Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Madins
Gaduła
Gaduła

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Aż sam w to nie wierze.... Ja także przeczytałem ten wątek do końca:D
Jest tu parę wartościowych postów, paru ludzi u których od dawna da się zauważyć, że wiedzą co piszą. Nie mam pojęcia czy autor mówi prawdę czy nie. Wiem, że chłop ma mocną psychikę stawiając na swoim przy tak ogromnej ofensywie ze strony ludzi, którzy nawet go nie znają, a już nienawidzą. Gdybym musiał ocenić po której stronie jestem, to stanąłbym za Konikiem, właśnie przez tą zawziętość i upartość w dążeniu do celu, chociaż sposób w jaki realizuje zyski jest do bani. Do osób piszących obelg - dajcie spokój. Chcieliście dowodów, dostaliście zdjęcia samochodu, dzieci, pit`u. Autor nawet wpłacił parę tysiaków, żeby coś udowodnić. Nie wyszło, bo grając pod taką presją walczył nie tylko z samym sobą ale także z rzeszą forumowych wrogów. Ciekaw jestem ilu "kabareciarzy" może się pochwalić chociażby takim kwotami jakie wpłacił nasz stabilny inwestor? Jak czytam posty w stylu co to za zarobek 3% - przecież to śmieszne, to nie wiem czy śmiać się czy płakać? Proszę zejdźcie na ziemie! Co do grida, to jak najbardziej można nim zarabiać, wystarczy tylko dobrać odpowiednią pozycję, pogodzić się z małymi zyskami i ogromnym, w stosunku do zysków, DD.

Koniec smucenia.

-- Dodano: pt 28-03-2014, 22:05 --

Żeby tym razem obeszło się bez sprzeczek. Wrzucę zdj z grida mojej własnej produkcji:D Szukam i testuje systemu na czarną godzinę.

-- Dodano: pt 28-03-2014, 22:07 --

dalej

-- Dodano: pt 28-03-2014, 22:07 --

.

-- Dodano: pt 28-03-2014, 22:08 --

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Załóż może osobny dziennik zamiast "śmiecić" w tutaj w offtopic ;) Napisz coś więcej na czym grasz, interwał, jaki wolumen i tak dalej... aha i podepnij konto pod ff lub myfxbooka chętnie zobaczę jak Ci idzie w dłuższym terminie.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Madins
Gaduła
Gaduła

Mam jeszcze upiec babke i Ci wyslac? Nie o mnie mowa w tym watku. Ja tylko chce pokazac, ze nawet grid nie jest taki zly jesli potrafisz panowac nad emocjami.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Madins
Jaki masz maksymalny Draw Down na tym rajdzie?
Jaką stosujesz zasadę dokładania? Podwajasz pozycje tak jak "konik"?
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Madins
Gaduła
Gaduła

DD jest dużo za duży. Obsuwa była pewnie z 60 -65% w najgorszych momentach. Żeby konto wytrzymało takie akcje jak np przy Fukushimie należałoby rozpocząć od ok 20 000zł. Zysk nadal powinien wynosić 10% +, więc warto. Dokładam w obie strony. Ja jest na minusie i jak jest na+. Przy zwiększaniu wartości pozycji( choć nie tak brutalnym jak martyngałek) system system jest bardzie dochodowy, jest dynamiczniejszy (krócej kisi pozycje) pozwala szybciej realizować zyski. Wiem jakie mogą być następstwa takiej gry, więc nie musisz mnie uświadamiać.Trochę ograniczyłęm ryzyko przez jeden prosty zabieg.

Oglądałem kiedyś Twoją grę i widziałem, że potrafiłeś przytrzymać pozycję która była na ostrym minusie, więc tym bardziej nie rozumiem Twoich ataków na autora. Obecny Nawigatorowy guru ostro ładuje zlecenia będące na minusie i potrafi na tym dobrze wyjść, więc po raz kolejny - po co wyśmiewać człowieka, który robi dokładnie to samo?

Alex-Inwestor giełdowy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alex-Inwestor giełdowy »

Hej.
Czy u Was też nie działają obrazki które Adrian wrzucał w swoich postach?
Przy każdym jego poście jest info, że obrazek nie działa. Sprawdzałem na innych
przeglądarkach i na innym kompie.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Alex-Inwestor giełdowy pisze:Hej.
Czy u Was też nie działają obrazki które Adrian wrzucał w swoich postach?
Przy każdym jego poście jest info, że obrazek nie działa. Sprawdzałem na innych
przeglądarkach i na innym kompie.
Przyczyną jest usunięcie z imageshack przez autora.
Obrazek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Pousuwał je z ImageShack, koniec szopki czy co?
Madins pisze:Gdybym musiał ocenić po której stronie jestem, to stanąłbym za Konikiem, właśnie przez tą zawziętość i upartość w dążeniu do celu, chociaż sposób w jaki realizuje zyski jest do bani.
Madins z całym szacunkiem ale jakiego celu? Wtf fx jest łatwy i przyjemny wystarczy dokładać większe pozycje pod prąd?
Jak spada to L za całe depo i nic się nie bój? To był ten cel, ta misja?
Czy ktoś poddający pod wątpliwość czyjeś słowa, musi go od razu nienawidzić?
Nie wiem czy miałeś styczność z ludźmi ze schizofrenią, jak taki ubzdura sobie że go osa prześladuje to mu nie przegadasz,
bo jak udowodnić człowiekowi że czegoś nie ma skoro on to widzi?

Czy stabilny wzrost u człowieka z XXXXXX letnim doświadczeniem powinien tak wyglądać, no bez jaj.
adrianoforex1.PNG
Adriano.PNG
adriano2.PNG
To potrafimy zarabiać czy tylko potrafimy mówić że potrafimy zarabiać?
Jeśli to drugie to po co?

-- Dodano: 29 mar 2014, 13:54 --

.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Adriano czytałeś książke "Spekulacja intuicyjna" Curtis M. Faith ? bo odnoszę wrażenie że używasz głownie intuicji w tradingu. Piszę o tym bo sam jej też używam ale nie solo tylko w połączeniu z AT póki co wyniki mam dosyć dobre ale jeszcze zbyt krótki okres testowania żeby mówić o sukcesie.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Leonardo pisze: Nie wiem czy miałeś styczność z ludźmi ze schizofrenią, jak taki ubzdura sobie że go osa prześladuje to mu nie przegadasz,
bo jak udowodnić człowiekowi że czegoś nie ma skoro on to widzi?
Oj nie tylko schizofrenia... a jak udowodnic? - w niektorych przypadkach wystarczy podac leki i czekac az zadzialaja.
http://online.synapsis.pl
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... tawce.html
http://uciekamydoprzodu.blog.pl/2013/02/11/mia/
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/psycholo ... ycie/65mj0
http://czlowiek-na-biegunach.blogspot.com

Zablokowany