Spread Betting - alternatywa FX dla osób w UK

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

rabit pisze:Nie wiem czy dobrze pamietam ale tylko tym nie moze sie zajmowac bo podatek mosialby placic
Ciekawe czy ktoś z autopsji jest w stanie to potwierdzić, bo do tej pory widziałem jeden tekst z takim stwierdzeniem i 10, że jednak nie ma taxa, bo hazard, to hazard ;)
rabit pisze: zwroc uwage na roznice w sposobie lewarowania . Dla przykladu , 1pips=1£ dla kazdego instrumentu wiec roznie to wyglada dla Edka , zlota , USD/PLN czy USD/RUB. Do tego dochodzi zmiennosc .
No ale czy jest jakaś różnica porównując do Fx w przypadku osoby, która pyka sobie dla przykładu tylko na edku i kablu, mając gdzieś inne instrumenty?
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ciekawe czy ktoś z autopsji jest w stanie to potwierdzić, bo do tej pory widziałem jeden tekst z takim stwierdzeniem i 10, że jednak nie ma taxa, bo hazard, to hazard Wink
A sam hazard jest nielegalny w PL
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Tig3r pisze:A sam hazard jest nielegalny w PL
Jasne, dlatego skupmy się na sytuacji kogoś kto mieszka w UK i rezydentuje podatkowo tam, gdzie z hazardem Anglicy nie mają problemów :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

RAY of Sunshine pisze:Zaraz bo już zgłupiałem
Chodzi o to że nie staram się kopać z brokerem w stylu granie na opóźnienia w kwotowaniu czy jakieś inne cuda.
To że MM bierze na klatę to jest jasne i oczywiste. Dlatego ja wolę mówić że gram u buka bo wtedy nie ma nieporozumień i ładniej brzmi :D
RAY of Sunshine pisze:Ciekawe czy ktoś z autopsji jest w stanie to potwierdzić
Ja niestety nie ale też o tym słyszałem. Podobno nie ma prostej odpowiedzi na to.
Mnie to nie dotyczy bo nie dość że pracuje w weekendy to do tego jeszcze jestem self employed więc za profesjonalnego beetingowca mnie raczej nie wezmą.
http://www.onlinespreadtrading.co.uk/sp ... g-tax-free
RAY of Sunshine pisze:No ale czy jest jakaś różnica porównując do Fx
Możesz wybrać 4 waluty GBP,EUR,USD,CHF przy każdej transakcji.
Więc możesz się czuć jak na normalnym FX.
Generalnie wygląda to jak zakład. Stawiasz 10funtów za punkt że edek pójdzie do góry i tyle. Masz Stopy i Limity jak na FX.
Do tego gwarantowane stopy na publikacje danych jak znalazł.

Dodano po 3 minutach:
Tig3r pisze:A sam hazard jest nielegalny w PL
Ale spreadbeeting podlega pod FSA ale już opcje binarne pod Gambling Commission.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mah1y »

daromanchester nie ma tam jakiegos dema zeby sobie popykac?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

mah1y w IG Index nie ma. Jest w IG Markets ale to już CFD pomimo że identyczna platforma.
Możesz sobie wpierw popróbować u nich żeby się oswoić.
Za to ProSpreads miał demo ale za nic nie przywykłem do ich platformy. Nie leżała mi kompletnie.

Dodano po 3 minutach:

Chociaż tutaj piszą że mają demo. :think:
Musiałbyś sprawdzić, najlepiej do nich zadzwonić.
W IG Market masz do zaznaczenia demo przy logowani w IG Index tego nie ma.
http://www.money.co.uk/financial-spread ... x-free.htm
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

mah1y pisze:daromanchester nie ma tam jakiegos dema zeby sobie popykac?
Tu masz wyjaśnienie SB i jakieś demko można założyć:
http://www.alpari.co.uk/en/spread-betting.html
daromanchester pisze:Chodzi o to że nie staram się kopać z brokerem w stylu granie na opóźnienia w kwotowaniu czy jakieś inne cuda
Rozumiem, mnie interesuje tylko, czy brokerzy SB umożliwiają zawodowy Spread Beeting, rozumiem przez to regularny zarobek, kilkakrotnie przekracający średnią krajową i regularne wypłaty bez gnojenia klienta po jakimś czasie jak to sie ma u wielu broków MM.
daromanchester pisze:Mnie to nie dotyczy bo nie dość że pracuje w weekendy to do tego jeszcze jestem self employed więc za profesjonalnego beetingowca mnie raczej nie wezmą.
Chodź tak naprawdę cały tydzień możesz zajmować się tylko tym i mieć z tego główny dochód.... dziwne te prawo :)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

Mile zaskoczenie dzisiaj.
Otworzylem wczoraj rachunek zeby poszlajac sie po ich platformie a dzisiaj dzwoni pan z obslugi zeby zrobic tutorial ze mna po platformie. umowilem sie z nim na rozmowe o 14 i jestem zadowolony ze nauczy mnie poruszac sie po tej nowej dla mnie platformie.

Dodano po 37 sekundach:

ps. jakby ktos mial sugestie o co pytac to dajcie znac

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

mah1y pisze:ps. jakby ktos mial sugestie o co pytac to dajcie znac
Pewnie już z nim rozmawiałeś, ale możesz się zapytać, czy w końcu jest ta zabawa opodatkowana, czy nie ;)

Awatar użytkownika
mah1y
Pasjonat
Pasjonat

o 14 czasu UK czyli powinni dzwonic teraz. Czekam na telefon

Dodano po 45 minutach:

powiedzial:
IG Index nie jest druga strona i puszczaja do bankow
gambling w UK jest tax free ale lepiej zapytac sie doradzcy podatkowego.
ciekawie to wyglada, mozna sie pobawic

ODPOWIEDZ