Super EA, którego nie ma.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.

Ankieta do tematu.

Potrafię rozwiązywać takie problemy
1
11%
Nie potrafię rozwiązywać takich problemów
3
33%
Nie potrafię rozwiązywać takich problemów - omijam je
0
Brak głosów
Potrafię rozwiązywać takie problemy - mimo to omijam je
3
33%
Potrafię rozwiązywać takie problemy - podejmuje się takich prac
2
22%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Najważniejsza kwestia to % błędu przy tolerancji i błąd samej metody - paternu, co suma sumarum może powiększyć błąd.

Za dość arbitralne uznawałem obliczenia w zig zag,ale po dumaniu nad tematem wymyśliłem kilka sprytnych patentów na rozwiązanie problemu.Czekają na testy.

Najtrudniejsza rzecz.Np pitchfork.Jest patern,rynek go neguje,ale ja nie widze nowego pomyslu więc trzymam dalej,za jakis czas cena "waraca" i zaczyna go "respektować" a ea ma już swój nowy.Teraz gdyby przed zastosowaniem nowego paternu ea miało sprawdzać słuszność starego paternu to ja przy fuzzy logic bym sie poplakal a procesor moze odmowil posluszenstwa :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Czyli pattern znajduje sie przez pewien czas w stanie nie ustalonym jak nóżka układu scalonego która 'wisi w powietrzu'? Nie ma możliwości stwierdzenia dziala/nie dziala?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Wisi i działa do poki nie jest używana :lol:

Wniosek.. algorytm często jest głupi.Dlatego,że wzorca brak, odchył od normy wymaga tolerancji na to też trzeba wzorca,a na to nie ma wzorca :lol:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=2069
Widze temat pokrewny..

No i znow wymyslilem patent.. jest fajny i znow wymga n stron kodu kodu zeby go dopracowac w sytuacjach nietypowych. Do czego moje oko potrzebuje kilka sekund. Czyli nie ma konsensusu - albo praca nad kodem albo ciezkie analizy.
Ale zawsze będzie ten uchyb,że kod będzie miał braki..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ