Opis strategii wchodzenia w rynek na przykładzie EUR/USD z 19.10 - 31.10 2012:
http://at-trader.blogspot.com/2012/11/e ... 02012.html
Strategia ręczna - piramidowanie + price action
Re: Strategia ręczna - piramidowanie + price action
Sprawdzałem różne EA z piramidowaniem i kiedyś przy dostatecznie dużym okresie czasu przychodzi moment wtopienia takiego EA. Najlepiej sprawdzić na testerze strategii. Bo ręcznie można poprostu nie wychwycic w pore wadliwej strategii gry na forex.
>WWW< Serwis Internetowy Poświęcony FOREX, CFDs, EA, Programom Afiliacyjnym Forex, Brokerom Forex.
Powiem tak lubię piramidować i cały czas to robię z lepszym lub gorszym skutkiem... z tym jest jeden problem.. z pierwszym wejściem musi być dobre bo gdy dokładasz drugą pozycje to dochodzi myślenie jaki SL zastosować jak wszedłeś dość pózno jak na przykładzie( gdzie moim zdaniem trochę późno) to może cię czekać przykra niespodzianka w postaci 2 SL a rynek podaży i tak w tym kierunku który przewidziałeś.... jedyna rade jaką można dać to nie jeb..ć się z pierwszym wejściem bo to główny grzech przy piramidowaniu... potem kwestia czy w konsoli czy nie. piramidowanie możne podwoić czy nawet potroić zysk który byłby nieosiągalny bez tego zabiegu ale to sprawa czysto indywidualna do tego stricte powiązana z tym co rynek ma do zaoferowania w danej chwili no i magiczne SL gdzie ustawić dal drugiej pozycji czy trzeciej...stones pisze:Opis strategii wchodzenia w rynek na przykładzie EUR/USD z 19.10 - 31.10 2012:
http://at-trader.blogspot.com/2012/11/e ... 02012.html
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Odnosząc się do piramidowania na wykresie intraday. Kiedyś jak grałem na Daxie to nieźle wtopiłem takim piramidowaniem, działają silne emocje gdy gra się na dużym ruchu w bardzo wąskim przedziale, np po danych na świeczce m15 , od tamtej pory mam żelazną zasadę dotyczącą odległości beetwen candles, dla różnych instrumentów jest na innym poziomie, na edku trochę więcej 40, 50 pipsów, na Kangurze znacznie mniejsza. Najważniejszym elementem tej metody jest właściwa certain odnosząca się do trendu na wyższym TF, jak cena Ci spierd*** to kaputt, nie ma zmiłuj. Wczoraj, po piątkowej "porażce" na dobrze znanej mocnej fali podażowej na EurUsd, skupiłem się na analizie błędu i design'ie nowego zachowania w similar issues. Dobrym przykładem obrazującym trudne do ogarnięcia zachowanie rynku jest sytuacja z 2 sierpnia tego roku, ECB zmieniał stopy procentowe i towarzyszyła temu konferencja prasowa, w tym całym zamieszaniu należało mieć niezwykle mocne nerwy aby na pewniaka funkcjonować. Dla przypomnienia umieściłem wykres tej kwestii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Cena nie spier..li, bo jak zawróci i pozycje zaczną przynosić stratę to nie powinno być już żadnej pozycji
. Inaczej będziesz sobie GRIDował i stosował zwykłą siatkę zleceń. 

„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Obudziłeś trupa z szafySzwajcar pisze:Cena nie spier..li, bo jak zawróci i pozycje zaczną przynosić stratę to nie powinno być już żadnej pozycji. Inaczej będziesz sobie GRIDował i stosował zwykłą siatkę zleceń.

"If music is dying musicians are killing it" - MP
Raczej cierpliwie czekać, bo i tak w końcu ten 100 i więcej pipsowy ruch nastąpi w naszą stronę.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
aby robot albo strategia nie "przepuściła" profitów oraz konta, można zastosować system wypłatalien1983 pisze:Sprawdzałem różne EA z piramidowaniem i kiedyś przy dostatecznie dużym okresie czasu przychodzi moment wtopienia takiego EA. Najlepiej sprawdzić na testerze strategii. Bo ręcznie można poprostu nie wychwycic w pore wadliwej strategii gry na forex.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.
Witam. Prześlę dość durne moje EA z przed kilku lat oparte na piramidowaniu i średnich ruchomych. Teraz z tego się śmieję ale... takie były początki.
Proponuję zrobić backtesta na euro/usd od 1 stycznia 2012 i ustawić H4. Wyniki będą ciekawe. 250 pozycji zyskownych 300% do przodu i plum i po rachunku
Potem znowu można odpalić i znowu będzie do przodu ale wcześniej czy później znowu będzie MC. Daję jako ciekawostkę. Proszę się nie śmiać bo to były dawne wprawki.
Proponuję zrobić backtesta na euro/usd od 1 stycznia 2012 i ustawić H4. Wyniki będą ciekawe. 250 pozycji zyskownych 300% do przodu i plum i po rachunku

Potem znowu można odpalić i znowu będzie do przodu ale wcześniej czy później znowu będzie MC. Daję jako ciekawostkę. Proszę się nie śmiać bo to były dawne wprawki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.