Stomper
ale wtedy nie bedzie zawierac tez zadnej transakcji w czwartkowa noc, wiec potrzebne by bylo jeszcze, ze np od godziny 9 w piatek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
dwskk pisze:extern int AngleCheck = 18;
gd_160 = High[iHighest(NULL, 0, MODE_HIGH, AngleCheck, 1)];
gd_168 = Low[iLowest(NULL, 0, MODE_LOW, AngleCheck, 1)];
if (gd_168 - Bid == 0.0) gi_148 = TRUE;
if (Bid - gd_160 == 0.0) gi_152 = TRUE;
Jak kurs jest na Low z ostatnich 18 świeczek kupuje, jak na High sprzedaje.
Handluje pomiędzy 22 a 1 włącznie, chyba że ExtrimProfit jest na true to wtedy od 20 do 3. Robi sobie przerwy pomiędzy transakcjami 60 * Period().
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
tez racja ale widze, ze otworzylo np. pozycje o 21:59 w piatek i zamknelo w niedziele o 23.00 na - 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To nie jest dobre rozwiązanie, pamiętajmy, że w czwartek po północy system przestanie grać. Nam chodzi o piątek wieczór od 20 do zamknięcia rynku. Jeżeli zastosujemy rozwiązanie Pabla to stracimy jedną noc zarabiania. Pozdrawiam.Pablo90 pisze:Żeby nie zawierał transakcji w piątek trzeba w funkcji start() wpisać:Kod: Zaznacz cały
if(DayOfWeek()!=6) { //tu jest cały kod znajdujący się w funkcji start() }
Ja proponuję tak:
W piątek po 19 nic się dziać nie będzie, można ustawić np. 20 ale chcę uniknąć sytuacji jaką przytoczył raposo, a poza tym EA nie gra i tak przed 20 więc proponuję zostawić tę godzinkę "buforu".
:D:D Aha, niech ktoś z programistów sprawdzi czy się nie walnąłem w tym kodzie (powinno być dobrze). Pozdrawiam.
Kod: Zaznacz cały
if(DayOfWeek()!=5 || Hour()<19)
{
//tu jest cały kod znajdujący się w funkcji start()
}

Drobna poprawka:
Tak mi się wydaje powinno być.
Kod: Zaznacz cały
if(DayOfWeek()!=6 || (DayOfWeek()==6 && Hour()<19))
{
//tu jest cały kod znajdujący się w funkcji start()
}
moglby ktos od razu wrzucic gotowca? 
bedzie latwiej i przyjemniej dla wszystkich. mi wyskakuje jakis blad...
edit:
'if' - semicolon expected
edit2:
ok udalo sie ale mimo to wynik jest gorszy niz bez tego hehe

bedzie latwiej i przyjemniej dla wszystkich. mi wyskakuje jakis blad...
edit:
'if' - semicolon expected
edit2:
ok udalo sie ale mimo to wynik jest gorszy niz bez tego hehe
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, 21:58 przez raposo, łącznie zmieniany 2 razy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu