Wklejam tu, omyłkowo wrzuciłem do dziennika adriana.
Dobra Kim, miałem nie pisać bo czytając Twoje posty to albo jesteś trollem i się dobrze bawisz , albo jesteś mega idiotą. Żeby nie było , nie mam zamiaru Ciebie obrażać, wręcz przeciwnie. Katalizatorem do napisania posta jest to co napisałeś o maszynkach i Twoim problemie z hazardem. Tak, moim zdaniem jesteś hazardzistą i to Cię zabija. Jak chcesz na FX zarabiać, polepszyć swoje jutro, zmień podejście. Napisałeś w swoim dzienniku że na 9 tys PLN tylko 0,3 lota

To co napisał Niemiaszek 1 lot na 10 tys usd i basta, i to pod warunkiem że masz strategię, tniesz straty a nie bawisz się w gridy i modlitwę że wróci. Ja sam nie raz wykorzystuje lewar i potrafiłem przy 5 tys pln grać lotem, ale SL to 5-10 pips !!! Jak nie szło to SL i nie ma rozpaczy że wróciło , a jak by nie wróciło ? Szanuj swój depozyt. Chcesz polepszyć swoje jutro? Wróć do podstaw, wywal z głowy nauki adriana , naucz się akceptowac straty. FX to dyscyplina, inaczej broker zawsze wygrywa. Wbrew temu jest sporo osób co utrzymują się z FX, ale wymaga to pracy a nie bo się uda. Moja rada, zrób sobie przerwę ok miesiąca do dwóch, w ogóle nie odpalaj wykresów, for itd. Jak będziesz miał głód niczym narkoman, daj sobie spokój, szkoda rodziny , zdrowia, idź na terapie. Hazard to choroba, którą się leczy. Nikt z moich znajomych co utrzymują się z FX nie ma takiego podejścia. Liczy się dystans. FX ma być Twoją pracą, akceptujesz ryzyko jak przedsiębiorca prowadzący firmę. Jak stwierdzisz że chcesz dalej walczyć , konto demo, ale nie po kilkanaście tys usd, ale 500 zł i ucz się. Wypracuj swój styl , zrozum co w Twojej strategii mówi Ci wykres itd, powiesz banały, może, ale nie ma drogi na skróty. Nie da się kogoś naśladować, może i adrian zarabia, nie istotne. Swoją droga ryzykowanie takiego procentu depozytu dla kilku pips to bez sensu. Chyba że bawimy się mikro czy minilotami. Ale czy to ma sens ? Nie lepiej wziąć 10-15 pips na kilku lotach i wyłączyć platformę ? Powiesz a jak SL wpadnie ? To wpadnie, SL jak i TP są częścią gry.