o co chodzi, a w watku miesza.

gdyby kursy byly sztywno powiazane, to nasze dzialania na kazdych omawianych parach bylyby tylko i wylacznie zajeciem pozycji na ich cross'ie.

wiec Hipoteza brzmi:
jest cos jeszcze. !

i to chcemy wychwycic, wykorzystac.
Magictrader ze swoja delta, Yogi, Baby i Nievinny z innymi pomyslami, no i ja, z moim ECM.

marmlm
Bywalec
Bywalec

Trzycenty:
Kursy sa sztywno powiązane,bo wynikają ze zwykłego podzielnika eud/usd i gpb/usd....iloraz jest kursem eur/gpb. I może jestem kolejnym,który nie wie o co chodzi i za wszelką cenę stara sie namieszać w wątku,ale....to nie znaczy,że nia ma prawa się odezwać ;)Lecz mimo,że sie wiele nie odzwywam,to jednak śledzę wątek dość solidnie i dopinguję,żeby Wasze pomysły wypaliły,
Pozdrawiam

trzycenty

Marlm, glupoty mowisz.
Sprawdziles, czy jest jak mowisz?

Podziel sobie te kursy, wez crossa. porownaj.

marmlm
Bywalec
Bywalec

Nie muszę...robiłem to już dziesiątki razy :)Proponuję,żebyś to też zrobił,zanim napiszesz,że głupoty mówie.....

ODPOWIEDZ